Summering av september

Mhm.. de fyra första matcherna av den här säsongen allt annat än positiva. Men vi ska väl ändå försöka oss på någon slags summering.

Coach Fagervall har verkligen haft att fundera så här långt. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Så här långt alltså fyra matcher:

MODO (h) 1-3, Hästen (b) 4-3 (eft.str), SSK (h) 5-2 och i lördags då 0-3 borta mot IK Oskarshamn och i deras fruktade Be-Ge Hockey Center. Sviten med förluster, nu en förlust längre..

Vilket i dagsläget ger följande tabell:

Visserligen bara fyra matcher och vi ska absolut inte kasta in handduken ännu eller måla den berömda på väggen, men vad har hänt med det gröngula och så stabila Björklöven vi såg under augusti t.o.m. SCA-Cupen..?

Laget så här långt:

 • 2 mål i PP ger 13,33% (11:a i ligan)
 • 4 insläppta i PK ger 75% (9:a i ligan)

Det beaktat, Selins straff på Hästen och vårt insläppta i PP mot Oskarshamn har vi alltså 7-6 i spel 5-5.

Men här finns det så mycket mer att hämta, dels i spelet special teams där vi vill se ett ännu mer fantasirikt och rörligt PP och sedan att vi lyckas stänga till boxen och vårt PK ännu mer.

Kollar vi in annan viktig statistik så tekar vi hyggligt (50,20% – 6:a i ligan), vi har mycket possession och som vi ser frukten av hård försäsongsträning så har vi ännu inte heller förlorat någon tredjeperiod.

Det är bra.

Något som vi däremot radikalt måste förbättra är våra avslut och även främst hur vi nyttjar vår possession. Om vi börjar med PP så är vi det lag som får eller ges 6:e flest chanser, men med vårt innehav borde vi kunna skapa än fler lägen i den spelformen. Sedan är vi även det sjätte värsta laget på att bjuda på lägen i PP, det håller inte heller. Här gäller att komma upp i noggrannhet och ödmjukhet, gäller att inte sätta vare sig laget eller polarna i ett onödigt BP.

Sedan detta med effektivitet, det är inte flest skott som vinner.. nu har vi efter AIK skjutit näst flest gånger. De har visserligen bara nätat sex gånger fler men med våran effektivitet (knappt 7 %) verkligen dags att fundera på i vilka lägen vi borde ska ta avslut. Och när vi tar avslut måste vi har mer trafik på kassen, dels för att skymma eller styra och kanske kunna gräva in en och annan retur.

…och rent individuellt?

Poängligan?

 1. #79 Lundberg, 4 p (3+1)
 2. #26 Stenqvist, 4 p (2+2)
 3. #40 Selin, 4 p (2+2)

Här så klart skönt att såväl Emil som Sebastian redan kommit i gång, Stenqvist just nu dessutom trea i hela backarnas poängliga. Här har möjligen KHK-linan en del fler poäng att hämta, den linan såg ju så oerhört bra ut inledningsvis.

Undrar här vars man kommer peta in #18 Kevin Goumas när han ska in i laget?

+/-

 1. #8 Pukka, +3
 2. #79 Lundberg, +2
 3. #40 Selin, +2
 4. #5 Häman Aktell, +2

Totalt 10 spelare på plus, dessutom 10 på plusminus noll.. Här gäller det väl att försöka få de få som ligger på minus att vända detta till plus.

Tekningarna?

 1. #13 F Andersson, 55,84%
 2. #22 Peterson, 54,00%
 3. #19 Söder, 48,98%

Spontant helt okej siffror på både Andersson och Peterson, däremot ligger Söder knappt under 50% och sedan då en vikarierande Granlund som inte är van att teka. Nu ska visserligen Gomuas in i laget vilket gör center-linjen än mer spelskicklig. När jag kollade in hans stats gällande just tekningarna från säsongen 16/17 så låg han på lite drygt 52%.

Så ingen tekningsspecialist i Kevin och tittar vi till förra säsongen hade vi ex.vis Filip Riska på knappt 61% (3:e bäst i ligan) under grundserien och det är en djäkla skillnad ifall man direkt kan ställa upp i ett PP, eller på motsvarande sätt kan vinna tekningen och låta motståndarna åka hem efter pucken i deras PP.

Om än en liten detalj så hoppas jag vi kan steppa upp i den grenen framöver.

Istid?

 • #37 J Andersson, 23:34 min
 • #26 Stenqvist, 19:29 min
 • #13 F Andersson, 18:21 min

Inte oväntat att Jacke Andersson drar ett rätt tungt lass, men kanske lite oväntat ändå att han klockar in på ca 8,5 minut mer per match jämfört med Alexander Hellström och Mikko Pukka.

Vad tycker du annars om september och våra fyra inledande matcher? Fältet som vanligt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Summering av september

 • 1 oktober, 2018 kl. 17:37
  Permalänk

  Inte för att Pettersson i målet varit dålig, men ta in Adam Werner på lån (är han skadad eller petad ?för han var ju inte med som reserv).Han skapar ju massor av trygghet i laget!

  Svar
  • 2 oktober, 2018 kl. 09:01
   Permalänk

   Han var sjuk senast då han skulle stå

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: