Strutsmentalitet?

Vi fick en fråga i en kommentar från Rugg i samband med att vi publicerade VD Fredrik Åkerbloms svar till insändaren i VK som Alex skrev vilket vi också publicerande. Frågan lät så här.

Att ni inte kan skriva något mer än att det svider i hjärtat. Det legitimerar hela hans grej. Eller har jag missförstått er? Ni känner inte att ni vill skriva något inlägg i debatten? Håller ni med Alex? Åkerblom?

Jag tror nog att du Rugg precis som vi blev ganska paff av svaret från VD Åkerblom. Att han skulle svara vad mer eller mindre givet, det var han liksom tvungen till, men att det skulle bli ett sådant intetsägande svar fick då mig att tappa hakan. Vill du veta på vilken sida om staketet jag står så får du det här.

Jag upplever lite av en strutsmentalitet från Fredriks sida, att man stoppar huvudet i sanden och kör som allt är ok. Bara för att de inom Björklöven säger att allt är OK så är det inte OK. Vi vid sidan av är vare sig blinda eller okunniga. Samtidigt verkar han inte vilja ta åt sig av kritiken utan förringar och förminskar det fansen känner. Han bemötte med saker för det är inte relevant och som det inte riktades kritik mot i Alex insändare, så han skrev om professionell styrning av ungdomshockeyn, detta trots att så många inom just ungdomshockeyn vittnar om vilken cirkus eller kaos som råder där.

23590367333_aa9d011b3b_b

Björklövens VD Fredric Åkerblom. Arkivfoto:AXELLÖF

Han pratar om att sparka individer är en kortsiktig lösning som sällan ger resultat och att de tror på kontinuitet, något i Björklöven slarvat allt för ofta med genom åren, både vad gäller ekonomi och det sportsliga. Ja, det stämmer i sak, men man kan inte satsa på kontinuitet bara för sakens skull. Det måste bli med rätt individer och borgar man för kontinuitet så kan man ju fråga sig varför man precis som en kommentar efter hans svar sa varför värvades en tränare vars sätt att sköta ett lag skiljer sig i stort sett maximalt mot den föregående tränaren? Det är ett intressant påpekande. Dess två tränare kräver helt olika spelartyper vilket gör att kontinuitet på spelarsidan i så fall ställs åt sidan för att Tommy sak få forma ”sitt” lag.

Han pratar om att vässa laget de kommande veckorna. Sen vad det konkret innebär är svårt att veta. Nyförvärv? Detta är i mina ögon i så fall alldeles för sent. Redan vid jul kunde man se att det här laget inte kommer att ta det steg som man hade som målsättning inför säsongen. Att agera efter en eventuell seger mot Leksand är för sent i mina ögon.

Fredrik har många gånger förklarat sin kärlek till Löven och om hur han stått på H som ung och den ifrågasätter jag inte alls. Känns dock tyvärr som att han tappat känslan hur det verkligen känns att vara i fansens skor genom det svar han gav Alex.

Hoppas att det här var svar nog Rugg? Nu gör vi vad vi kan, sluter upp bakom laget som sjunger fram de mot framtida segrar.

4 thoughts on “Strutsmentalitet?

 • 19 januari, 2016 kl. 20:01
  Permalänk

  Hej!
  Jag blir otroligt glad av att få svar på detta. Stolt blir jag också över er.
  Mycket sakligt och det svarade på det jag ville veta, just eran syn på saken.

  Vi är många fans som värderar era tankar och att ni har kunskap i både empiriskt insamlande men även att analysera det ni får fram har ni bevisat flera gånger. Det var väldigt mycket på en gång och nu bara i dagarna har båda författarna i VK:s bloggar skrivit inlägg, främst kan jag syfta på Eriks, där det känns som att det är legitimerande av Fredric Åkerbloms svar. Han som dessutom erkänner att han varit borta ett tag, det märktes. Ville få ett tydligt svar på hur ni känner samtidigt som vi vill att bloggar med inflytande är ärliga och vågar lyfta fram kritik.

  Strutsmentalitet är ordet. Det spelar mindre roll vad han säger är viktigast men det som gäller är ju att det är konsekvent. Han är VD och har nog en del kunskap men som ni säger, vad inom ungdomsverksamheten är kontinuerligt? Eller som någon annan skrev i samma artikel: När spelare och tränare lämnar om vi hamnar i div.1, var är kontinuiteten då?

  Tack igen, nu ses vi på Ladan om två dagar och sjunger för Björklöven. Personligen hoppas jag på förändring men det är för sent att panik-strukturera nu. Utvärdering kommer förhoppningsvis efter säsongens sista match, då får vi se hur läget ser ut.

  Svar
 • 20 januari, 2016 kl. 00:43
  Permalänk

  En litet påpekande från min sida är att jag tycker att det är jävligt märkligt när VK låter någon få en hel debattsida för att göra sin åsikt hörd..
  ..men att denne ”Alex” som tycker så mycket och kräver andras avgång skriver inte ens ut sitt egna fulla namn. Det tycker jag blir orättvist. Stå för dina åsikter om de nu är så viktiga.

  Det är skillnad om du skrivet ett inlägg på en blogg, i en tidning är det något helt annat.

  I övrigt tycker jag att han har en del poänger samt att Åkerbloms svar var rätt slätstruket.

  Men det är en annan diskussion.

  Svar
 • 20 januari, 2016 kl. 11:27
  Permalänk

  Jag tycker det är bra och åtminstone en del av medias uppgift (som sköts väldigt dåligt f.ö) att man kan skriva insändare. Tycker inte du det?

  Vad spelar det för roll om han skrev Alex eller Alexander Andersson? Det är inget krav eller legitimitetsproblem att en insändare saknar personnummer.

  Det är inte bara Alex som kräver andras avgång. Hade du varit delaktig i föreningen eller supporterkulturen för den delen hade du förstått det. Alex talade åt majoriteten, inte alla, men många av oss. Läs dom andra kommentarerna.. Det kanske är en annan diskussion men det är viktigt att påpeka att ”slätstruket” räcker inte av en VD som inte hanterar ett lag i kris.

  Svar
 • 20 januari, 2016 kl. 13:40
  Permalänk

  Åkerblom är säkert engagerad men, sporten hockey begriper han sig inte på. Sen tycker jag han är rent ut sagt oförskämd väldigt ofta

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: