Stora förändringar mot BIK Karlskoga

Att det skulle ske förändringar inför kvällens möte med BIK Karlskoga var ingen överraskning, men att de blev så stora som de blev är ändå lite märkligt.

Man väljer alltså att göra en defensiv satsning i dagens match? Detta genom att peta Jon Palmebjörk och Felix Maegaard-Scheel. Är det så vi skall vända trenden? Jag är skeptisk då vi inte levererat framåt heller. Jag anser att peta de lilla hjärta för klubben vi har kvar är fel väg att gå då det oftast är dem som tar på sig blåstället och bara kör då klubbkänslan är så stor. Sen är det klart att ingen av dem producerat men att tro att Mats Lavander och Gustav Grundström skall göra det bättre just när det gäller produktionen känns galet i min värld.

Man motiverar petningarna på följande sätt. – Det är en konkurrenssituation. De har haft en mindre bra prestation de senaste matcherna och vi tycker att vi har tolv andra forwards i dag som är bättre, säger Björklövens assisterande tränare Markus Åkerblom till vk.se

Laget mot BIK Karlskoga

Målvakter

#47 Kevin Lindskoug (#33 Christoffer Hällberg)

Backar

#57 Stefan Andersson – #32 Rasmus Edström

#16 Lucas Ekeståhl-Jonsson – #4 Jonas Emmerdahl

# 8 Kalle Ekelund – #24 Mike Banwell

# 86 Tommy Wargh

Forwards

#10 Jesper Thörnberg – #6 Kim Karlsson – #28 Lucas Sandström

#21 Fredrik Hetta – 15 Pär Edblom – #19 William Quist

#7 Brock Trotter – #74 Stefan Öhman – #90 Alex Hutchings

#62 Mats Lavander – #26 Victor Ekeståhl-Jonsson – #11 Gustav Grundström

#22 Nicklas Johansson

21324354244_8f2af3d45b_b

Flexi Maegaard-Scheel, överraskande petat i dagens möte med BIK Karlskoga. Foto:AXELLÖF

Vad tycker ni läsare om Jonssons val? Skriv en kommentar…

 

18 thoughts on “Stora förändringar mot BIK Karlskoga

 • 28 oktober, 2015 kl. 14:36
  Permalänk

  Hade hellre sett Lavander än Palmebjörk på läktaren. Lavander är ju helt ok i bp men det är väl i stort sett bara då han är inne?

  Svar
 • 28 oktober, 2015 kl. 14:39
  Permalänk

  Att peta Maegaard och köra Lavander i varenda bp är orimligt. Han har inte orken eller farten farten, slitvargen är försvunnen. Vi står bara och trampar vatten med Lavander på plan, tyvärr.

  Svar
 • 28 oktober, 2015 kl. 14:40
  Permalänk

  Hade nog komponerat den gnuggande 4:e kedjan med #22 Johansson – #26 Ekeståhl/Jonsson – #54 Maegard-Scheel, och med #34 Palmebjörk som 13:e forward för att kunna stoppa in ifall ex #15 Edblom eller #90 Hutchings inte levererar som de ska. Dessutom kändes Edblom lite odisciplinerad i all sin vilja att lyckas senast och bör kanske anpassas i en annan roll än som poänggörare. Fortfarande saknar jag dock den stora pådrivaren med auktoritet och pondus. Men jag tror också att målproduktionen kommer att komma igång bara vi lyckas uppnå stabilitet och trygghet bakåt. För närvarande är det milt sagt ”inte riktigt acceptabelt” så som det sett ut de senaste matcherna. Vi behöver kanske inte en Hellström typ, men definitivt en som sprider lugn och trygghet och som har både offensiva och defensiva kvaliteter. Gärna en Anssi Salmela, tack!

  Svar
 • 28 oktober, 2015 kl. 14:42
  Permalänk

  Jon har varit en skugga av sig själv sedan hjärnskakningen så det är inget märkligt,men han har en kapacitet och ett klubbhjärta av rang så jag hoppas detta blir en väckarklocka för han och för laget,att alla kan petas.
  Jon bör få extraträning för att komma tillbaka i fornstor form.
  Kedjan med Trotter – Öhman och Hutchings ser oerhört intressant ut.
  Maegaard-Scheel kan bättre än vad han har visat och får ta petningen på rätt.

  Svar
 • 28 oktober, 2015 kl. 14:48
  Permalänk

  PAlmebjörk är under isen. Är det någon som vet om det är en skada eller om det finns några personliga problem som spökar? Då det gäller Lavander så är han inte den han var för 10 år sedan, men i år gör han ett stort försvarsjobb. inte spektakulär framåt, men när man ser honom på plats (dvs inte på TV-sändning då man bara ser en liten del av planen) så spelar han klokt och säkrar bakåt. Sedan kanske han är överbetald, men han gör sitt jobb just nu.

  Svar
 • 28 oktober, 2015 kl. 15:25
  Permalänk

  Helt rätt väg att gå tycker jag.
  Vi alla älskar #34 för det han gjort o representerat vad det gäller Löven. Men han är inte alls bra idag o måste hitta en väg tillbaka. Utlåning? Självförtroende?
  Sen hade jag nog hellre spelat #54 före #21
  Ska ta 1 minut o be till hockeygudarna idag

  Svar
 • 28 oktober, 2015 kl. 15:43
  Permalänk

  Vadå märkligt? Palmebjörk levererar inte.

  Svar
  • 28 oktober, 2015 kl. 15:55
   Permalänk

   och det tycker du Hetta, Quist, Edblom, Hutchings, Lavander och Grundström gör? En Palmebjörk i form är bland Lövens bästa spelare, och man kommer inte i form uppe på läktaren. Märklig laguttagning från tränare i halvpanik?

   Svar
   • 28 oktober, 2015 kl. 21:37
    Permalänk

    Precis. Men när var Palmebjörk senast i form? Är vi fortfarande bäst för vårt sm-guld för 28 år sedan?

    Svar
 • 28 oktober, 2015 kl. 15:52
  Permalänk

  Oj, oj! Nu händer det prylar. Tycker ändå att både Palmebjörk och Felix bör vara på 13 gubbar. Kan vara så att Palme inte ens konkurrerar med 4:e då detta är en gnugglina. Tycker ändå han ska vara före Hetta men vi ser ju inte spelarna dagligen så ledarstaben har säkerligen mer att gå efter. När det gäller Felix ska han in i en 4:e i alla fall både före Lavander och Grundström. På backsidan vill jag se Kalle E köra över ett par motståndare. Han ser just nu lite halvt ointresserad ut. Tyvärr har Wargh sett lite kantig ut men det beror på att han inte spelar med ett fyrtorn utan istället med Steffe A. Alldeles för lika. Gillar LEJ skarpt men där vill man se mer fart och glädje som i början. Hade gärna sett Palmebjörk med Quist och Edblom istället. Tror Hutchings kan skapa i en gnuggarlina likaväl som en förstafemma.

  VINNARLAG:

  Kevin
  Stefan A, R.Edström – Öhman, Trotter, Lucas
  LEJ, Kalle E – Edblom, Palme, Felix
  Emmerdahl, Wargh – Kim, Quist, Thörnberg
  VEJ, Nicklas J, Hutchings
  7:e: Banwell
  13: Hetta

  Läktaren: Lavander, Grundström

  Svar
 • 28 oktober, 2015 kl. 16:02
  Permalänk

  Tycker det är bra att Jonsson gör något. Sen vet vi inte hur de resonerat med spelarna, de kan vara så de har gjort det gemensamt. Kan vara så att vissa spelare (Palm, Sheel) känner sig slitan. Tycker annars att det känns naturligt att bänka en spelare som inte presterar så mycket som man kan begära. Det är ju avlönade och gör inte ett tillräckligt bra jobb helt enkelt. Gillar iaf att man kastar om och agerar. Hoppas att spelarna tar det som en väckarklocka och går ut på isen helskärpta nu, med nya kjedekompisar. Ikväll vänder de! Heja Löven!

  Svar
 • 28 oktober, 2015 kl. 16:06
  Permalänk

  Helt rätt och vågat av tränarna. Chock ja , men tror att det triggar laget och de petade spelarna på rätt sätt. Snälla vinn nu ikväll kära löven!!!

  Svar
 • 28 oktober, 2015 kl. 16:30
  Permalänk

  Kurre vad fan menar du när du säger att Quist inte levererat? Är du tappad eller? Vart en av lövens absolut bästa spelare! Usch så lite hockey vissa kan

  Svar
 • 28 oktober, 2015 kl. 16:48
  Permalänk

  Vadå inte märkligt !!!!!! Lavander har vällinte leverarat ett enda skit på 3 år …. O ni. Tycker det e rätt o bänka Palme bara för att han har det tungt ! Med det resonemanget så skulle lavander slutat med hockey för 2 år sedan ……

  Svar
  • 28 oktober, 2015 kl. 21:35
   Permalänk

   Bingo. Lavander skulle aldrig ha värvats, iaf inte med ett så långt kontrakt.

   Svar
 • 28 oktober, 2015 kl. 17:50
  Permalänk

  Lavander & Grundström är med för defensiven, det är ok och den enda jag kan tycka möjligtvis kunna sitta på läktaren är Hetta

  Svar
 • 28 oktober, 2015 kl. 18:08
  Permalänk

  Ruggig rödstjärt ikväll, lär bli en sisådär mellan 4 & 7 mål bakåt, och som vanligt högst ett par framåt.

  Svar
 • 29 oktober, 2015 kl. 00:32
  Permalänk

  Palmebjörk är det inget fel på .. Det går tungt nu o har gjort ett tag .. Men det gör det för hela jä… laget … O ska Palme bänkas så då ska tamefan många andra bänkas oxså … Han försöker då skapa nått när han kan o läge ges … Många andra åker på en skridsko o gömmer sig heldre bakom andra …

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: