Strafftorsk i ”Derbyt” mot MODO

Till sist en liten snöplig strafförlust borta mot MODO med 3-4 efter en kalasinledning från hemmalaget och underläge för Löven med 0-3 efter knappt 18 minuter. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist(3-0,0-1,0-2,0-0,1-0), skotten 29-41 inför hela 7 350 åskådare och ”lapp på luckan” i Fjällräven Center.

modo_lovenOtroligt häftig inramning i Fjällräven Center.. det är så det här ska vara och det gärna varje kväll och match i ligan. Det är sånna här gånger jag inte förstår hur de som inte följer nåt lag de brinner för tänker. Man missar ju liksom nåt bara i vardagen, även om det nu i kväll råkade vara fredag kväll och en riktig djävla hockeyfest.

På något sätt slutresultatet lite underordnat. Såväl klubbarna, som lirarna på isen samt fansen på läktarna visade hockeydjävlasverige vars det berömda skåpet egentligen ska stå.

MODO fick en kalasstart med ledning efter bara 52 sek och kunde därefter rida lite på det, första perioden klart till hemmalaget men de som räknar ut de gröngula Björklöven har numer allt som oftast räknat fel. Häftigt att se laget komma igen och verkligen göra match av det, tycker ärligt vi var närmare MODO segern i slutet på 3:e som i OT och när det kommer till straffar blir det som vanligt lotto.

Jag lyfter ändå på hatten och tackar för showen, visserligen inget riktigt DERBY men trots allt ”lapp på luckan”, en otrolig inramning, sedan både känslor och dramatik på isen så det här var trots resultatet en förbannat kul match att se.

Vi visade för övrigt återigen att vi är riktigt bra och verkligen ett lag att räkna med! Våra mål i kväll från i tur och ordning: #10 Thörnberg, #22 Johansson och #6 Karlsson.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi numer ändå har en rätt kort lista (ändå på viktiga centerpositionen!?) över indisponibla #7 Lindquist, #21 Hetta samt #24 Hage. Sedan även denna gång #4 Emmerdah som back nr sju och genom det även #42 Wikström utanför matchtruppen.

Laget mot MODO:

35 Adam Werner (50 Niklas Lundström)

1:a

55 Simon Fredriksson – 12 Niklas Pavel, 14 Cody Murphy – 74 Stefan Öhman – 28 Lucas Sandström

2:a

57 Stefan Andersson – 51 Christian Bull, 91 Joakim Högberg – 6 Kim Karlsson – 10 Jesper Thörnberg

3:e

16 Lukas Ekeståhl-Jonsson – 37 Jacob Andersson, 33 Marcus Jonsson – 18 Axel Ottosson – 20 Mattias Granlund

4:e

4 Jonas Emmerdahl, 41 Andreas Vikström och kedjan 29 Isak Stenlund-Ädelgran – 22 Nicklas Johansson – 26 Linus Boström

Där extraspelarna backen #4 Emmerdahl som #41 Vikström inte blev kvar på bänken utan kom in under matchen.

* * *

Matchen som sådan?

Hemmalaget fick en drömstart och var inledningsvis numret större, 0-3 efter första dock väl stora efter ett väldigt billigt tredje mål och möjligen ett lite slumpartat andra mål.

Killarna visar ändå en djäkla moral som kommer igen och verkligen gör match av detta, och inte bara match heller. Om MODO hade nyttjat något av sina lägen i andra och runnit i från hade matchen nog varit körd men våra gröngula ger aldrig upp och krigar alla minuter tills det är över.

Jag är både förbannat gröngul och riktigt djäkla stolt över våra krigare, om nåt lag var mer förtjänt av 4-3 i slutet på matchen var det Björklöven och det var knappt man vågade tro eller hoppas på det i första perioden. Men Löven anno 16/17 växer hela tiden och visar verkligen.. #derättafärgerna

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% och i kväll var vårt BP 100%.. Rätt ovanligt möjligen inget mål i special teams, även om vi på nåt sätt ändå vann matchen då MODO fick 8 min i PP och vi bara 4 min.

Mer statistik

Tekningar: 31-22, alltså en klar övervikt men i kväll föll vi för övrigt såväl i grenarna blockade skott som tacklingar. Det tyder så klart på spelövertag ifall man både skjuter mer skott och även tappar en del av dessa i blockade skott, kampen i tacklingarna ser jag däremot att vi vinner varje kväll.

Mest istid?

 1. #57 Andersson, 24:04 min
 2. #16 LEJ, 20:48 min
 3. #55 Fredriksson, 20:44 min

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Vara på tå redan från början och aldrig någonsin tappa taktpinnen.
 • Utöver noggrannhet och hårt jobb, ett effektivt och helst vinst special teams!
 • Till sist inte enbart fokusera på MODO´s första lina.. försök i stället hitta glädje och bara njuta av kvällens stämning. Inte direkt varje kväll i ligan det blir så här roligt..

..och hur gick det?

Möjligen att inramningen gjorde sitt och att MODOs första kasse blev en kalldusch, men inledningen allt annat än vad man hoppats på. Så 0-3 efter första och att därifrån få jobba i uppförsbacke allt annat än att greppa taktpinnen och aldrig släppa den.

Allt annat än hårt jobb och svettiga tröjor med den inramningen vore tjänstefel, men noggrannhet och vinst i special teams och med 2 x 2 min med too many players får vi nog sätta ett ? för.

Sedan hoppas jag verkligen killarna njöt av stunden, som jag körde i intervjuerna inför.. måste vara viss skillnad detta mot ca 600 st. skåningar i ett kallt och ödsligt Malmö Isstadion. Men det kanske bara är jag?

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#35 Werner, vår målvakt som höll oss kvar i matchen och svarade för flera kvalificerade räddningar.

två loggor

#6 Karlsson, den lille centern som är tillbaka efter sin comeback och för andra matchen i rad hittade nätet.

en logga

#22 Johansson, den riktige gröngule brunkaren som numerar vikarierar som målande center och med 80% i tekningar.

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände mot MODO i Fjällräven Center kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

One thought on “Strafftorsk i ”Derbyt” mot MODO

 • 18 november, 2016 kl. 23:51
  Permalänk

  Det är ju klart att man är gröngul o tycker killarna ska vinna efter comebacken men i ärlighetens namn borde ju Modo vunnit denna klart.
  Det är ju makalöst så dåligt försvarsspel vi hade idag o inte bara idag men ikväll va det ju helt hopplöst dåligt. Hade det inte varit för Werner o en horribel utv av den utomordentligt dåliga domaren så vete tusan om jag hade kollat på några fler matcher.
  Vi skriker eft spets o spelfördelare o nu med Axel borta oxå så behövs det mer än nånsin men för fan, försvarsspelet måste ju prioriteras först.!!!
  Pissförbannad supporter

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: