Strafftorsk (2-3) mot Leksands IF

Till sist tyvärr en lite småsur strafftorsk 2-3 i kväll hemma mot Leksands IF i T3 Center efter periodsiffrorna (0-1, 1-1,1-0,0-0,0-1) inför 3 677 åskådare.

Skotten totalt 38-25, vi vann även momenten tekningar 30-25, och när man kollar blockade skott (8-8) och tacklingar vann vi det sistnämnda 7-3 där vi kan notera fyra av dessa för rivhjärnet #28 Sandström. Däremot 0% i PP och 100% i BP.

Specialteams därför helt matchavgörande i dag, vi fick 11 min i spelformen att nyttja jämfört med Leksands 5:32, varför vi inte fick fler minuter kan bara #11 Schillken svara på. Om ens han.

Vi faller dock inte på att vi inte fick fler PP-lägen utan att krutet var blött och att vi kladdade på tok för mycket med pucken i ofarliga lägen. Vi hade behövt Kim kvar i PP 5 min, motorn i kedjan som skapade klart mest i kväll. Det kanske var det Jacobsson visste, tacklingen iaf helt åt helvette och förbannat respektlös på alla sätt och vis.

Vi kom slutligen till spel utan #35 Ollikainen, #21 Hetta och #62 Lavander. Som extraspelare hade vi denna gång backen #16 LEJ samt #11 Grundström. den sistnämnde kom dock aldrig i ni spel.

Våra mål i kvällens från i tur och ordning.. #6 Karlsson och #90 Hutchings.

Johan Löf / AXELLÖF#6 Kim Karlsson prisades som första målskytt, tyvärr ut på bår i 53:e minuten. Arkivfoto: AXELLÖF

För fler gröngula Lövenbilder signerade AXELLÖF, kika in HÄR.

* * *

Megazone

Vi kom för övrigt till spel med följande lag:

Målvakter

#47 Kevin Lindskoug (#33 Christoffer Hällberg)

Backar

#57 Stefan Andersson – #32 Rasmus Edström

#5 Rasmus Bengtsson – #86 Tommy Wargh

#8 Kalle Ekelund – #4 Jonas Emmerdahl

#16 LEJ

Forwards

#10 Jesper Thörnberg – #6 Kim Karlsson – #19 William Quist

#7 Brock Trotter – #94 Kelsey Tessier – #22 Nicklas Johansson

#90 Alex Hutchings – #15 Pär Edblom – #54 Felix Maegaard-Scheel

#28 Lucas Sandström – #74 Stefan Öhman – #26 Viktor Ekeståhl-Jonsson

#11 Gustav Grundström

Vilket alltså återigen innebar att följande saknas:

Fredrik Hetta (Feber), Andreas Ollikainen (ej matchredo än) samt då Mats Lavander som vi sedan tidigare kan räkna bort på obestämd tid.

Kvällens istider?

 1. #57 Andersson, 25:14
 2. #5 Bengtsson, 24:07
 3. #10 Thörnberg, 20:59

Sedan kan vi notera att #16 LEJ kom in i tredje i stället för #8 Ekelund.

* * *

Matchen som sådan då?

Imponerande publiksiffra med tanke på kylan, sedan visade laget mer energi och beslutsamhet än på mycket länge. Vi skulle helt klart ha fått fler lägen i PP, däremot kan ingen beskylla #11 Schillken för att vi inte förvaltade de fyra lägen vi nu fick. Spelmässigt tryckte vi tillbaka ligans serieledare (med Perra i båset) långa stunder och gästerna tog bl.a. time out efter 5:12 i period två sedan vi dels kvitterat gästernas psykologiska 1-0 och därefter tryck tillbaka dem genom några riktigt långa anfall.

Men oavsett spel 5-5 eller i PP har vi alltjämt lite svårt att ta oss in på kassen och trots 38 skott i kväll, var vi på tok för omständliga i special teams. Även om vi inte fick utdelning på vårt fina spel beror mycket på att vi själva så att säga sätter oss själva i läget. Eller rättare sagt mest håller till i comfort zon och inte i hettan framför mål.
Tacklingen på #6 Kim Karlsson otroligt feg och den får vi väl återkomma till, Disciplinnämnden, fick då iaf ett till ärende på bordet och jag hoppas Jacobsson får ett förbannat kännbart straff. Ren djävla förbannad idioti på ren svenska. HÄR en länk till bloggens inlägg om själva tacklingen.
Otroligt härligt att se coach Tommy Jonsson först läxa upp Jacobsson på väg ut i omklädningsrummet (hade varit kul att höra vad som sas) och sedan återigen stå upp för Karlsson på presskonferensen och inte ta skit från Perra heller. Och apropå Perra, först bara sett tackligen i en repris och sedan trassla in sig i nåt med att han träffar nog mer med röva. Djävligt märkligt ifall han har röven där.
Märkligt bara förnamnet som sagt.

Kvällens Löv

Bland backarna tyckte vi att #5 Bengtsson stack ut och framåt handlade det mesta återigen och nästan som vanligt om förstakedjan och främst duon #6 Karlsson och #19 Quist..

Matchens ?

Kan det bli annat vilket straff som Jacobsson kommer få? Bloggen hoppas så klart på ett långt och kännbart straff. Fy fan så fegt och respektlöst!

Sedan skänker vi så klart en tanke till Kim Karlsson och hoppas det gick så bra som bara är möjligt
* * *

Megazone

Hur tänker och känner du själv efter i kväll och kanske även kring våra val av Löv, skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är helt fritt..

2 thoughts on “Strafftorsk (2-3) mot Leksands IF

 • 22 januari, 2016 kl. 00:00
  Permalänk

  Återigen dessa jävla dommare som förstör match på match !! Hur svårt kan det va ?
  Förlåt mig men :
  pierre schilken borde inte få dömma ishockey på denna nivå han e totalt jävla värdelös !
  Snacka om blind i hela jävla skallen !
  jävla stolpskott ! Och match efter match !!
  Fy faan …

  Men det e ju ingen nyhet direkt han har ju fått kritik i media tidigare …
  Byt jobb för faan !

  Svar
 • 22 januari, 2016 kl. 00:13
  Permalänk

  Ja märkligt då att alla tre 2 min utv kom i första. Sen va det ju tydligt att han hade fyllt kvoten på leksand. Totalt pinsam
  Sen då Tessier..? Trodde till fullo på en klassavslutare när han kom ala Hörtjubajs men icke. Ändå har han ju flertalet lägen bla 2 mot 1an eft 1-1 målet. Trist värre att det endast är samma 3-4 spelare som gör målen oavsett vem vi värvar/lånar.
  Tycker oxå Löven släpper till farliga avslut alldeles för lätt o Kevin fick faktiskt en hel del tuffa skott mot sig så cred som vanligt till honom.
  Nä backsidan o samarbetet med forwards fungerar inte men vi väntar väl till nästa säsong med det

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: