Sverige föll mot Finland

Trots att exlövet L-G Pettersson målade som utlovat så blev det förlust med 5-6 för det svenska veteranlandslaget i dagens landskamp mot Finland på Tornåeälvens is.

Den forna gröngula skyttekungen med 127 mål i Björklövens vackra tröja intervjuades av Norran inför matchen och sa bl.a. – Det kommer nog att bli riktigt rolig hockey där inte försvarsspelet blir så prioriterat. Det kommer antagligen bli en hel del mål.

laget

Delar av veteranlandslaget, bl.a. Lar-Gunnar Pettersson längst till höger och Micke Andersson i mitten. Foto:Via Mikael Andersson.

Finns målsinnet kvar? – Ja det återstår att se. Troligtvis som kommer jag att upptäcka att jag vet var jag ska vara, men att jag inte kommer hinna dit, sa L-G halv på allvar halv på skämt. Han berättade också att et skulle bli ul att träffa gamla lagkamrater som Lasse Karlsson och Micke Andersson. Just Micke fick vi tag på efter matchen som berättade om en härlig inramning med uppskattningsvis 5-6 000 åskådare i strålande sol samtidigt som det pågick ett travlopp bredvid.

Vad händer ikväll? –Ikväll väntar banketten på Torandas lokaler.

micke lasse göta

Tre glada löv trots förlusten. Fr.v. Mikael Andersson, Lasse Karlsson och Göte Wälitalo.

Göte Wälitalo spelade första halvan av matchen och avlöstes av ytterligare ett löv i Magnus ”Stiga” Eriksson.

Vill ni se höjdpunkter från Norrans direktsändning av resan upp till matchen, vilket inenbär en hel den massa Curre Lundmarks ödmjuka kaxighet, se den HÄR.

Svenska målskyttar: L-G Pettersson, Roger Åkerström, Jonathan Hedström, Mattias Johansson och Jens Öhling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: