Strafftorsk (1-2) mot Leksand

Till sist en rätt resultatmässigt väldigt knapp torsk med 1-2 borta mot Leksands IF i kväll. Slutresultatet skrevs alltså till 2-1 och periodsiffrorna, i hemmalagets favör, till sist (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0), skotten 39-30 inför finfina 7 650 åskådare i Tegera Arena den här kvällen.

Vår målskytt denna kväll blev: #26 Stenqvist, grattis till första kassen!

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi allt jämt har en väl lång lista över indisponibla i #4 Emmerdahl, #42 Wikström, #19 Farley, #20 Granlund, #24 Hage samt #29 Stenlund-Ädelgran. Sedan då lite märkligt den petade #6 Karlsson utanför matchtruppen.

Sedan denna gång inga extraspelare när vi som vanligt rullade på sju backar.

Laget mot Leksands IF:

Målvakter:

Adam Werner (Oscar Masiello)

Backar:

Mikko Pukka – Jakob Stenqvist

Simon Backman – Simon Åkerström

Jacob Andersson – Niklas Pavel

Extra: Stefan Andersson

Forwards:

Alex Hutchings – Fredric Andersson – Roope Talaja

Emil Norberg – Axel Ottosson – David Lindquist

Erik Rainersson – Lukas Ericsson – Cody Murphy

Nicklas Johansson – Andreas Wikström – Marcus Jonsson

* * *

Matchen som sådan?

Arkivfoto: Lövenbloggaren

En väldigt bra bortamatch där vi visade tålamod och hela tiden noga vägde lägen när vi skulle checka eller ställa upp och styra. Med ett effektivt PP hade vi faktiskt plockat tre pinnar när målvakten #35 Adam Werner denna kväll verkligen vaknat på rätt sida.

När det sedan skulle avgöras på straffar möjligen lite oväntade straffskyttar i #37 J Andersson, #7 Lindquist samt kaptenen #13 F Andersson. Men Fagervall/Jäger ser killarna varje dag och har då så klart allra bäst koll.

Här var de två första något närmare, däremot sköt kaptenen Andersson lite väl lojt helt utanför. Sedan lite frågetecken för scouting när detta tydligen är den straff som Leksands Friesen kör på och det även var Alex som avgjorde senast mot SSK på just det sättet.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% (6:00 min) och i kväll var vårt BP 100% (4:00 min).

Annan statistik?

Istid?

 1. #49 Backman, 22:49 min
 2. #13 F Andersson, 20:44 min
 3. #90 Hutchings, 19:17 min

Tekningar?

 1. #51 Ericsson, 66,67%
 2. #18 Ottosson, 63,64%
 3. #13 F Andersson, 61,54%

Övrigt?

Vi förlorade alltså skotten med 30-39, vann däremot i grenen tekningar med 36-25, däremot torsk med 13-14 i grenen blockade skott och sedan föll vi även grenen tacklingar med 18-29.

När det gäller tacklingar dock rätt tydligt att man räknar dessa väldigt olika, arenorna emellan.

Våra tre nycklar inför kvällens matc

 • Stå emot första tio. En anstormning är att vänta inför storpublik.
 • Hålla rent framför eget mål, läs rensa.
 • Special teams.

..och hur gick det?

Vi stod emot första tio, faktiskt var första perioden klart med mersmak. Vi gör mycket bra vid eget mål även om det tyvärr är just spelet vid egen kasse som leder fram till Leksands ledning. Lite svårt att se ifall det var hög klubba just innan returen skulle rakas in, men av någon märklig anledning åker #28 Åkerström ur situationen i stället för att ”äta upp” Leksands Bemström.

Special teams inte vår bästa gren just nu, visserligen ser PK bra ut då vi noter 100% men med våra tre lägen i PP borde vi stängt tillställningen och med läget på OT är dessutom 4-3 klart bättre än 5-4.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Faktiskt rätt mycket.. möjligen lite klyschigt men ett väldigt bra bortaspel där killarna verkligen spelade efter och för ”systemet”, vi visade ett sällan skådat tålamod där vi noggrant vägde när vi skulle checka eller backa hem. Oftast det senare och där var vi noggranna och väldigt kompakta.

Sedan var Adam stor, väldigt trygg i kassen och svarade för flera rätt svettiga räddningar. Med ett 100%:igt PK i kväll borde det framöver möjligen även borga för ett fortsatt stabilt försvarsspel.

..och sedan möjligen då att det fortfarande är 37 matcher och hela 111 poäng kvar att spela om till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#35 Werner, vår sista utpost som verkligen gav oss chansen till tre pinnar.

två loggor

#8 Pukka, vår glada och skäggiga backgigant som utöver bra spel i egen zon till sist även klev fram och ville bidra i det offensiva spelet.

en logga

#26 Stenqvist, Jacob fick äntligen spräcka målnollan och visade utöver målet upp ett väldigt stabilt och uppoffrande spel.

* * *

Vi återkommer så klart med mer från matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot Leksand i kväll. Vad tyckte du annars själv om lagets insats och våra val av matchen Löv. Skriv gärna en kommentar, fältet som vanligt rätt fritt..

4 thoughts on “Strafftorsk (1-2) mot Leksand

 • 4 november, 2017 kl. 21:59
  Permalänk

  Förstår inte tårarna över Kims frånvaro. Han har inte varit bra i någon match ännu och är en spelare som aldrig går hela vägen in i närkamper. Pet med klubban vinner inga kamper. Werner gjorde sin bästa match idag! Roope, Cody och nye Lukas var oxå bra och lär bara bli bättre! Hutchings däremot………!? Lindqvist……..?behöver definitivt en dos självförtroende, väldigt blek och ineffektiv de senaste matcherna men är även han ett gott sparkapital som har mer att ge!

  Svar
 • 4 november, 2017 kl. 22:20
  Permalänk

  Att Kim är petad är ju ingen förvåning (är fortfarande förundrad varför han ens fick förnyat kontrakt).
  Nåt som dock är konstigt hur ingen trans-atlant fick lägga en straff, då dom har bättre killer-instinct än våra kära svennar som kör en dragning för mycket, ingen finess, istället för en snärt och mål.

  Sedan kan folk gnälla på Hutch, visst, han missade ETT direktskott, för det var det enda dom satt upp han för. Förstår fortarande inte hur någon i hans femma kan ha annan inställning än att servera honom med ett direktskott, frukttansvärt dåligt med passningar får han. Svårt för honom att göra mål då.

  Svar
 • 4 november, 2017 kl. 23:43
  Permalänk

  Ni måste skämta..
  Hur kan ni sitta och bestämma Vikström eller Nicke som centrar framför kim?
  Tragiskt.

  Svar
 • 5 november, 2017 kl. 00:15
  Permalänk

  Roope borde satt åtminstone en balja .Även Otto skulle målat. Då hade det sett ljusare ut. Leksand är inte som förr helt klart.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: