Svedberg och Galbraith till Leksand?

Flera källor uppger att både Johan Svedberg och Patrick Galbratih skrivit avtal med Leksand som kommer att offentliggöras om/när det definitiva beslutet kring Lövens degradering kommer. Bloggen fick igår ett par korta kommentarer från Paddy som inte ville uttala sig om sin eventuella framtid i klubben innan Molin/Hellgren varit i kontakt med honom.

På frågan hur försäsongsträningen går svarade han;

– Har inte ens börjat träningen. Just nu är det mycket golf, men 6 km promenad med slag är väl också träning va?? Ha, ha..

Även Nils Andersson försvinner garanterat med tanke på hans önskan om J-VM. Växjö, Malmö och AIK rycker och sliter om varannat. Inget oväntat i det, framförallt eftersom alla spelare under kontrakt är fria att lämna vid spel i ettan. Vad det innebär kan man ju undra. Om de väljer att inte lämna, fortsätter då kontraktet att gälla? Synd på ett sätt att det kan leda till att vi tappar alla dessa bra spelare, men samtidigt tror jag klubben skulle vara svårt att bära kostnaderna för dessa kontrakt  via spel i ettan. Frågan som däremot inte har lyfts är hur de bägge tränarnas kontrakt är skrivna. Kommer de att gälla? Känns ytterst märkligt om man inte skrev in klausuler som skulle skydda klubben vid en eventuell degradering, något som ju var mer än troligt vid själva kontraktsskrivandet. Den risken MÅSTE man bara ha kalkylerat med. Två tränare/sportchefer/teammanagers (vilken titel de nu har) med någonstans kring 45.000 i månaden för att träna/leda ett division 1 lag? Jo, jag tackar jag.

Blir det så att klubben tappar alla kontrakterade spelare, så kommer Hellgren/Molin att få göra skäl för sin lön. Då återstår inte mycket mer än en månad innan första ispasset. Hoppas att fler går i bräschen som Johan Wikström som visar intentioner att vilja stanna i laget, men först måste spelarna givetvis ha något att ta ställning till, hur klubben kommer att agera, vilka pengar som finns, etc, etc. Frågorna är som vanligt fler än svaren och definitiva svar får vi inte förrän en eventuell överklagan är inlämnad och behandlad.

+ + +

Som vanligt blir man mest irriterad över de knapphändiga kommentarer (om ens några) som sittande styrelse lämnar. I går visste inte ordförande Mattias Lundberg om Björklöven ska överklaga den allsvenska nämndens beslut:

– Vi kommer att ta ställning till det när vi haft tid att sätta oss in i dokumenten, sa Lundberg till VK.

Vilka dokument och vadå inte tid? Nämndens beslut var inte alltför långt så det går det tämligen fort att sätta sig in i och vad gäller de dokument ni själva upprättat borde väl de rimligen sitta i ryggmärgen? Som vanligt är frågorna fler än svaren, men på den här soppan blir man aldrig vare sig mätt eller glad. Det smakar bäst bara skit! Vad gäller tid eller brist på känns det som att det rimligen borde ha högsta prioritet att så snabbt som möjligt komma till avslut ifall man tänkt överklaga eller inte. Jobba, jobba …. jåååååååbba.

 

 

0 thoughts on “Svedberg och Galbraith till Leksand?

 • 9 juni, 2010 kl. 18:27
  Permalänk

  Svar till jirke (2010-06-09 16:41)
  Direkt tjänstefel av Holmvall ifall han inte skulle föra dialog med f.d. lirare. Jag har visserligen förstått att Svedberg är Norrlandskär, men när storklubbarna söderöver lockar.. tja, den som lever får se.

  Nog tror jag Skitvall lär försöka hugga på fler än Floberg och Svedberg. Undrar bara vilket lag vi kommer ställa på skridskorna till hösten?

  Svar
 • 10 juni, 2010 kl. 16:41
  Permalänk

  AIK rycker i Nisse Andersson? Det får ni nog omvärdera. AIK saknar bara en spelare och det är en forward och jagar just nu Fredrik Bremberg.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: