Strafftorsk (3-4) mot Troja/Ljungby

Till sist en rätt resultatmässigt väldigt knapp torsk med 3-4 hemma mot nykomlingen Troja-Ljungby i kväll. Slutresultatet efter straffar skrevs alltså till 3-4 och periodsiffrorna, i hemmalagets favör, till sist (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1), skotten 43-31 inför 5 362 betalande i A3 Arena den här kvällen.

 

Våra målskyttar i tur och ordning: #57 S Andersson (2:a för säsongen), #16 Tajala x 2 (6:e på de sex senaste!?)

#57 Stefan Andersson, Lövens första målskytt i kväll. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi nu återigen har en lista över indisponibla i skadade kvintetten #4 Emmerdahl, #14 Cody Murphy, #24 Hage, #29 Stenlund Ädelgran samt då #90 Alex Hutchings.

Sedan denna två extraspelare i form av backen Pavel och forwarden Rainersson, Niklas noterades för tot. 7 byten och 5:23 min i speltid. Erik däremot kvar på bänken i kväll.

Laget hemma mot IF Troja-Ljungby:

Målvakter:

Oscar Masiello (Adam Werner)

Backar:

Mikko Pukka – Jakob Stenqvist

Simon Backman – Stefan Andersson

Jacob Andersson – Simon Åkerström

Extra: Niklas Pavel

Forwards:

Roope Talaja – Fredric Andersson – Austin Farley

David Lindquist – Axel Ottosson – Mattias Granlund

Marcus Jonsson – Filip Riska – Lukas Ericsson

Emil Norberg – Nicklas Johansson – Andreas Vikström

Extra: Erik Rainerson

* * *

Matchen som sådan?

När det är publikfest med fritt inträde världens chans för laget och klubben att både sälja in sporten hockey som arrangemanget i sig, där har även laget på isen en möjlighet och även en skyldighet att bidra. I kväll tyvärr en sådan där kväll där det inte riktigt ”kuggade i”, ”vi var inte där” etc. Lite beige och tråkigt kan jag känna.

Trots hur det såg ut var jag ändå rätt bekväm och trygg att vi reder ut det till sist, bara inte vår sämre andraperiod ställer till det så tar vi det i sista. Så kände jag.

Nu vet jag bättre och efter mål av både Fredriksson och Nielsen hade det väl bara fattats att Thörnberg avgjort för att återigen fastslå att ”släkten är värst”. Visserligen en viss forcering i sista men vårt rätt trubbiga lag visade sig återigen, bloggen har vid flera olika tillfällen skrivit om vår offensiv och även hur truppen är byggd.

Inte särskilt konstigt att vi inte är spetsigare, å andra sidan var det återigen en kväll där vi trots allt skapade så pass mycket att vi borde säkrat alla tre poäng vid full tid. Nu tappade vi i stället två efter straffarna..

Special teams?

Björklövens PP i kväll 17% (13:00 min) och i kväll var vårt BP 100% (4:00 min).

Annan statistik?

Istid?

 1. #37 J Andersson, 25:45 min
 2. #28 Åkerström, 23:03 min
 3. #8 Ottosson, 21:49 min

Tekningar?

 1. #13 F Andersson, 69%
 2. #18 Ottosson, 61%
 3. #42 Riska, 45%

Övrigt?

Vi vann alltså skotten med 43-31, dessutom klar seger i viktiga grenen tekningar med 44-28, kollar vi in grenen blockade skott torsk med 5-7 och slutligen även förlust i grenen noterade tacklingar via 1-2.

Våra tre nycklar inför kvällens match

 • Fortsätta med vårt härliga tålamod och noggrannhet i såväl egen som den neutrala zonen.
 • Stabilt målvaktsspel, samma fina special teams som vi stundtals kunnat se men så klart mer hänsynslösa och riktigt effektiva vid motståndarnas kasse.
 • Gratismatch och väntad storpublik, även läge att försöka bjuda till med lite offensiv gladhockey och några snygga kassar.

..och hur gick det?

Ofta både noggrannhet och tålamod, men tyvärr lyckades Troja/Ljungby klamra sig fast under matchens alla 65 minuter. När det kommer till målvaktsspelet tycker jag vi återigen inte prövar gästernas Johansson på samma sätt som de prövar eller utmanar #31 Masiello. Jag tyckte Oscar svarade för flera fina räddningar, en bra dag tar han säkert antingen Anderssons eller Nielsens balja och även om gästernas keeper fick bättre % vet jag inte ifall jag bytt målvakt.

Sedan då gladhockey eller snygga kassar? – Njae, kanske inte är en sådan säsong heller..

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Jag tänker nog främst på Supporterspelaren 17/18 #16 Roope Talaja och hans nästan osannolika poängform med 8 p (6+2) på de sex senaste matcherna, sedan att vi återigen stänger ner deras PP. Visserligen bara fyra minuter, men trots allt 100%.

..och sedan möjligen då att det fortfarande är nio matcher och faktiskt 27 poäng kvar att spela om till vi ska göra bokslut för säsongen.

#16 Roope Talaja är rätt het nu! Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#16 Talaja, rätt poänghet KHL-gnuggare

två loggor

#18 Ottosson, hungrig SHL-prospect

en logga

#28 Åkerström, numer rätt stabil HA-back.

* * *

Vi återkommer så klart med mer från matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände hemma mot nykomlingen Troja-Ljungby i kväll. Vad tyckte du annars själv om lagets insats och våra val av matchen Löv. Skriv gärna en kommentar, fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg gärna något spel för att krydda säsongens matcher!

7 thoughts on “Strafftorsk (3-4) mot Troja/Ljungby

 • 9 februari, 2018 kl. 23:24
  Permalänk

  Samma tjuriga envisa Fagervall att matcha (tekningar ) i tid och otid med nr 11. Detta kostade oss seger ikväll , tyvärr !

  Svar
 • 9 februari, 2018 kl. 23:42
  Permalänk

  Alla kan ju ha en dålig kväll, vecka eller månad.
  Det man kan hoppas är ju att Björklöven inte ens försöker motbuda SHL-lag som vill värva från Björklöven. Finns inget att förlora…

  Svar
  • 10 februari, 2018 kl. 01:05
   Permalänk

   Vilken platsar i SHL i löven ????

   Svar
   • 10 februari, 2018 kl. 08:17
    Permalänk

    Ottosson, Lindqvist och sen då Stenqvist och Werner lär spela där kommande säsong.

    Svar
 • 10 februari, 2018 kl. 08:48
  Permalänk

  Träna straffläggning ännu mer, såg inte bra ut någon från lövens sida.

  Svar
 • 10 februari, 2018 kl. 10:14
  Permalänk

  Loven4ever! Jag saknar alltid en objektiv analys av matchen som spelats. Utan motståndare blir det aldrig spel. I matchen mot Troja kom Löven till korta och mot en motståndare som avslöjade Lövens svagheter.

  Svar
  • 10 februari, 2018 kl. 11:21
   Permalänk

   Inget nytt för den här matchen H L Dahlgren, i det lite summerande eftersnacket kommer mest fakta och lite spontana reflektioner kring aktuell match utöver våra val av matchens Löv. Sedan brukar bloggkollegan fylla på med utförliga reflektioner från matchen dagen efter.. det är sedan gammalt.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: