Svag 3:e period gav torsk mot SSK

Till sist en rätt resultatmässigt väldigt knapp förlust med 3-1 borta mot SSK i kväll. Slutresultatet skrevs alltså till 3-1 och periodsiffrorna, i hemmalagets favör, till sist (1-1, 0-0, 2-0), skotten 17-35 inför ? betalande i Scaniarinken den här kvällen.

 

Vår målskytt i tur och ordning: #19 Farley..

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi nu återigen har en lista över indisponibla i skadade kvintetten #4 Emmerdahl, #14 Cody Murphy, #24 Hage, #29 Stenlund Ädelgran samt då #90 Alex Hutchings. Dessutom då Westerlund och Peterson tillbaka i Frölunda efter låneperioden.

Sedan denna två extraspelare i form av backen Niklas Pavel och forwarden Erik Rainersson, dessa fick totalt nio byten där Erik fick sina sex i sista perioden när vi fick försökte gå för det.

Laget borta mot SSK:

Målvakter:

Adam Werner (Oscar Masiello)

Backar:

Mikko Pukka – Jakob Stenqvist

Simon Backman – Stefan Andersson

Jacob Andersson – Simon Åkerström

Extra: Niklas Pavel

Forwards:

Roope Talaja – Fredric Andersson – Austin Farley

David Lindquist – Axel Ottosson – Mattias Granlund

Marcus Jonsson – Filip Riska – Lukas Ericsson

Andreas Vikström – Nicklas Johansson – Emil Norberg

Extra: Erik Rainersson

* * *

Matchen som sådan?

Njae, inte mycket att skriva hem.

Efter två perioder hade vi visserligen ”finfina” 26-6 i skott, men även om vi så långt hade haft ett visst spelövertag speglade inte skotten kvalificerade målchanser eller nåt liknande. Men när ofta vår andra period är den sämsta var iaf jag hoppfull med 20 min kvar och med ställningen 1-1.

På samma sätt kände väl hemmalaget att det stod 1-1 på tavlan och med bara 20 min bara att gasa, de var så klart så långt inte heller särskilt nöjda med insats. Glaset är alltid halvfullt eller halvtomt.

Sedan ska man väl inte säga att vi förlorar på domaren eller David Bergman i detta fallet, men när Lindquist inför sista trodde vi skulle få med oss fler utvisningar som vi möjligen så långt förtjänat blev det tyvärr precis tvärt om. Några av dessa i tredje dessutom djäkligt tveksamma och goaltender interference på #19 Farley med 58 sek kvar rent horribel.

Jag tycker det är ytterst sällan som såväl Fagervall som Jäger gnäller på domarna och visar lite känslor, här lite befriande att de faktiskt gjorde det. Tidig dusch för Joakim får man nog ta en kväll som denna.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 100% (6:00 min) och i kväll var vårt BP 83% (10:32 min).

Annan statistik?

Istid?

 1. #37 J Andersson, 21:49 min
 2. #8 Pukka, 21:09 min
 3. #13 F Andersson, 20:55 min

Tekningar?

 1. #42 Riska, 67%
 2. #13 F Andersson, 61%
 3. #18 Ottosson, 50%

Övrigt?

Vi vann alltså skotten med klara 35-17, även klar seger i viktiga grenen tekningar med 38-27, kollar vi in grenen blockade skott ”torsk” med 2-12 med tanke på spelövertag och slutligen 3-2 i grenen noterade tacklingar till förmån för hemmalaget.

Våra tre nycklar inför kvällens match

 • Tålamod, enkelhet och noggrannhet i såväl egen som den neutrala zonen.
 • Valkvae-Olsen. Håll koll på honom och mycket är vunnet. Han är enda hotet.
 • Målvaktsmatchen. Kan Werner fortsätta vinna matcher åt oss?

..och hur gick det?

Det fanns visserligen såväl enkelhet, noggrannhet som tålamod i nästan 60 minuter och även om vi hade koll på Valkvae-Olsen glömde vi vad det verkade helt bort Bengtsson. Sedan ingen rolig match för Werner i buren, sysslolös långa stunder men sedan kom SSK igen i sista rundan. Bättre räddningsprocent på Sörensen men jag tyckte flera gånger vi inte riktigt nyttjade de fina lägen vi faktiskt spelade oss till.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

..mhm.. svårt att svara på. Mycket kändes ändå ”tillräckligt bra” i 40 min, därefter gick det mest oss emot. Men tur att ”proppmätta” Troja/Ljungby efter setsiffran 6-1 kommer på besök redan på fredag.

..och sedan möjligen då att det fortfarande är nio matcher och hela 27 poäng kvar att spela om till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#16 Talaja, vill och försökte iaf..

två loggor

#28 Åkerström, återigen en av få backar som sticker ut..

en logga

#42 Riska, nyttig dels som tekare men även rätt oöm..

* * *

Vi återkommer så klart med mer från matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot SSK i kväll. Vad tyckte du annars själv om lagets insats och våra val av matchen Löv. Skriv gärna en kommentar, fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg gärna något spel för att krydda säsongens matcher!

2 thoughts on “Svag 3:e period gav torsk mot SSK

 • 7 februari, 2018 kl. 22:29
  Permalänk

  Löven invaggade både mig och sig själva i falsk trygghet, lugnt och metodisk fick vi matchen dit ville, kvitterade snabbt SSK:s ledningsmål dessutom. Lite av Lövens adelsmärke sedan att inte punktera matchen när vi styrde den. Straffade sig sedan. Bara hoppas vi kan resa oss från detta debackel mot Troja.

  Svar
 • 8 februari, 2018 kl. 13:11
  Permalänk

  Ser inte många matcher men hur är Talaja? Fick ju mycket kritik i början men verkar ha spelat upp sig? Eller?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: