Strafftorsk (2-3) mot BIK Karlskoga

Till sist en rätt resultatmässigt rätt sur förlust med 2-3 borta mot BIK Karlskoga i kväll. Slutresultatet skrevs alltså till 3-2 och periodsiffrorna, i hemmalagets favör, till sist (0-1, 2-1, 0-0, 0-0, 1-0), skotten 22-16 inför 2 145 betalande i Nobelhallen den här eftermiddagen.

Våra målskyttar i tur och ordning: #26 Stenqvist och #49 Backman.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi nu bara har en liten lista över indisponibla i #4 Emmerdahl, #42 Wikström, #14 Murphy samt #51 Ericsson.

Sedan denna gång backen #28 Åkerström samt #21 Rainersson som extraspelare, av dessa fick dock Simon kliva in efter Pavels tackling och det bara väl bara vid den tiden vi även såg Erik på isen även om inte speltiden noterades.

Laget borta mot BIK Karlskoga:

Målvakter:

Adam Werner (Marcus Evertsson)

Backar:

Mikko Pukka – Jakob Stenqvist

Simon Backman – Stefan Andersson

Jacob Andersson – Niklas Pavel

Xtra: Simon Åkerström

Forwards:

Alex Hutchings – Fredric Andersson – Mattias Granlund

David Lindquist – Axel Ottosson – Austin Farley

Isak Stenlund – Ädelgran – Tobias Hage – Roope Talaja

Marcus Jonsson – Andreas Vikström – Nicklas Johansson

Extra: Erik Rainersson

* * *

Matchen som sådan?

Knappast någon höjdare, men i det i det läget både vi och för den delen även BIK Karlskoga är det inte hur det ser ut som är viktigast.. Nu är det poängen mer än någonsin som räknas.

Sambon pratade redan under första perioden om ett ”flaffigt” spel (typ Hawaii när jag bad om förklaring), och även under senare matchen rätt hafsigt även om det under den tredje perioden blev väldigt tydligt att det var två lag som allt i världen inte ville förlora.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% (4:05 min) och i kväll var vårt BP 75% (7:05 min).

Annan statistik?

Istid?

 1. #37 J Andersson, 23:20 min
 2. #57 S Andersson, 21:00 min
 3. #49 Backman, 20:49 min

Tekningar?

 1. #13 F Andersson, 58%
 2. #18 Ottosson, 55%
 3. #24 Hage, 29%

Övrigt?

Vi föll alltså skotten klart med 22-16, föll i grenen tekningar med 31-25, även torsk med klara 16-9 i viktiga grenen blockade skott även om vi slutligen fick oavgjort i grenen tacklingar via 5-5.

Våra tre nycklar inför kvällens match

 • Stå emot hemmalagets provokationer.
 • Bygga vidare på det special teams som laget mycket framgångsrikt visade upp mot IKO.
 • Enkelhet i egen zon. Snabbt förstapass och ut ur zon.

Nu hoppas vi att laget kan bygga vidare på den insats man gjorde mot Oskarshamn. Effektivt special teams, effektiva framåt och en vägg i form av Adam Werner där bak. Som vanligt brukar det bli sevärda matcher i Nobelhallen. Vi kan inte utlova en stol genom ett fönster, men förhoppningsvis något litet utbrott från tränare Wessner.

..och hur gick det?

BIK är tyvärr inte vad BIK tidigare varit, möjligen blir aldrig Nobelhallen heller den skräckarena den tidigare varit med bl.a. Wessner på isen. Numer står han tyvärr välkammad i båset och tyvärr blir det genom det ett annat Karlskoga numera.

Tyvärr lyckades vi inte heller fullt ut i special teams, sedan rätt lama när det kom till straffar så när det kom till de avgörande momenten kom vi till korta. Men vi fick iaf en poäng trots en rätt bra bortamatch.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Tålamodet och även noggrannheten, sedan då två påsar på bara 14 mål. Tyckte även målvaktsspelet återigen var rätt stabilt.

..och sedan möjligen då att det fortfarande är 25 matcher och hela 75 poäng kvar att spela om till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#18 Ottosson, leder sin och just nu vår bäst kedja på ett bra sätt

två loggor

#35 Werner, återigen väldigt trygg i buren

en logga

#26 Stenqvist, den unge och inlånade backen som bl.a. snyggt målade

* * *

Vi återkommer så klart med mer från matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot BIK Karlskoga i dag. Vad tyckte du annars själv om lagets insats och våra val av matchen Löv. Skriv gärna en kommentar, fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg gärna något spel för att krydda säsongens matcher!

4 thoughts on “Strafftorsk (2-3) mot BIK Karlskoga

 • 16 december, 2017 kl. 20:35
  Permalänk

  Det jag börjar tröttna på rejält är ju att alla kedjor förutom Ottolänken består av en junior/ofärdig spelare för nivån. Spela hellre på 3 fungerade kedjor. Varför var inte Emmerdahl ombytt för? Nu utgick ju en spelare. ”Han är bara 99%”. Börjar bli trött på skitsnacket helt enkelt.

  Kan ju inte heller låta bli att nämna straffskyttarna. Vad är problemet? Kapten verkar ju fortfarande lida av handskadan plus en spelare som inte gjort mål på vadå 40 matcher i HA?Hur tänker man????? Vill man förlora matcher avsiktligt?
  Så konstigt. Löven är som en enda enigmamaskin, ingen förstår hur den fungerar.

  Svar
  • 16 december, 2017 kl. 20:57
   Permalänk

   När det gäller Emmerdahl så ville man inte chansa, men räknar med att han spelar mot Leksand. När det gäller straffskyttarna så menade Fagervall att Freddan och Hutch är vara målskyttar, men ville se mer skott på straffarna. Vikström la för att han enligt Fagge vinner alla strafftävlingar på träning.

   Svar
 • 16 december, 2017 kl. 20:41
  Permalänk

  Ge oss lövare nåt att tro på snart löven.
  Det här Inger inga bra vibbar för framtiden.

  Svar
 • 16 december, 2017 kl. 22:00
  Permalänk

  Upp som en sol, tvärdyk som en lövare

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: