Succékedjan spräcks

Laget är släppt inför kvällens möte med serieledande Timrå IK och ser annorlunda ut än senast.

Målvakter:
Adam Werner (Oscar Masiello)

Backar:
Stefan Andersson, Jakob Stenqvist
Simon Backman, Simon Åkerström
Jacob Andersson, Niklas Pavel
Extraback: Adam Berglin

Forwards:
Alex Hutchings, Fredric Andersson, Roope Tajala
Emil Norberg, Axel Ottosson, Austin Farley
Erik Rainersson, David Lindqvist, Nicklas Johansson
Andreas Vikström, Kim Karlsson, Marcus Jonsson
Extraforward: Filiph Åström

Roope Tajala kliver som väntat rakt in i förstalinan där Emil Norberg tar David Lindqvists plats i andralinan och där Lindqvist istället tar centerplatsen i tredjelinan. Andreas Wikström flyttar därmed till fjärdelinan som ytter.

Man väljer alltså att spräcka succékedjan med Farley, Ottosson och Lindqvist och det känns väldigt märkligt, men tydligt är att vi ska ha fyra jämna femmor. Vad tycker du om dagens laguttagning?

6 thoughts on “Succékedjan spräcks

 • 25 oktober, 2017 kl. 13:10
  Permalänk

  Kedjan var magisk mot Tingsryd, men i många andra matcher har kedjan inte levt upp till den potential som den har möjlighet till. Tråkigt att dom inte får fortsätta, men samtidigt inte överraskande…

  Hade vart intressant att prova Messy i andra som då skulle få prova på att göra jobbet framför mål…

  Svar
 • 25 oktober, 2017 kl. 14:34
  Permalänk

  Förstår Fagges tanke.
  Samtidigt vinner man inga matcher när man inte gör mål.
  Så som jag ser det så hoppas fagge på:
  1. Att förstalinan kliver in med 2 träningar i benen och har turen att producera direkt.
  2. Att Norbergs intåg i andralinan inte påverkar så pass mycket så den kedja förhoppningsvis kan fortsätta producera.
  (Vilket jag har svårt att se när jag inte tycker Norberg hör hemma i någon topp 3 Lina ännu. Även att Lindquist är en pucksäker, teknisk kille med ett bra öga för spelet samt avig och bra pass. Norberg är mer tuta och kör. Full fart framåt tappa puck bakom mål och full fart hem igen.)

  3e linan typiskt 0-0 Lina Lindquist kan lägga passen men vem ska göra målen? Nicke j? Nej tror inte det. Vem ska lägga passen till Lindquist? Blir nog han själv i så fall.
  4e linan samma upplägg som 3e men byt ut Lindquist namn mot Kim k.

  Ser jävulskt runt ut.

  Svar
 • 25 oktober, 2017 kl. 16:00
  Permalänk

  Hoppas Tajala är så bra som sägs…då ser ju 1:a linan riktigt intressant ut…Sedan är det ju så att en kedja är inte starkare än sin svagaste länk så känns som Kim å Lindqvist kreativitet ”kommer bort lite”?…Inget ont om juniorerna dom ger nog allt dom har men känns lite tunt?

  Svar
 • 25 oktober, 2017 kl. 17:53
  Permalänk

  Kul att han prövar något nytt, känns inte som man fått ut max av Linkan bredvid Otto och Farley. Skulle nog köra Linkan som center brevid Farley och köra Otto som vinge i 3;an bredvid Kim som center, sedan Johnsson som center i 4:e.
  Blir ju lite svårt med vilka vänsterforward man ska in i 2-3 eftersom det är lite bristvara i Löven nu. Kanske inte det spelar någon roll för Ottosson? Hage kanske också har lättare att spela ytter än Kim, när han är tillbaka?
  Saknas lite pusselbitar, utan att vara kritisk mot någon, dom flesta gör det ju bra i förhållande till vad man kan kräva av dom. Intressant match, ska bli kul.

  Svar
 • 25 oktober, 2017 kl. 22:13
  Permalänk

  Ja den som sett matchen ikväll kan bara konstatera att det skiner igenom att vi har några junisar som INTE är riktigt färdiga för den här nivån ännu. Det var milsvida skillnad mot Timrås unga snabba och framförallt kreativa ungdomar. De spelar med en fart och fläkt som är härlig att se. Pucken går från gubbe till gubbe hela tiden medan vi efter någon period får för oss att nu ska man själv avgöra. Lindkvist och framförallt Farley kör runt runt men släpper inte pucken. Hockey är en lagsport om inte de fattat det. Det finns ingen hockeyspelare i världen som gjort allt själv i ett hockeylag.
  Tror att de härliga framgångarna från början stigit en del åt huvudet och man spelar mer för statistiken än för laget. Nä nu måste vi börja matcha rätt gubbar med varandra och sedan tycker jag att Fagervall måste styra upp individualisterna lite mer så att vi får igång något spel igen.
  Vi har något bra att bygga på och med några skadade tillbaka så borde vi kunna kliva i tabellen igen.

  Svar
  • 25 oktober, 2017 kl. 22:33
   Permalänk

   Precis som du säger har vi pga av alla skador för många juniorer som inte fixar den här nivån är. Att göra jämförelsen med Timrås jun blir fel då de kommer från SuperElit dvs bästa ligan i landet. Våra killar spelar i andraligan och är det som blev över när resten drog till andra klubbar vid gymnasietid. Det är inte toppen av juniorer men de gör sitt bästa. Tyvärr gör vi dom bara en björntjänst att köra dom i första och andralinor när de skulle må bättre av att matchas i Teg och en och annan match i Löven. Därav får du också solokörandet av många ”A-lagsspelare” för de vet att ok de passar en jun så är pucken borta. Hårt men tyvärr sant.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: