Superkronorna!

I tider mellan jul och nyår är det alltid bl.a. juniorhockey som brukas erbjudas på tv:n, tyvärr blir det i bland på rätt knöliga tider.. men hockeyn som erbjuds är sjukt inspirerande och otroligt häftig. Nu när turnerigen går "over there" blir det så klart dessa märkliga tider och en annan kan ärligt säga att han sov en period mot ryssarna och tyvärr missade mirakelmatchen mot Kanada.. Det var visst ett nyråsfirande som skulle tajmas dessutom!?

Men annars är småkronors matcher något som är högtidsstunderna under högtidsstunderna kring jul och nyår. Nu har småkronorna kvalificerat sig för semin och slipper dessutom kvällens kvartar. Rönnbergs killar verkar vara av gott virke och som alltid under dessa turneringar får jag nya favoriter. I årets trupp är det svårt att inte imponeras av målvakten Lehner, backarna Erixon och Larsson för att nämna två samt forwards som Cehlin, Friberg, Klingberg och den där Larsson som vinner hart när varje tekning.

Dagens kvartar.. Kanada – Schweiz & Finland – Ryssland

Vilka tror ni vinner i kväll då och hur långt går kronorna egentligen?

+ + +

Rubriken hade varit rätt annorlunda med en nu inte alltför ovanlig i särskrivning.. Super kronorna? Inte sant..?!

0 thoughts on “Superkronorna!

 • 2 januari, 2011 kl. 14:26
  Permalänk

  Tyvärr får ju juniorerna förlite uppmärksamhet i sina klubblag. Så kanske dax för supportrarna att börja sjunga på deras matcher med för utan dessa juniorer kan nog A- lagsverksamheten läggas ner.

  Svar
 • 2 januari, 2011 kl. 20:01
  Permalänk

  Svar till erik (2011-01-02 14:26)
  En vacker tanke erik, juniorerna borde absolut få än mer uppskattning och uppmärksamhet. Sedan tror jag det kan vara svårt att kraftsamla supportrarna till en riktig klack, men det är ju garanterat där vi har våra kommande stjärnor..

  Svar
 • 3 januari, 2011 kl. 01:24
  Permalänk

  Det är fantastiskt kul att se junior hockey, och den är ju viktig för alla klubblag i världen. Utan dessa hungriga killar så dör hockeyn. Jag tror vi möter Ryssarna i en semi och går till en final. Där möter vi USA och det kommer bli tufft, men jag är optimistiskt och tror på att Klingberg avgör i en förlängning 🙂

  Svar
 • 3 januari, 2011 kl. 10:41
  Permalänk

  Svar till Jimmy (2011-01-03 01:24)
  Ja, vilken kväll och natt det blir Jimmy. 21:30 möter vi Ryssland om den ena finalplatsen och seanre möts rivalerna Kanada och USA om den andra.

  Klart vi ska vara optimistiska, men alla resultat fram till nu är ändå inte värt någonting. Ryssarna kommer vara än bättre än sist och skulle vi trots detta vinna så väntar en rysare oavsett vem vi får möta.

  Men ett guld hade definitivt smakat härligt och långt borta kan mna nästan skymta det.. men nu ryssen först. Jag tror Cehlin avgör i sudden.. en rysare i kväll med således.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: