Strafftorsk mot IK Pantern

Till sist strafftorsk med 3-4 i kväll borta mot IK Pantern i Malmö Isstadion efter periodsiffrorna (2-1,0-2,1-0,0-0,1-0) inför 568 åskådare.

Skotten med Panterns före 37-23, vi föll för övrigt även i momentet tekningar 33-36, men när man kollar blockade skott och tacklingar vann vi i första grenen med 5-3 medan tacklingarna slutade 1-1. Dessutom drygt 85% i PP och 67% i BP.

Vi kom slutligen till spel utan #47 Lindskoug, #16 LEJ, #32 Edström och #62 Lavander. Som extraspelare hade vi denna gång backen #8 Ekelund och forwarden #11 Grundström. Varken Kalle eller Gustav noterades för någon istid i kväll.

Våra mål i kvällens från i tur och ordning.. #86 Wargh, #90 Hutchings, #15 Edblom..

 

Johan Löf / AXELLÖFArkivfoto: AXELLÖF

För fler gröngula Lövenbilder signerade AXELLÖF, kika in HÄR.

* * *

Megazone

Vi kom för övrigt till spel med följande lag:

160201 Lineup

Matchen som sådan?

Gästerna var inte riktigt med i första, smakstart för hemmalaget Pantern med ledning efter bara lite drygt två minuter och även om vi replikerade bara 11 sekunder senare var det hemmalaget som klart vann första ronden. Båda Panterns mål efter returer och vi hade spelare nog att plocka upp de lösa puckarna vid båda dessa situationer. Skotten 12-5 till Pantern.

Klart piggare inledning från de gröngula i andra perioden och med bara 5 sek kvar på PP:et från första hittade återigen #90 Hutchings nätet. När gästerna därefter, bara ca fem efter kvitteringen återigen nyttjade ett PP var Löven för första gången i ledning. Utöver två mål i PP städade vi av tre BP. Pantern försökte med allt under perioden, målvaktsbyte efter 07:18 och time out efter. Skotten under perioden.

I den tredje rundan som blev den mest avvaktande av de tre bjöd vi återigen Pantern på målet och i detta fall kvitteringen när vi inte gör jobbet fullt ut. Ett inspel från kanten där Panterns ende spelare får vinna kampen mot båda backarna, i detta fall #5 Bengtsson och #86 Wargh. Det såg allmänt lojt och lite nonchalant ut. Sedan hade nog #28 Sandström de två bästa chanserna att avgöra, tyvärr två klena avslut i väldigt fina lägen. perioden därför till hemmalaget och inte helt orättvist till sist oavgjort och 3-3. Skotten 11-9

Sudden till hemmalaget som bl.a. efter en puck out från #10 Thörnberg skapade tryck och hade de få målchanserna som vi noterade. Skotten 5-0 (tot 37-23)

Sedan då straffar där både #7 Trotter och #90 Hutchings missade båda sina medan Pantern satte sina, här kommer bloggen återkomma i ämnet då vi inte direkt firat stora triumfer under säsongen. Nu hade vi visserligen Jesper i utvsningsbåset och därigenom diskvalificerad men nog trodde Brock och eller den stekhete Alex skulle sätta sin.

Kvällens istider?

 1. #5 Bengtsson, 23:37 min
 2. #57 Andersson, 23:13
 3. # 40 Persson, 21:44

Mest av forwards för #94 Kelsey Tessier med 19:32 på klockan.

* * *

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

 • 110 % vilja och rätt attityd
 • Målvaktsmatchen. Adam Reideborn måste leda sitt nya lag till seger direkt
 • Favorit i repris. Nu börjar det bli dags att få ordning på vårt PP igen, målet i förra matchen till trots. Våga ta skott!

Glömt är insatsen och inställningen mot Timrå. NU är det en gedigen insats där ALLA ger allt i alla lägen och är ödmjuk inför uppgiften. Vi måste även hitta tillbaka till det fina pucktempot vi hade ett tag i vårt powerplay och sedan då även trycka dit puckuslingen. Dags att våga ta ansvar och skjuta.

Och hur gick det?

Det räckte inte med att vinna målvaktskampen och ha 67% i PP, vi var visserligen rätt effektiva (13,04%) men när vi bjöd på egentligen alla tre målen går det starkt att ifrågasätta viljan och attityden. Det känns som att vi glider lite i vissa lägen i tron att det löser sig nog. Men det gjorde det inte och i kväll hade vi vid seger efter 60 minuter bara varit poängen efter det VIK Västerås som i kväll återigen föll, 2-6 hemma mot Almtuna och just nu snart på väg att möjligen missa slutspelsserien.

* * *

Matchens Björklöv

Vi tyckte backen #40 Persson återigen stack ut mest av backarna, sedan då stekhete #90 Hutchings med två nya poäng (1+1) i kväll trots en lite klen och märklig straff. Till sist då centern #15 Edblom som utöver en kasse tekade bäst i laget och en av tre som slutade på plus i kväll.

Matchens?

Det här med viljan och attityden.. tror vi så gott om oss själva att vi inte behöver jobba färdigt situationerna?

Vid alla tre målen känns det som att vi borde ha koll, returer på de två första målen och vid det andra av dessa kändes det som att vi hade hela femman djupt i zon men lik förbannat får Pantern trycka in den och sedan då kvitteringen där en enda panter vinner kampen mot båda (??) våra backar.
* * *Megazone

Hur tänker och känner du själv efter i kväll och kanske även kring våra val av Löv, skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

6 thoughts on “Strafftorsk mot IK Pantern

 • 1 februari, 2016 kl. 22:21
  Permalänk

  Försvarspelet är ju sjukt vekt och uselt. Kanske dags att kolla lite med backcoach Åkerblom vad han tänker göra? Sen undrar man ju varför dalle inte börjar med kontraktsförlängningar inför kommande säsong!? Eller så har han kört ekonomin i botten och redan fått reda på att han kan dra.

  Svar
  • 2 februari, 2016 kl. 05:35
   Permalänk

   Kontraktsförlängningar när inte ens undre strecket är säkrat!!!
   Får nog vänta några omgångar till

   Svar
 • 1 februari, 2016 kl. 22:30
  Permalänk

  Ja man visar att man är och förblir ett loserlag. Tabellen ljuger inte. Det är tur att Asplöven fortsätter förlora annars vore vi snart under strecket. Måste säga att årets upplaga av löven är en av de sämsta jag upplevt, inte ens laget som gick upp och fick kvala var sämre..nä, nu har man ledsnat på laget! Någon förändring till det bättre blir det inte i år!

  Svar
 • 1 februari, 2016 kl. 22:47
  Permalänk

  Hur kan ett lag med så pass skickliga spelare vara så dåliga match efter match efter match.
  Värdelöst.

  Svar
 • 1 februari, 2016 kl. 23:49
  Permalänk

  Nej håller med. Känns inte ens lönt att gnälla på den katastrofala domaren i denna match. Ej heller lyckan av att Ekelund var bänkad.
  Detta var inte bra men nog fan hade vi tokmånga lägen att göra fler mål men målvakten har en mage som vi tydligen tror vi kan skjuta igenom. Många backskott i täck idag oxå men iaf försök.
  Det är som vanligt eft match, deppa ihop o komma igen. Chansen finns fortf.

  Svar
 • 2 februari, 2016 kl. 03:18
  Permalänk

  Åkerblom som coachar backarna, och ett försvarsspel som inte hållit allsvensk klass på typ hela säsongen. Åkerbloms första säsong som tränare på högre nivå… Nästa säsong: ny ass. tränare tack!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: