Suddentorsk mot Mora

SCA-cupen rullade i kväll vidare med mötet mellan Björklöven och numera SHL-laget Mora IK som vi alltså vann både hemma som borta mot i fjol. Den här kvällen drog till sist just Mora det längsta strået genom att vinna med 2-1 efter periodsiffrorna (1-0,0-1,0-0,0-1).

Så här ställde vi för övrigt upp:

Målvakter:
Oscar Masiello (Adam Werner)

Backar:
Mikko Pukka – Jakob Stenqvist

Simon Backman – Simon Åkerström

Jacob Andersson – Niklas Pavel

Stefan Andersson – Albin Holmgren

Forwards:
Kim Karlsson – Fredric Andersson – Alex Hutchings

Emil Norberg – Tobias Hage – Nicklas Johansson

Austin Farley – Axel Ottosson – Erik Rainersson

Marcus Jonsson – Andreas Vikström – Mattias Granlund

Det innebar alltså att såväl de skadade #4 Emmerdahl, #42 Wikström, #14 Murphy, #29 Stenlund-Ädelgran samt sjuke #51 Berglin saknades.

Dessutom vilades #7 Lindquist där även #39 Åström återigen hölls utanför laget.

Matchfakta:

Per 1
1-0 Jonsson (Granlund)

Skott: 15-7

Per 2
1-1 Bailey (Amnér, Bejmo) spel 5-4

Skott: 11-14

Per 3

Skott: 11-14

Sudden
1-2 Kase (Rowe, Bailey)

Skott: 0-1

Totalt?

Skott: 36-37

Publik: 312 åskådare

Matchen som sådan?

Snacka om gröngul smakstart när gnuggarna Granlund/Jonsson nyttjade ett misstag från Mora redan i den 3:e minuten. Granlund hittade Jonssons blad som en van målskytt därefter nöp direkt och dessutom rätt upp i taket.

Men annars helt klart en fartfylld tillställning, men stundtals rätt hafsigt och spelmässigt en hel del slarv från båda lagen. Sedan blev det en rätt ryckig match pga. alla utvisningar, stundtals dessutom lite smågrinigt på isen när domare Holm i bland friade för att i nästa stund fälla. Men oavsett domare och dennes insats så klart mest ansvar hos killarna där Mora möjligen var än mer hetare än Löven och stundtals hade helt fel fokus.

Skön sekvens i andra perioderna när domarna inom loppet av några få sekunder felaktigt lyckades blåsa icing med tekning i mittzon som följd.

I tredje perioden hade så klart bägge lagen chansen att avgöra, men oavgjort efter 60 min kanske ändå inte helt orättvist.

Sedan alltid lite hazard när det kommer till sudden och spel 3-3, Lövens bästa chans i den spelformen fick #19 Farley efter en pass från #18 Ottosson. När sedan nyss nämnde Axel åkte ut med 1 min och 20 sek kunde Mora avgöra i numerärt överläge med bara 12 sek kvar.

I själva spelet stod vi dock upp rätt bra , många gånger trångt i mittzon och svårt för Mora att komma in med kontroll. Stundtals även rätt rejält i egen zon där vi även hjälpte Masiello på ett bra och effektivt sätt.

Foto: Lövenbloggaren

Inför hade Fagervall att han ville se nästa steg i utvecklingen och även lite mer offensiv när man nu börjat träna på även den del av spelet.

Hur blev det?

När det nu var dags för möte med Mora och ett möjligen vassare motstånd än MODO, möjligen överraskande att fokus låg på offensiven. Inför matchen hade man dessutom börjat köra lite special teams och det var väl möjligen det som kostade oss tre pinnar i kväll.

För det var nämligen allt annat än effektivt.

Vi hade bl.a. tre lägen i spel 5-3, totalt nästan fyra minuter och när sedan Mora nyttjade två av sina blott fem lägen i PP var det till sist den detaljen som blev helt avgörande för utgången.

Några andra reflektioner:

#31 Oscar Masiello väldigt inspirerad och lugn i kassen, svarade för ett flertal parader, några frilägen och kvällens insats gav betydligt mer svar än när Oscar senast stod mot Teg.

Prisades helt rättvist som Björklövens bästa spelare, även om inte speakern visst hade full koll på vad han hette och ropade på målvakten Mattias Pettersson.

Kedjan #21 Rainersson – #18 Ottosson – #19 Farley fortfarande den enhet som sticker ut rent offensivt och även skapar chanser och rejäla hot i offensiv zon.

Sedan var så klart detta en match som backen #12 Pavel gillar, Niklas satte nog in kvällens propp på Lagacé med en klockren och juste open ice.

* * *

Dina egna kommentarer, reflektioner och tankar efter mötet med Mora och fortsättningen av SCA-cupen? Fältet som vanligt fritt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: