Sundström rakt in i förstalinan

Laget är släppt inför kvällens bortamöte med Modo i Fjällräven Center och bjuder på en liten överraskning.

Målvakter:
Linus Fernström (Adam Werner)

Backar:
Jonas Emmerdahl – Lukas Ekeståhl-Jonsson

Mikko Pukka – Niklas Pavel

Stefan Andersson – Jacob Andersson

Forwards:
Cody Murphy – Alexander Sundström – Zach Hamill

Joakim Högberg – Kim Karlsson – Lucas Sandström

David Lindquist – Tobias Hage – Axel Ottosson

Marcus Jonsson – Stefan Öhman – Mattias Granlund

Jesper Thörnberg – Nicklas Johansson

Trots att Alexander Sundström i intervjun med hemsidan (Läs HÄR) menade att det är back han ser sig som numera (- Jag har trivts som back och det har fungerat bra. Det känns väl som det är som back jag vill fortsätta spela och det är min naturliga position numera.) efter att ha spelat det under de två senaste säsongerna så går han rakt in som center i förstalinan och förpassar därmed Nicklas Johansson till bänken. Kvar där är också något oväntat Jesper Thörnberg som enligt bloggen var riktigt pigg mot Vita Hästen. Niklas Pavel tar skadade Linus Högbergs plats bredvid Mikko Pukka och Linus Fernström får förnyat förtroende i kassen. Era tankar om laguttagningen? Skriv en kommentar..

9 thoughts on “Sundström rakt in i förstalinan

 • 17 februari, 2017 kl. 12:55
  Permalänk

  Onekligen intressant med Alexander som center i förstalinan. Rätt sällsynt att en tilltänkt back går in som center, men vi hoppas på det bästa. När det gäller Jesper så kanske det är bra att inte matcha honom tokhårt från början, så att han inte går sönder bums. Vi har 7 matcher på 15 dagar, så Jocke får nog rulla runt på manskapet så att man orkar med det täta matchandet. Oerhört svår balansgång då vi ju samtidigt måste vinna matcher och Thörnberg är en mera tänkbar målskytt än t ex Nicke och Högberg = mer speltid för Thörna. Vi får lita på Fagervalls intuition.

  Svar
  • 17 februari, 2017 kl. 13:23
   Permalänk

   Ligger mycket i det du säger och en sak jag tänker på är följande. Nicke Johansson platsar inte bland 12 forwards trots att man byggt ett lag av brunkare och det är hans absoluta signum. Sen blir han hux flux förstacenter, trots att vi har killar som Lindqvist och Ottosson i laget som klarat positionen tidigare med bravur. Nu kommer en uttalad back in, som förvisso spelat center för tre säsonger sedan och tar platsen och vips är Nicke utanför laget igen. Förstår faktiskt inte logiken någonstans, men som du säger, vi får lita på Fagervalls intuition.

   Svar
   • 17 februari, 2017 kl. 15:45
    Permalänk

    Och dessutom inte varit riktigt bra på typ 6 år utan varit skadad o halvskadad .Men i Löven går han in i första femman ???

    Svar
 • 17 februari, 2017 kl. 13:43
  Permalänk

  Det känns tyvärr inte som det finns nån logik i år, men det är bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa ikväll. Vi måste få med oss nåt från kvällens match och samtidigt hoppas på att Västerås torskar.

  Svar
 • 17 februari, 2017 kl. 14:11
  Permalänk

  Ja nog måste Fagervall i sådana fall ha någon intuition som alla andra inte har. Det verkar helsnurrigt att sätta en tilltänkt back som center i en förstalina när vi har två killar(Ottosson och Lindqvist) som spelat center under stora delar av säsongen och då gjort MYCKET bra ifrån sig. Ge förtroende till någon av dessa och peta in Thörna istället det vore det mest naturliga och bästa i mina ögon. Men som sagt vi hoppas att Fagervall har någon annan tanke bakom som ger oss RESULTAT ikväll.

  Svar
 • 17 februari, 2017 kl. 14:30
  Permalänk

  Fagervall kanske har nåt sorts defensivt tänk kring Alexander som center ??!! Han lär ju jobba tillbaka vid pucktapp offensivt och kanske ger nån slags trygghet till våra transatlanter som kör det offensiva ?? Bara en tanke, men inte säker på om jag läst Fagervalls intuition rätt. Vinst ikväll, snälla !!!!

  Svar
 • 17 februari, 2017 kl. 16:32
  Permalänk

  Tycker det känns helskumt att han går in som center. Har dessutom ingen övertro på Sundström över huvudtaget. Tycker Nicke gjort det helt ok, trots att han inte riktigt känts igen spelmässigt. Blivit inkastad i alla olika kedjekonstelationer och positioner. Täcker iaf upp bra defensivt, gör jobbet och tar väldigt sällan utvisningar. Tycker han borde ta #91 plats, som har känts helt osynlig och Thörnberg in i 1:a linan. Hoppas Fagge kör en hårt och aktiv coachning under matchen så att spelare som inte levererar och gör ett jobb för laget hamnar på bänken.

  Vinn ikväll nu grabbar! Kriga matchen igenom!

  Svar
 • 17 februari, 2017 kl. 17:30
  Permalänk

  Ärligt talat är det ju inte mycket vi förstår tydligen som är hockeysoffsittar-proffs.
  Ingen Lindskoug, ingen Hutchings, Pavel bänkad för jämnan. PP katastrof. BP katastrof. Tacklingar existerar inte.
  Men av någon anledning så ligger vi där vi ligger för våra tränare/sportchefer verkar ju tycka att det här fungerar.
  Känns inte ens lönt att ha en åsikt längre

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: