Sur torsk mot Almtuna

Till sist lite snöpligt förlust i Gränbyhallen med 1-2 efter periodsiffrorna (0-0,1-1,1-0), skotten 43-19 och där hemmalaget avgjorde med bara 126 sekunder kvar inför over time ett rätt taggat bortastå. En för övrigt rätt jämn match där kvalitéen sjönk allt eftersom. Inför AIS 131215

Fast nu det gäller så klart att fortsätta plocka poäng, bygga vidare på trenden med duon Åkerblom/Jäger för ett än bättre självförtroende och därigenom ett bättre tabelläge. Helst då redan på torsdag när IK Pantern kommer på besök i T3 Center, ett Pantern som i går kväll för övrigt föll slog Tingsryd AIF hemma i Malmö Isstadion och där Sebastian Dyk avgjorde tidigt i tredje perioden. Till den matchen alltså förhoppningsvis både #14 Murphy och #18 Ottosson tillbaka i laget.

Vårt mål i kväll från i tur och ordning, #28 Lucas Sandström

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi numer har en rätt lång lista över indisponibla.. #4 Emmerdahl, avstängde #12 Pavel #6 Karlsson, #14 Murphy, #18 Ottosson, #20 Granlund samt#21 Hetta.

Laget mot Almtuna IS:

Målvakter:

#35 Adam Werner (#50 Niklas Lundström)

1:a

#16 Lukas Ekeståhl-Jonsson – #55 Simon Fredriksson

#10 Jesper Thörnberg – #7 David Lindquist – #28 Lucas Sandström

2:a

#57 Stefan Andersson – #51 Christian Bull

#33 Marcus Jonsson – #24 Tobias Hage – #91 Joakim Högberg

3:e

#42 Emil Wikström – #37 Jacob Andersson

#40 Anton Toolanen – #74 Stefan Öhman – #22 Nicklas Johansson

4:e

#26 Linus Boström – #41 Andreas Vikström – #29 Isak Stenlund-Ädelgran

Special teams?

Inga mål i vardera zon så då får vi väl premiera BP med 100% (8 min) istället för att gnälla på ett ineffektivt PP med 0% på lika många minuter.

En relativt rätt jämn match iaf sett matchbilden, men hemmalaget Almtuna vann såväl skotten (43-19), tekningar 29-22 och noterade tacklingar med 12-4. Vi blockade dock fler skott via 10-6.

Mest istid?

 1. #57 Andersson, 23:58 min
 2. #7 Lindquist, 21:02 min
 3. #10 Thörnberg, 20:41 min

För övrigt samma trio som i matchen mot Timrå IK, märks rätt tydligt på matchningen vilka som ges mest förtroende.

Bloggens tre nycklar inför kvällens match?

 • Rida vidare på den positiva vågen.
 • Ta vara på målchanserna.
 • Tight defensiv.

..och hur gick det?

Inledningsvis kändes vi något hetare och tyngre, skapade en del lägen och även om det var en liten böljande period blev iaf jag lite förvånad av skottstatistiken då Almtuna ska ha noterats för fem skott och vi blott fyra, jag tyckte nog det var fler målchanser. Men möjligen alla skott gick utanför.

Så vi red väl varken vidare eller tog vara på våra lägen, däremot en rätt tight defensiv. Och även om coach Åkerblom ideligen vid intervjuer pratar om detaljer, mindre korrigeringar apropå förändringen sedan han tog över syns det rätt tydligt att det är mer än så. Och då helt givet till det bättre.

Undra egentligen hur han kände och tänkte när TJ basade och vi in absurdum skulle gasa i alla lägen. Iaf så länge vi orkade. Inte direkt konstigt ifall man i bland upplevde han lite ljum och björnig vid intervjuer, presskonferenser etc. när han skulle analysera insatser, matcher och lite stå till svars.

Spontant om matchen..

Inledningen kändes väl helt okej om än inte en härlig allsvensk batalj, eller hur var det Micke? Det var iaf perioden det svängde om, sedan fick båda lagen lägen att avgöra i PP men då Almtuna är svagast i ligan i den disciplinen och vi inte riktigt fick till det i dag gick eller satt iaf jag och väntade på en dramatisk och rätt öppen over time.

Därför kom avgörandet lite snöpligt om inte alls oförtjänt, om något lag var närmare poängen var det hemmalaget men matchen i sig ingen vidare lördagsunderhållning.

Men matchen på läktarna vann vi så klart, kul att Green Devils och Söderlövare höll rejäl låda. Synd bara att det inte ger några extra poäng. Alltid lika trevligt när bortaklacken tillåts köra ”En klack i hallen..!”

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#35 Adam Werner, bäste gröngule aktör i dag trots att 1-2 där och då kändes lite snöpligt.

två loggor

#7 David Lindquist, återigen vår klart mest (och möjligen enda?) kreativa spelare. OM nåt ska hända i offensiv zon är det då David är inne man ska hoppas.

en logga

#37 Jacob Andersson, backen som kanske inte direkt stack ut i kväll men troligen ändå gjorde sin bästa match för Löven i HockeyAllsvenskan.

Dagens andra matcher

Mora IK vs SSK

Timrå IK vs HC Vita Hästen

Började först 18:30.. och efter första perren leder Hästen medans det är mållöst i Dalarna.

Vår förlust gjorde tyvärr att avståndet till Almtuna ökade och att vi inte heller kunde knapra in på AIK eller MODO som nu ligger närmast före oss i tabellen. Så vi ligger alltjämt kvar på negativ kvalplats.

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot Almtuna IS i Gränbyhallen. Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

One thought on “Sur torsk mot Almtuna

 • 16 oktober, 2016 kl. 17:23
  Permalänk

  Åkerblom har ingen anledning att yvas,han har en stor del i att resultaten uteblev,och det är han väl medveten om. Förändringen som syns rätt tydligt är Jesper Jäger, som nästan direkt fått defensiven att funka, och säger vad han tycker och tänker,det måste självklart en ass. tränare göra!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: