Summering efter 3 fjärdedelar..

Efter onsdagens 3-5 borta mot Mora IK dags att summera in och göra en avstämning efter de inledande 39 matcherna inför kvällens möte med KHK. Det innebär alltså samtidigt 75% av grundserien. Säsongen har verkligen inte bara börjat bra, vi har nu alltså kommit så långt at bara 13 matcher återstår.

Jublande Löv nedanför ståplats H. Foto: Lucas Norlin

Vi börjar med de 13 senaste matcherna:

Alla har lirat 13 matcher, vi är under perioden rätt högt:

Plats: 2

Segrar: 10

Poäng: 29 p

Mål: 43 – 25

*

Vi kan först jämföra med den från första kvartalet, dvs, omg 1-13.

Alla hade då lirat 13 matcher, vi var under perioden i topp:

Plats: 1

Segrar: 11

Poäng: 33 p

Mål: 46 – 20

*

Vi kan sedan jämföra med den från det andra kvartalet, dvs. 14-26.

Alla hade även då lirat 13 matcher, vi var under perioden i topp:

Plats: 1

Segrar: 10

Poäng: 30 p

Mål: 48 – 19

*

Poängsnittet har visserligen varierat under perioden, men rätt stabilt med 2,54 – 2,31 och för tredje kvartalet 2,23 p.

Detta ger för övrigt ett snitt på 2,36 vilket är otroligt starkt. Utifrån nuvarande snitt landar vi på cirkus 123 poäng. Vilken grej i så fall..

*

Vad ser vi annars av dessa deltabeller?

Av de nu båda finallagen Björklöven och MODO, har inget lag legat sämre än på plats 4. Den gången med tre poäng upp till en finalplats.

Av de nu aktuella slutspelslagen Var det Vita Hästen och SSK som bommade topp 8 under omgång 1-13, däremot lite intressant att KHK placerar sig på plats 9 under perioden 14-26 och plats 11 under perioden 27-39.

Helt klart ett lag med väldigt tydlig trend, klarar man att hålla undan för Mora IK och Tingsryd AIF? Här är för övrigt trenden för Mora klart bättre och jag ger dem helt klart en bra chans att lugga KHK på sista platsen. Men blir rätt intressant att följa..

En annan klar trend, en väldigt negativ sådan är nykomlingen Kristianstad, plats 8, blev sedan plats elva och i tredje kvartalet plats 14. Allt tyder just nu på att det blir nykomlingen som göra AIK sällskap i det negativa kvalet.

*

En klart lovande inledning av denna säsong efter 39 matcher, vi jämför med föregående säsong:

Jämfört med 18/19 alltså åtta placeringar bättre, vi har tagit 40 fler poäng och har en klart bättre målskillnad, hela 87 mål bättre med både fler mål framåt som klart färre insläppta.

*

Rätt kul med en sådan jämförelse, och med vårt nuvarande poängsnitt skulle vi då teoretiskt kunna landa på 123 poäng. Nu är det en helt galen och troligen rätt svårslagen siffra, men även det visar hur starka vi varit denna säsong.

Vi kan även notera att de två lag som vid denna tidpunkt legat i topp till slut även lirat finalen fram på vårkanten. Men visst, det är 13 matcher kvar och mycket hockey som ska spelas. Allt talar dock för att det blir Vesels Björklöven mot Tambellinis MODO .

Vad är det då som sticker ut rent statistiskt?

  • Segrarna och poängen
  • Produktionen framåt och vårt täta försvarsspel
  • Special teams, nu främst ett stabilt PK.
  • Disciplinen, vi bjuder på minst antal tillfällen till PP

Finns säkert fler områden, men  här sticker vi ut på ett positivt sätt.

*

Det var mina tankar efter de inledande 39 matcherna.. hur skulle du vilja summera de första 75% av grundserien? Skriv gärna en kommentar.. 

* * *

Är du dock på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: