Summering september

Efter september och med tre segrar av fyra möjliga för vårt gröngula Björklöven, tabellplaceringen tre nu dags att inför morgondagens möte med MODO summera hur september egentligen var.

Innehållet påminner om de summeringar vi gjort tidigare, men vi börjar väl titta till tabeller hur den ser ut just nu:

Under månadens fyra matcher, där vi nu placerar oss på plats tre har vi noterats för tre segrar och målskillnaden 16-9 samt totalt 9 poäng. Vi är ligans just nu mest målglada lag, vi har alltså bara noterats för en förlust efter 60 min, vilket ger ett poängsnitt på 2,25 p/match. Med det här snittet landar vi på 117 vilket lär räcka till ”topp 4” med råge.

Skulle vi jämföra september -17 med september -16, eller egentligen 4 matcher (omg 1 – omg 4), kunde vi då se 0 1 3 (12-19) och totalt bara en poäng. Jämfört med i fjol ligger vi helt klart förbättrade och vi tog alltså under denna period hela åtta poäng mer. Den här öppningen med tre av fyra möjliga segrar känns faktiskt bra och är sedan återkomsten till ligan vår historiskt bästa. Här vi de senaste säsongerna plockat alltifrån en poäng till sex poäng som bäst.

Special teams?

PP 3 mål på 11 försök ger 27,27% (just nu 2:a i ligan)

BP 3 mål 14 försök ger 78,57% (just nu 11:a i ligan)

Det här innebär samtidigt att vi ifall vi bortser från special teams, den påsen #33 Messy Jonsson satte i short handed att vi i spelet 5-5 noterar 12-6 under perioden.

Vi har under den här perioden visat upp ett rätt vasst special teams, där främst spelet i PP imponerat. När vi nu dessutom kombinerat det med ett stabilt spel i 5-5 blir det inte direkt överraskande att vi ligger där vi gör i tabellen.

Interna poängligan?

 1. #90 Hutchings, 4 + 3 = 7 p
 2. #13 F Andersson, 5 + 1 = 6 p
 3. #19 Farley, 0 + 4 = 4 p

Lite annan statistik?

Sett till laget rätt häftigt att vi enligt ovan är målgladaste lagen i ligan, vi är även det effektivaste laget med knappa 17% och släpper bara in 2,25 mål per match vilket är 5:e bäst.

Sedan då att vi även denna säsong så här långt tekar hyggligt bra och just nu ligger på plats 5 i ligan, ser vi till fair play ligger vi näst sist även om vi bara bjudit på 14 numerära underlägen vilket är delat sjunde bäst i ligan.

Mer individuellt?

Om vi kollar viktiga plus-minus..

 1. #8 Pukka, + 7
 2. Kedjan #20, #13 och #90, +6
 3. #12 Pavel, +4

..och när det gäller tekningar..

 1. #6 Karlsson, 61,54%
 2. #24 Hage, 61,11%
 3. #13 F Andersson, 48,84%

..viktiga blockade skott..

 1. #49 Backman, 4 block
 2. #33 Jonsson, 4 block
 3. Här hittar vi en trio på 2 block, #37 J Andersson. #57 S Andersson samt #10 Norberg

..och sedan tacklingar..

 1. #33 Jonsson, 8 tacklingar
 2. #18 Ottosson, 4 tacklingar
 3. #20 Granlund, 3 tacklingar

..samt till sist istid?

 1. #49 Backman, 25:09 min
 2. #13 F Andersson, 18:57 min
 3. #20 Granlund, 18:26 min

Månadens tre spelare?

Sett till produktivitet och hur vi presterat i olika spelformer känner jag baserat på den individuella statistiken att backen #49 Backman och sedan #33 Messy Jonsson samt kaptenen #13 F Andersson bör nämnas. Inför säsongen intervjuade vi kaptenen kring bl.a. hans egen försäsong likt lagets och han hymlade inte direkt med att så mycket kunde bli bättre.

Nu fyra matcher in på säsongen, på plats tre i ligan för laget och ledning i målligan efter mål i alla fyra matcher och en tredjeplats i poängligan känns det verkligen som att kaptenen satt ev. tvivlare på plats.

Vad vill vi se under oktober?

Under oktober väntar nu nio matcher där vi hoppas få se samma stabilitet som vi gjort under september, vi vill se att vi fortfarande regerar hemma i T3 Center som ska bli lite av en gröngul borg och även att våra tredjeperioder fortsätter vara så stabila som de varit under den här månaden.

När vi liksom övriga fans under årets silly season stundtals ifrågasatt Fagervalls lagbygge, relativt få nya spelare, möjligen skrikit oss hesa på mer skägg och spets, är det möjligen dags att börja krypa till det berömda korset? Här finns dessutom en rejäl uppsida i en nyligen comebackande #14 Murphy, den nu skadade men vanligtvis tämligen stabile backen #4 Emmerdahl och sedan då Supporterspelaren 17/18. Här vet jag inte heller hur företagen tänker som tidigare under pågående säsong brukar spetsa vår trupp med en specifik spelare.

Men inledningen med tre segrar på fyra matcher, placeringen tre i tabellen går knappast att klaga på.. Nu vill vi bara se en stabil fortsättning kommande månad och sedan vill vi så klart fortsätta följa med på säsongens gröngula resa. Inte sant?

* * *

Det var bloggens tankar kring september, du får mer än gärna reflektera och tycka till genom en kommentar kring både statistik och vårt val av månadens spelare. Fältet som vanligt fritt.

7 thoughts on “Summering september

 • 3 oktober, 2017 kl. 08:06
  Permalänk

  Jag tycker att det är häftigt att Pukka spelat 7-0 i +/-. Speciellt med tanke på hans indianare som slutade i eget mål mot Leksand, i spel 5 mot 5… hmmm… Svensk hockeystatistik.

  Svar
 • 3 oktober, 2017 kl. 08:55
  Permalänk

  Både Troja och SSK är ju på pappret svaga lag, åtminstone framåt, så det återstår väl lite att bevisa. Otroligt viktigt att vinna mot dessa dock.

  Nog saknas det lite framåt, om man ska ha tre producerande linor.
  Blir ju lätt att man bränner allt krut i två, med förutsättningarna man har nu. Om man behåller Granlund i första, kan jag tänka mig
  Ottosson-Lindqüist-Farley samt Murphy-Kim-Hage.
  Lindüist går bäst som center och Ottosson bäst som vinge, rent poängmässigt, men om det är bäst, får någon annan avgöra. Att prova Hage på en annan plats än center är nästan ett måste, han gjorde bara 5-6(?) mål förra säsongen varav 3 var på en juniormålvakt i SSK som inte spelade fler matcher i A-laget. Han gjorde ju 14 mål i Almtuna sist, om inte minnet sviker mig?

  Summan är alltså att få igång Farley, Ottosson och Hages målskytte på riktigt. Kanske man kan prova Hage mellan F & H också? Då borde det bil Murphy-Kim-Lindüist tredje?
  Klart man vill ha Murphy i första linan, men jag tänker att man då inte får tre slagkraftiga formationer.
  Så eftersom första funkar med Granlund så påtar jag inte där.
  Vill man byta någon ordning på rw och lw, så är det givetvis ok.

  Svar
 • 3 oktober, 2017 kl. 09:46
  Permalänk

  Om man räknar bort ett bp mål för om vi bara kollar 2 minuters bp så då ser det bättre ut

  Svar
 • 3 oktober, 2017 kl. 10:12
  Permalänk

  Och nu blir det bara bättre när Calle Grundström och Lucas Wallmark kommer hem till Björklöven då dom inte fick plats i sina respektive NHL lag. Eller få se nu drömde jag i natt eller ! ? ??

  Svar
 • 3 oktober, 2017 kl. 11:05
  Permalänk

  Var på plats i Ljungby senast och blev imponerad. Aldrig sett ett Löven-lag så stabilt på bortais. Förutom några misstag från Jacob Andersson syntes inga till. Löven var aggressiva och satte press 5-5 och var hela tiden det bästa laget. Domaren ”9” hoppas jag nedflyttas eller entledigas.

  Puuka är nog lagets nyckel för han utstrålar en stabil lugn sympatisk bestämd känsla.

  Helheten. Alla backar var bra. Pavel har nästan fått Stefans vision.

  Framåt var det förstalinan som skapade + Ottosson.

  Juniorerna gjorde inte alls bort sig. Det ser hoppfullt ut !

  Svar
 • 3 oktober, 2017 kl. 11:44
  Permalänk

  Går det att ta ut serien under en viss månad från Swehockey eller måste man räkna själv? Vore intressant att se tabellen för varje specifik månad, inte bara hela tabellen.

  Svar
 • 3 oktober, 2017 kl. 18:25
  Permalänk

  Tror banne mig att det efter 3 (!) raka segrar mot mest halvdant motstånd är daga för lite hybris deluxe. Det är ju som kutym när det gröngula laget gör några bra insatser… SHL? ? Tur att det bara är 48 omgångar kvar.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: