Suddenseger borta mot BIK Karlskoga

Till sist 4-3 i kväll borta mot BIK Karlskoga i Nobelhallen efter periodsiffrorna (0-1,1-1,2-1,0-1) inför 1 866 åskådare. 

Skotten totalt 24-29 (8-5,10-8,6-13,0-3) vi vann för övrigt utövningar skotten det viktiga momentet tekningar 39-32. Dessutom 50% i PP och 80% i BP

Vi kom slutligen till spel utan skadade #35 Ollikainen, #16 LEJ, #42 Wikström, #21 Hetta, #34 Palmebjörk samt #62 Lavander. Som extraspelare hade vi denna gång backen #32 Edström. Rasmus kom dock in under andra perioden då man valde att bänka #8 Ekleund.

Våra mål i kvällens från i tur och ordning.. #24 Banwell (grattis till första kassen), #15 Edblom samt #90 Hutchings x 2.

Johan Löf / AXELLÖF

Björklöven tackar GD efter seger i T3 Center Arkivfoto: AXELLÖF

Vi kom för övrigt till spel med följande manskap i Nobelhallen.

Målvakter

#47 Kevin Lindskoug – (#33 Adam Werner)

Backar

#57 Stefan Andersson – # 5 Rasmus Bengtsson

#8 Kalle Ekelund – #4 Jonas Emmerdahl

#86 Tommy Wargh– #24 Mike Banwell

#32 Rasmus Edström

Forwards

#10 Jesper Thörnberg- #74 Stefan Öhman – #28 Lucas Sandström

#7 Brock Trotter – #6 Kim Karlsson – #19 William Quist

#90 Alex Hutchings – #15 Pär Edblom #22 Nicklas Johansson

#11 Gustav Grundström – #26 Victor Ekeståhl-Jonsson – #54 Felix Maegaard-Scheel

* * *

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

 • Stå upp och hålla tätt första 10 min.
 • Disciplin och tålamod, inte låta sig provoceras eller komma ur balans när Wessner med flera börjar tugga.
 • Special teams och målvaktskampen.

I fall Kevin står på huvudet ger vi oss alltid chansen till tre poäng och som vanligt är special teams alltid viktigt, inte alls omöjligt att just det momentet blir avgörande i kväll. Om jag flaggade att BIK har toppen i poängligan har vi två av ligans mest tre utvisade genom nämnde Wessner och snipern Henrik Björklund.

Även om vi inte alltid har kommit ut så där starkt som man alltid pratar om inför matcherna är det viktigt. Nu senast mot Pantern iaf en pigg inledning första sju, åtta minuterna och det ska inte vara någon skillnad när vi spelar borta. Här gäller det att stå upp och hålla tätt första 10 minuterna.

Som jag skrev inledningsvis liknar matcherna i Nobelhallen inget annat och även om vi vann första med 6-3 kommer vi definitivt att sättas på nya prov redan i kväll. Här gäller det att hålla upp blicken och som sagt inte låta sig provoceras, tugget kommer gå i minst 60 minuter om de inte börjar redan på uppvärmningen.

..och hur gick det?

Stå upp och hålla tätt första 10 min gjorde vi visserligen men #8 Ekelunds näve på Björklund redan i den 3:e minuten både onödig och hade direkt kunnat kostat oss ett mål i baken. Sedan då det här med disciplin och tålamod, såg visserligen bra ut i själva spelet när vi tryckte på då tillfälle gavs och spelade mer avvaktande när det var mer passande.

Men det här med onödiga utvisningar.. Herregud så bedrövligt rakt igenom.. Edströms bakom egna kassen hann jag inte riktigt uppfatta, men alla övriga rätt onödiga och i sådana lägen att jag förstår ifall Jonsson/Åkerblom sliter sitt hår.

Vad bloggen tar med sig från i kväll?

 • Vinna första perioden 1-0 och får ta med sig det till 2:a..
 • Att vi inte faller ihop direkt Karlskoga får reducera till 1-2, där behövde BIK Karlskoga ett 5-3 för att kunna reducera..
 • Att vi till sist kan och vill vinna trots att vi förlorar 3:e perioden – Trendbrott 1 att vi vinner trots vi förlorar en period
 • Att vi till sist få skrämma i väg bortaspöket, 11 poäng på x matcher inte smickrande – Trendbrott 2 att vi äntligen vann borta

Matchens Björklöv

Fanns några att välja bland i kväll, till sist fastnade vi för backen #86 Wargh (+2 och inblandad i två av målen), nyttige och rivige centern #6 Karlsson (2 ass samt +1) och till sist då matchvinnaren #90 Hutchings. Två mål alltid två mål och även om det första var en retur och rätt enkelt gav det oss chansen. Med lite flyt hade Alex nätat långt tidigare då han träffat Gistedts vänstra stolpe klockrent.

Matchens?

Var detta månne vändningen?

Otroligt skönt att direkt få ett kvitto.. BIK Karlskoga trots allt ett topplag och ett erkänt starkt hemmalag i fruktade Nobelhallen. Möjligen gav snacken direkt resultat. Följande sa Dalle nämligen till hemsidan tidigare i dag:

– Vi har pratat igenom det här, både i grupp och individuellt, och också plockat in inspiration utifrån, bland annat i form av en ledarskapscoach och mental tränare. //Daniel Johansson, sportchef IF Björklöven

* * *

Hur tänker och känner du själv efter i kväll och kanske även kring våra val av Löv, skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

6 thoughts on “Suddenseger borta mot BIK Karlskoga

 • 8 december, 2015 kl. 22:30
  Permalänk

  Många var bra ikväll! Oerhört skönt att äntligen få vinna en tät match.
  Kevin, Stefan A, Wargh, Emmerd, Kongokiim, Qvist, Hutch, Edblom(!), NJ och VEJ.
  Kul för Banwell att näta men tveksamt agerande vid 2-2 och 3-2.

  Svar
 • 8 december, 2015 kl. 22:53
  Permalänk

  2 pinnar känns bra. MEN: skandalösa utvisningar av Ekelund och Banwell som höll på att sänka oss. Legoknektar vars hjärtan uppenbarligen inte är gröngula.

  Svar
 • 8 december, 2015 kl. 23:31
  Permalänk

  Skön seger så man ska väl inte klaga alltför mycket men vilka jävla dumma utvisningar vi tar, Ekelund och Banwell verkar ju vilja ge bort alla poäng.

  Svar
 • 8 december, 2015 kl. 23:43
  Permalänk

  Underbar seger !!!
  Att komma tillbaka från underläge var så otroligt viktigt ! Det syntes också på killarna ! Starkt jobbat ! Vi skrek ordentligt framför TVn !!!
  Men… det är på tok för vekt i egen zon. Hur svårt kan det vara att gå in med kroppen ? Det behöver inte vara våldsamma tacklingar men GÅ IN MED KROPPEN, så det tar stopp för motståndarna.
  Sen undrar jag hur TJ coachar ? 5 spelare mot 3 för Karlskoga och några minuter kvar. Vad gör då TJ ? Jo han sätter in Öhman och Trötter ? Båda är helt under isen och hade inte ett rätt under matchen. Otroligt dåligt coachat.
  Nästa match är det dags att bänka Trötter och spela Wille-Kim-Jon !!!

  Svar
 • 8 december, 2015 kl. 23:53
  Permalänk

  Sliter vilket hår ?
  Fan vad less man är på allt snack om Jon, han är inte den som kan frälsa löven, definitivt inte i den form han visat under hösten.

  Svar
 • 9 december, 2015 kl. 08:27
  Permalänk

  Ovanligt mkt hjärta från Lövens sida ikväll men varför tappar vi 0-2 så enkelt? Bengtsson såg stabil ut och jagade till och med efter egen dump när skrinnande forwards saknades. Fortfarande saknar jag aggressivitet både i anfalls och försvarszon och att man kommer till avslut enklare. Väntar fortfarande på ”100% attitude”

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: