Strafftorsk mot AIK

Till sist strafförlust (3-4) i kväll hemma mot AIK i T3 Center med 3-4 efter periodsiffrorna (1-2,2-0,0-1,0-0,0-1) inför 4 508 åskådare.

Kul med säsongsbästa gällande publiken iaf. Skotten totalt 45-58, jämnt i tekningar 38-39, sedan vann vi för övrigt momenten blockade skott och tacklingar. Dessutom 28,57% i PP och 75% i BP

Vi kom slutligen till spel utan #35 Ollikainen, #5 Bengtsson, #16 LEJ samt #62 Lavander. Lite förändringar i laget som vi skrivit om tidigare då vi lånat in #24 Jesper Lindgren från MODO. Som extraspelare hade vi denna gång backen #32 Edström samt forwarden #11 Grundström. Ingen av dessa noterades för någon istid.

Våra mål i kvällens från i tur och ordning.. #21 Hetta och #10 Thörnberg x 2. Två gånger om i PP dessutom.

23497723576_b12ef4e018_z

Coach Jonsson har alltjämt en hel del att fundera över. Arkivfoto: AXELLÖF

För fler gröngula Lövenbilder signerade AXELLÖF, kika in HÄR.

* * *

Vi kom för övrigt till spel med följande manskap i kvällens möte med AIK, dvs. vi inledde på samma sätt som vi inledde mot Vita Hästen senast med skillnaden att Jesper bildade backpar med Tommy och Emil plats bredvid Stefan.

Målvakter

#47 Kevin Lindskoug – (#33 Adam Werner)

1:a

#57 Stefan Andersson – #42 Emil Wikström

#10 Jesper Thörnberg -#6 Kim Karlsson – #28 Lucas Sandström

2:a

#8 Kalle Ekelund – #4 Jonas Emmerdahl

#21 Fredrik Hetta – #7 Brock Trotter – #19 William Quist

3:e

#86 Tommy Wargh– #24 Jesper Lindgren

#90 Alex Hutchings– #15 Pär Edblom – #54 Felix Maegaard-Scheel

4:e

#32 Rasmus Edström (extra f.w. #11 Gustav Grundström)

#22 Nicklas Johansson – #74 Stefan Öhman – #26 Viktor Ekeståhl-Jonsson

* * *

Matchen som sådan

Den första perioden rätt svängig. Hemmalaget inledde mycket piggt och ångade på rejält första fem. Vi fick också utdelning genom #21 Fredrik Hetta framspelad av #7 Brock Trotter efter en fin spelvändning av #8 Kalle Ekelund. Samtidigt ett lite märkligt byte av gästerna. Men därefter jobbade sig AIK tillbaka in i matchen och både kvitterade och tog dessutom ledningen. Sedan kändes det som att Sandberg tjuvade mer än lovligt (fem spelare på isen?!) då han fick fri gata i numerärt underläge och satte viktiga 2-1 för gästerna. Kevin Lindskoug hade en hel det att göra och svarade för ett gäng kvalificerade räddningar.

Period 2 likt den första rätt svängig och ryckig pga de många utvisningarna. Nu nyttjade vi två av våra lägen genom #10 Jesper Thörnberg och vände på så sätt matchen. Annars var väl periodens behållningen den klassiska tv-räddningen från #47 Kevin Lindskoug på Messy Jonssons fina skott mitt i slottet.

Avslutande rundan blev tyvärr lite avvaktande, även om poängen är viktiga får man inte fega och bara spela sarg ut. Det gäller att försöka gå för det hela vägen. Nu släppte vi lite av det momentum vi skapat oss under andra perioden. Sedan vet vi att ett mål i hockey inte är någonting direkt att spela på, men vår andra period borde vi kunnat spela något modigare i sista. AIK forcerade och kvitteringen hängde i luften rätt länge innan Sandberg satte andra kassen för kvällen med ca. 8 min kvar. Först därefter lyfte vi upp spelet en aning och gick lite mer för det. Men det var så dags då.

Sudden klart på poäng till oss och när vi fick PP kändes det som att borde ringt mer än en gång. Nu kan det bara ringa en gång i PP men vi hade flera kvalificerade lägen och skulle vi fått med oss en bonuspoäng så var det definitivt i sudden. När det kom till straffar kändes det tyvärr kört redan på förhand, en makalöst fin straff av #96 Kovacs och några rätt beiga av oss.

Sedan var det över.

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

 • Komma ut starkt och direkt ta kommandot
 • Inga onödiga utvisningar och att vi vinner kampen i special teams
 • På nåt sätt är det poängen som räknas, det får fan se ut hur det vill.

..och hur gick det?

Storpublik och laget kommer ut på det sätt man alltid vill se, ledningskassen redan efter 63 sek sedan #8 Ekelund snabbt vänt till anfall och #7 Trotter serverat #21 Hetta.

När det gäller onödiga utvisningar fanns det i vanlig ordning en hel del, vi tappar ett PP med en cross-checking i anfallszon, vi tog en puck out i ett otvunget läge och även om det hängde en gröngul utvisning i luften så var holdingen från Alex lite onödig i början på tredje perioden. Nu vann vi special teams men med tanke på de lägen som skapades borde vi satt minst en puck till och då belönats med en eller möjligen två poäng till.

Det är målen och poängen som räknas, inledningen lovade gott och därefter kom vi tillbaka starkt i andra. Då var känslan rätt bra.

#24 Jesper Lindgrens debut?

Totalt 26 byten och 21:58 i speltid (näst mest av backarna efter #57 Andersson), Jesper noterades för bl.a. 1 assist och sju skott. Det syns helt klart att det finns mycket talang och fina skills i den kroppen, Jesper vågade stå upp vid några tillfällen och hade ett antal fina framspelningar. Härligt att se att han dessutom nyttjades frekvent i PP. Sedan finns det möjligen något mer att önska i defensiven och vid nåt tillfälle blev Lindgren rejält rundad, tror det var gästernas 17:årige Bratt som trampade runt väl enkelt vid nåt tillfälle.

Men debuten lovade sammanfattningsvis väldigt väldigt gott, det skulle vara synnerligen intressant att få se Jesper mer framöver.

Matchens Björklöv

Kul att se #47 Lindskoug i gammal gott slag igen, sedan då den smått magiske #7 Trotter med två assist även om han även var inblandad i det tredje målet. Sedan då tvåmålsskytten #10 Thörnberg som nu ligger delad tvåa i interna målligan.

Matchens?

Skulle väl möjligen kunna vara ifall vår försiktighet och lite av spel med säkerhetsbälte och livrem i sista kostade oss två poäng? Det kändes som att vi inför sista hade lite momentum, med publiken i ryggen gäller det att våga fortsätta spela. Inte minst hemma i T3 Center.

* * *

Hur tänker och känner du själv efter i kväll och kanske även kring våra val av Löv, skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

9 thoughts on “Strafftorsk mot AIK

 • 29 december, 2015 kl. 23:07
  Permalänk

  Mycket positivt med publiksiffran! Skitjävladåligt att inte lyckas vinna som vanligt. Löven spelar lite tajtare än tidigare men ändå inte tillräckligt ofta, varför är man inte rejälare och mer konsekvent defensivt. Mycket hänger på Kevin. Nu krävs 4-5 raka vinster.

  Svar
 • 29 december, 2015 kl. 23:07
  Permalänk

  Kul match, svängig som fan. Mycket tack vare att Aik bjuder på lika mycket som Löven. Kunde lika gärna slutat 7-7 el nåt sånt.
  Där finns ju massor man kan skriva överlag om Löven som lag i denna match men det skiter jag i, precis som mot Hästen får vi väl ändå vara glada med poäng.
  Men 1-2 målet från Aik måste ju nämnas om o om igen, huuuur i helvete kan alla 3 domarna missa att 4 Aikare är kvar på isen när Sandberg får pucken på vår blå? Typ 20 meter från eget bås! Skrämmande är ordet med ett fetstort S!

  Svar
 • 29 december, 2015 kl. 23:09
  Permalänk

  Tycker Werner skulle fått chans i straffavgörandet!!!!
  Klart AIK har scoutat våra straffskyttar!!!
  Har vi gjort detsamma???
  Tyvärr sönderlästa i straffläggandet.Precis samma straffmissar som mot Hästen!!!!
  Kevin verkar inte vara på tå vid straffarna!!!
  Det kan bli väldigt viktiga poäng som går till spillo!!!
  Skulle vara roligt att höra Jonssons beslut vid straffarna
  Nu brukar ju dom tas av den som vill men det är väl dags för byte nu!!!!

  Svar
 • 29 december, 2015 kl. 23:20
  Permalänk

  Ännu en förlust, jo jag räknar detta som en förlust. Om det nu finns nån som tror på en chans att nå en 8:e plats måste denne nu ändå ge upp. Att tränarduon fortfarande är kvar är för mig ett mysterium. Jodå, jag förstår detta med ekonomi och kostnader men som någon annan yttrat, vad skulle inte div1 då betyda, för där kommer vi hamna med denna fullständigt okompetenta tränarduo. Jag sa redan i omgång 10 att det finns inte en uns av spelidé och började redan då förorda tränarbyte. Vissa sa då att man måste ge dom tid. Efter 10 seriematcher + försäsong SKA man kunna se lite i spelet som handlar om spelidé. Det gick 15 matcher, 20 matcher och nu är det spelat drygt 35 matcher och det är fortfarande bedrövligt på alla sätt och vis. Var är alla som sa att vi måste ge dom tid. Nu mina damer och herrar är det för sent. Personligen är jag helt övertygad om att när serien är klar så är fejklöven före och vi kommer spela negativt kval. Då hoppas jag verkligen att det finns några spelare med Lövenhjärta som orkar hålla oss kvar genom dessa kvalmatcher för tränarna kommer i alla fall inte vara till nån hjälp. Jag brukar normalt inte vara en negativ supporter men denna säsong har totalt förändrat mig med vad som skett i mitt kära Löven. Men en sak vet jag, vi kommer inte att kunna ta oss nån stans med TJ som tränare. Ju snabbare alla fattar det och ju snabbare han försvinner från Löven desto bättre.

  Svar
 • 29 december, 2015 kl. 23:35
  Permalänk

  4 kommentarer ovan som fångar in det mesta . Tränarduo !? händer inget positivt på 34 omg säger det mesta . Dalle misslyckas med några bra värvningar , saknas både spets framåt på backsidan men främst någon eller flera som kan spela ett rejält och stabilt backspel är nu fruktansvärt ojämt under matcherna alla vi matchar idag är ungefär på samma nivå . Sen saknas ju en riktig sniper . +massa annat tex nån som vill ta lite stryk framför motståndarmål .

  Svar
 • 30 december, 2015 kl. 02:03
  Permalänk

  AIK var helt klart fem på banan när de gjorde mål i bp. Tyvärr, hade helst sett att det var ett korrekt mål.

  Svar
 • 30 december, 2015 kl. 02:40
  Permalänk

  Sorglig kvalite på domare i hockeyallsenskan !! Man kan bara hoppas att det har jämnat ut sig efter 52 omgångar , troligen är det så ! fel och rätt av domare får vi leva med , men extra sorgligt om dom missar sån klar som ni skriver ! jag missa iaf det totalt .

  Svar
 • 30 december, 2015 kl. 03:09
  Permalänk

  ZDENO CHÁRA kontrakt 17/18 sen kan vi signa han , bara max 41-42 år då ,skulle glänsa i löven även några år till . Heja Boston

  Svar
 • 30 december, 2015 kl. 08:15
  Permalänk

  Som sagt..blir negativt kval väntar!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: