Straffet för #7 Hellström i sin helhet

Fem nya avgöranden från Disciplinnämnden under dagen, vi kan bl.a notera straffet för Acke Hellström (Örebro HK) och även vad Ahlén i DIF fick för sin interna uppgörelse.Pressmedelande HockeyförbundetBESTRAFFNINGSÄRENDE

Namn: Alexander Hellström

Förening: Örebro HK

Adress: Orvar Bergmarks Plats 5, 70223 ÖREBRO

Matchdatum: 2016-01-09

Mellan: Djurgårdens IF – Örebro HK, SHL

Domare/Anmälare Christoffer Karlsson

Avstängningsperiod 2016-01-10 – 2016-01-16 (2 matcher)

BESLUT

Efter matchstraff i match mellan Djurgårdens IF och Örebro HK, SHL, den 9 januari 2016, åläggs Alexander Hellström, Örebro HK, följande straff för slagsmål (fighting);

Avstängning fr.o.m. den 10 januari 2016 t.o.m. den 16 januari 2016. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.

Avstängningen bedöms motsvara 2 matcher.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett yttrande från Alexander Hellström samt en filmsekvens från händelsen.

Anmälan: Mikael Ahlén och Alexander Hellström kommer i en kamp bakom mål. Spelarna tjafsar och bråk utbryter. Båda spelarna kastar handskarna och slår ett antal slag mot kropp och huvud på varandra. Efter en stund går linjemännen mellan och bråket avslutas.

Alexander Hellström har uppgett i huvudsak följande: Rubricerat händelseförlopp delar jag. Tilläggas bör dock att Ahlén startar fighten med orden Let’s Go och släpper handskarna. I det läget så reagerar jag instinktivt med att försvara mig och slänger mina handskar också. Jag tycker det är uppenbart att Ahlén tar initiativ till fight och anser att det är en tydligt instigator.

Disciplinnämnden gör följande bedömning: Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Av utredningen framgår att Alexander Hellström gjort sig skyldig till slagsmål utan handskar, vilket inte ingår i spelet och inte är ett acceptabelt beteende inom svensk ishockey. Nämnden finner att påföljden för Alexander Hellström kan stanna vid två matchers avstängning, inklusive den automatiska avstängningen om en match som följer av utdömt match penalty.

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 p RF:s stadgar, utvisning enligt regel 141.

PS. När det gällde Ahlén fann nämnden att han startat slagsmålet genom att släppa handskarna och därför borde bestraffas hårdare än nämnde Hellström. Nämnden fann därför att påföljden skulle bestämmas till tre matchers avstängning, inklusive den automatiska avstängningen om en match som följer av utdömt match penalty.

* * *

Bloggen lär inom kort återkomma med en aktuell ”lönelista” utifrån de senaste avgörandena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: