-Summa summarum så kommer man väl hitta mig lite överallt

Björklöven 26 Jakob Stenqvist med pucken under matchen i HockeyAllsvenskan mellan Björklöven och Timrå på A3 Arena den 24 januari 2018 i Umeå ( Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna )

Efter två säsonger i Björklöven och hockeyallsvenskan är att det dags att pröva vingarna i finska SM-Liiiga för tidigare Björklövenbacken Jakob Stenqvist. Bloggen tog sig ett snack med Jakob och hörde sig för om hans nya äventyr och säsongen som gick.

Jakob berättar för bloggen att han tidigt kände att han längtade efter nya äventyr och att det var Finland som lockade mest, mycket för att det är en intressant liga och ett bra steg för att ta nästa kliv. -Att det blev just Ässät var för att de var sugna på mig och redan i fjol visat intresse, när jag sedan träffade tränaren och sportchefen i Umeå efter säsongen kändes det som rätt val och de gav ett väldigt bra intryck.

Jakob hade några alternativ, där Björklöven var ett av dem men då han som sagt ville testa något nytt och då Finland lockade så följde han den vägen. Att lagkamraten Simon Åkerström även skulle till Ässät visste Jakob inte, men visste att Finland även lockade honom och att han var på väg över. Att de kommer spela tillsammans nästa säsong är förstås välkommet. -Kul att ha någon som pratar samma språk och ännu bättre att jag känner honom sen innan.

När Frölunda kommer på tal, som efter två säsonger på kontrakt ändå inte valt att satsa på Jakob säger han så här: -Det känns väl såklart jävligt synd och tråkigt att det blev som det blev med Frölunda. Dom har ju byggt om sin backsida väldigt mycket de senaste åren. Inte lika mycket spelande backar som det va när jag signade. En stor anledning till att jag signa där var för backtränaren dom hade då, Pär Johansson och han lämnade ju inför i år också. Sen ska jag inte klandra dom heller, uppenbarligen så funkar ju det sättet dom spelar på nu. Och sen har väl jag inte varit tillräckligt bra heller.

Hockeyfans har en tendens att skapa syndabockar när laget i sig inte levererar som önskat. Det är väl ingen hemlighet att du fått den rollen i år, i och med din offensivt lagda spelstil och att det blivit en och annan spelvändning emot. Hur känner du inför det? -Jag har inte läst så mycket alls på sociala medier eller tidningar, men jag kan väl förstå det. Med tanke på min spelstil så syns det väldigt mycket tydligare när jag gör ett misstag än någon annan. Samtidigt tycker jag att jag gjorde det bra defensivt. Jag hade bäst +- av backarna i laget och bra corsi statistik med tanke på vår tabellplacering. Sen ska jag även säga att jag inte alls är nöjd med min säsong heller. Men folk får tycka som dom vill, det har jag ingenting emot. Tycker det är bra att folk bryr sig och har åsikter. Men jag är ganska stark i mig själv och vet själv om jag gör nånting bra eller dåligt så syndabockgrejen stör mig inte speciellt mycket.

-Min säsong överlag tycker jag är underkänd. Jag vet att jag har mer och ge än det jag visade förra året. Som jag skrev innan tycker jag, att jag utvecklades defensivt. Men offensivt, spelet med puck och powerplay va alldeles för dåligt, fortsätter han.

När det gäller hans framtida roll i Ässet, så är det något man pratat om och klubben vill hjälpa honom att stärka sin defensiv, men ser honom först och främst som den offensivt skickliga back han är. Sen är Jakob på det klara med att han måste förtjäna sin plats -Ja, det handlar det om att förtjäna den rollen jag vill ha som offensiv toppback i laget.

Vart kommer Jakob Stenqvist gå att hitta i sommar? Umeå, Göteborg, Mora eller i finska Pori?
-Just nu är jag i Pori veckan ut, kör lite tester, lär känna alla spelare och ledare och kollar på lägenhet och allt sånt där. Sen kommer jag väl åka lite fram och tillbaka hit från Mora under sommaren. Som jag sa så kommer jag vara både i Mora och Pori. Sen kommer jag definitivt att komma upp till Umeå någon gång när jag har tid. Summa summarum så kommer man väl hitta mig lite överallt, haha.

När det kommer till minnen i Björklöven, håller han matcherna mot ärkerivalen högt. -Några minnen, matcherna mot SAIK var jävligt häftiga att spela men framförallt är väl det alla människor jag har träffat, jag trivdes jättebra i Umeå och har träffat vänner för livet både inom hockeyn och utanför.

I Ässet kommer Jacob att spela i nr 7, ett nummer han hade i såväl J18 som J20, ett nummer han helt enkelt trivts med.

Avslutningsvis vill han hälsa följande till Björklövenfansen:
-Jag vill bara tack för allt. Fortsätt stötta laget, ni är helt fantastiska. De har någonting bra på gång där uppe. Björklöven, alla fans och hela Umeå förtjänar all framgång.

2 thoughts on “-Summa summarum så kommer man väl hitta mig lite överallt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: