Summering gröngul vecka

Långfredag i dag och all tid i världen att reflektera över det som hänt i Löven under den senaste gröngula veckan, det var trots allt en hel del som hände men jag tror vi tar det lite kronologiskt för att hålla det simpelt. Eller iaf så enkelt som möjligt.

I måndags ett kul och positivt besked för Björklövens unge #39 Filiph Åström som återigen togs ut till Sveriges landslag för U17, den här gången en femnationersturnering i Schweiz och Basel som spelas mellan 7 – 12 april. Junior-VM för U18 spelas i Örnsköldsvik och Umeå under tiden den 18-28 april 2019. Det är huvudsakligen då spelare från åldersgruppen födda 2001 som kommer att bilda stommen i det svenska laget till J18-VM 2019.

Sverige har följande spelschema i turningen:

Lördagen den 7 april 2018

7/4 klockan 18.00 Sverige-Schweiz, St. Jakobs Arena, Basel, Schweiz

Söndagen den 8 april 2018

8/4 klockan 17.00 Sverige-Tjeckien, St. Jakobs Arena, Basel, Schweiz

Tisdagen den 10 april 2018

10/4 klockan 18.00 Ryssland-Sverige, St. Jakobs Arena, Basel, Schweiz

Onsdagen den 11 april 2018

11/4 klockan 14.30 Finland-Sverige, St. Jakobs Arena, Basel, Schweiz

OBS! Med reservation för eventuella ändringar

Jättekul för Filiph och bloggen vill så klart önska honom lycka till i både den här turneringen och även i den fortsatta jakten på att komma med till J-VM U18 som alltså spelas på hemmaplan i slutet på nästa säsong.

* * *

Arkivfoto: Löven4Ever

Dagen efter, och i tisdags, inte lika positivt att Björklöven meddelade att vår lyckosamme VD Joakim Gustafsson redan i februari meddelat styrelsen att han nu efter totalt sju säsonger inom klubben och två som VD väljer att gå vidare. Styrelsen ordförande Mikael Salomonsson kommenterade Jockes insats på följande sätt: – Jocke har gjort ett fantastiskt jobb och hanterat de utmaningar vi ställts inför på ett professionellt sätt. Den som nu kommer in i hans ställe har goda förutsättningar att fortsätta på den spännande resa Björklöven befinner sig i. Vi befinner oss i ett stabilt ekonomiskt, organisatoriskt och sportsligt läge. Vi tittar framåt – och uppåt.

Gustafsson själv meddelade följande i samma PM: – Först och främst ska jag avsluta och lämna över på ett så snyggt sätt som möjligt. Sedan ser jag fram emot att hämta andan en smula innan jag ger mig in i nya sammanhang, förklarar han och avslutar med: – Jag vill tacka alla i och runt Björklöven för ett fantastiskt engagemang och för att de har gjort mitt jobb så roligt. Mitt hjärta är och kommer att förbli gröngult.

HÄR finns även en kompletterande intervju med ordförande Salomonsson.

Det som låter lite märkligt är att Gustafsson alltså meddelat styrelsen redan i februari och den enda dialogen som styrelsen så här långt fört är med just VD-Jocke, i övrigt en nu pågående rekryteringsprocess som är lite av ett oskrivet blad. Bloggen gillar dock tankarna kring att vikten av att hitta rätt person så otroligt mycket viktigare än att rekryteringsprocessen går så snabbt som möjligt. Sedan alltid lite intressant vilken konsultativ hjälp som kommer anlitas för att som Salomonsson uttryckte det ”matcha rätt kompetens, profil och egenskaper som ska matcha uppdraget som VD.”

Bloggen är helt övertygade att Jocke kommer vilja avsluta så snyggt som möjligt, vi vill också tacka för ett synnerligen gott arbete där VD fått hantera en rad situationer och då inte bara ekonomiska frågor eller arbete med organisationen vid sidan av det rent sportsliga. Även om Jocke då plockades internt och (iaf utåt sett) kom in som ett litet oskrivet blad på den posten så har Gustafsson klart överglänst sina föregångare trots att det blåst en del och vi hade så klart helst sett en förlängning på den så viktiga posten. Inte minst för vikten av kontinuitet. Självklart respekterar vi dock Jockes egna beslut, vill också bara tillägga att Gustafsson varit väldigt rak och juste gentemot bloggen och allt som oftast även varit tillgänglig för ev. frågor eller intervjuer vi velat göra.

Tack för allt Jocke, ladda nu först de berömda batterierna med din familj och sedan stort lycka till framöver med vad du än tar dig för!

* * *

I tisdags fick vi även bekräftat från Björklöven det som bloggen tidigare skrivit (länk) gällande #18 Austin Farley och att han kommer lämna Björklöven.

Björklöven meddelade då även att duon #7 David Lindquist (redan presenterad av Luleå HF) samt #18 Axel Ottosson lämnar klubben. Klubben skrev dock inget i sitt PM om Supporterspelaren #16 Roope Talaja, men då han presenterades (länk) av Vasa Sport (i finska SM-liiga) bara timmen efter det att Björklöven lämnat PM om att han var klar så kanske även han borde varit med och att trion i stället borde varit en kvartett.

#16 Roope Talaja var otroligt nyttig, inte minst i slutspelet och de tuffa matcherna Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Nu kanske det inte var helt oväntat att den något hetlevrade och oömme finske vinterbadaren skulle lämna laget efter säsongen, men det går sannerligen inte att säga något annat än att Roope växte ut till en stor publikfavorit under säsongen. Därtill otroligt nyttig inte minst vid de lite tuffare matcherna och så klart i det härliga slutspelet som avslutade säsongen 17/18.

Så här långt har vi alltså definitivt tappat ettan, tvåan, fyran och sexan i den interna poängligan samt genom det 135 (??!!) poäng. Sedan vet vi ännu inte heller vad som händer med femman #90 Hutchings samt sjuan #26 Stenqvist och genom det ytterligare 51 poäng. Här vill det till att sportchef Fredrik Grönberg rätt snart börjar presentera några vassa ersättare för att man ska kunna ta sommar och känna sig lite avslappnad.

Bloggen vill så klart tacka kvartetten Lindqvist, Talaja, Ottosson, samt Farley för era fina insatser i den gröngula tröjan och verkligen önska er lycka till framöver.

* * *

Sedan vill vi så klart även lyfta att klubben fått med hela sex tjejer i laget från Västerbotten som ska kriga om Stålbucklan, de är: Alma Vinnervik, Sofia Ericsson, Ruth Hedvall, Kinn Ollman, Maja Granberg samt Vilma Nilsson då Vilma dessutom spelar den turneringen för fjärde gången.

Björklöven Dams sportchef Tom Heikka: – Det fantastiskt roligt att Björklöven har hela sex stycken spelare med i årets Stålbucklan-lag, mer än någon annan förening. Alla de här sex tjejerna är otroligt duktiga och talangfulla, flera av dem har varit uppe och tränat med damlaget under säsongen. Det ska bli spännande att följa dem under turneringen, i synnerhet Vilma Nilsson som spelar i Stålbucklan för fjärde gången! Alla som har möjlighet borde passa på att se turneringen för det här är framtidens stjärnor i SDHL.

Turneringen inleddes för övrigt i går med en förlust mot Västergötland/Bohuslän-Dalarna med 0-4. I Västerbottens grupp ingår dessutom Gotland, Medelpad, Småland och Västmanland/Örebro.

HÄR hittar du hela spelschemat för tjejerna.

* * *

Sedan vill bloggen så klart önska en riktigt glad och gröngul påsk till er alla!

* * *

Sedan kommer vi så klart framöver att fortsätta puscha för vår senaste tävling gällande två biljetter U Rock i augusti när du ska tippa på fem spelare som Björklöven kommer kontraktera t.o.m. maj månad, spelstopp att lämna sitt bidrag (läs kommentar) blir valborgsmässoafton måndag den 30:e april kl. 18:00.

Vid lika antal korrekta spelare av er läsare under hela tävlingsperioden (t.o.m. 31 maj 2018) som alltså tippat på kontrakterade lirare som spelar i gröngult kommande säsong, kommer dag och tid för lämnad kommentar att bli avgörande. Klicka på bilden nedan för all info kring tävlingen, så här skrev U Rock i en kommentar till bloggen:

”U Rock. Umeås stora rockfestival i Hedlundadungen Fredag 17 augusti. Headline ett återförenat Helloween.”

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på sport i alla dess former? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds för just ditt lag eller dina favoriter.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda kommande evenemang!

One thought on “Summering gröngul vecka

 • 30 mars, 2018 kl. 12:55
  Permalänk

  Såg att Bofors hade gått från 10 miljoner till 25 miljoner kronor i omsättning på 10 år. Det är ju imponerande. En VD som har kontakter och kan skaffa stora sponsorer på ett nationellt plan vore kanske en smart lösning?

  Är ju så svårt att prata ”poäng” när man tappat folk. Är ju mer konkret att prata ”mål”. Ca 85 mål har ju försvunnit. Dessa ska väl på ett eller annat sätt ersättas?

  Trodde nog i min enfald att Riska skulle vara kvar som ersättare till Nicke. Lägga på några kronor på nickes lön och så är mycket av det defensiva på plats om man bortser från en klassmålis?

  Riska fyller ju 34 år till hösten och jag tror det här är betydligt roligare än att harva runt i Finland med sport och förlora matcher. Men han kanske redan mer eller mindre är klar där. Bättre lön i Finland och så spelar ju brorsan och Talaja samt massa kompisar. Kanske man kan hoppas på att dom dyker upp efter nyår någongång?

  Ett absolut måste är ju en målvakt med klass om man ska uppåt. Går ju inte att chansa på den punkten. Ingen som hänger med armbågarna på burtaket och drömmer om att vara någon annanstans.

  Är det bara jag som får känslan av att spelarbudgeten minskar hela tiden?

  Ska också bli kul att se vad den där scouten i Oskarshamn kommer med för några fynd? Var det inte i februari han presenterade sig i lokaltidningen? Något borde han väl hittat?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: