Stenqvist kallas hem!? (Uppdat 23: 13)

Efter att äntligen visat vad han kan göra på blålinjen, så möts man av nyheten att Jacob Stenqvist kallas hem till Frölunda under JVM?

Raka puckar skriver följande ikväll:

JAG SKREV TIDIGARE i dag några rader (länken här) om inlånade backen Fredrik Styrman, att jag också räknade med att Frölunda skulle plocka hem utlånade Jakob Stenqvist, 19, från Björklöven.

Så blir det, har jag nu fått bekräftat.

Ingen stor grej, men ni kanske ville veta.

Stenqvist sköt säsongens andra mål i eftermiddags när han gjorde 1–0 för Björklöven mot Bik Karlskoga (som sedan 3–2-vann efter straffar).

Nu drar Morakillen söderut och ”täcker upp” på backsidan där Frölunda för tillfället saknar Mattias Nörstebö (skadad) samt JVM-killarna Rasmus Dahlin och Filip Westerlund.

Frölunda tror mycket på Stenqvist, sannolikt återvänder han till Björklöven efter JVM, men nästa säsong bör han på allvar kunna konkurrera om en plats i Roger Rönnbergs gäng.

Stenqvist och Styrman nya i Frölundas backbesättning, alltså.

***

Märkligt att Björklöven inte pratat om detta då man så öppet pratat om Oskar Masiellos läge, OM detta nu stämmer. Samtidigt har jag haft mina farhågor om att det inte varit ett helt låst lån som exempelvis Werner eller Masiello (där ett krav redan innan var att kunna ta hem vid JVM). Ser ut så här på swehockey, där Werner inte står som FBK spelare denna säsong, men väl Masiello och Stenqvist. Nu vet vi kanske varför.

Frågan är hur löven löser det här, återigen OM detta stämmer, när två backar (Pavel & Stenqvist) försvinner över minst fem matcher om inte mer. Vem vet vad som händer om Stenqvist tar för sig i Frölunda? Återigen OM detta stämmer, måste Löven ha haft en aning om att detta skulle kunna hända. Antingen Stenqvist till JVM eller att han skulle kallas hem då Frölunda fick med två backar. Förväntar mig att något händer i Löven framöver…

Ps. På sociala medier ska en bild på Stenqvist och en Frölundaväska funnits.OKlart om han alltid har den med sig. Ds.

Bloggen söker nu sportchef Fagervall för en kommentar…

***

Uppdatering: Vi har grävt i detta och fått fram att detta ska stämma, då Frölunda fått ytterligare en skada i Mike Weber. I grund och botten har Frölunda inte räknat med att kalla hem Stenqvist, men eftersom Filip Westerlund oväntat kom med i JVM-truppen samt att Mattias Nörstebö och nu Mike Weber är skadade så hade man inget val. Uppgifter säger också att Björklöven förstås nu sonderar terrängen efter backar.

 

18 thoughts on “Stenqvist kallas hem!? (Uppdat 23: 13)

 • 16 december, 2017 kl. 22:21
  Permalänk

  Tror du att Pavel skulle få mer än fem matcher för den tacklingen då slutar jag att se på hockey !

  Svar
  • 16 december, 2017 kl. 22:25
   Permalänk

   Rädd för en samlad bedömning, det är så jag tänker…

   Svar
   • 16 december, 2017 kl. 22:58
    Permalänk

    Tycker att crosscheckingen var värre än tacklingen, i min värld så är tacklingen inget match P max game.

    Svar
 • 16 december, 2017 kl. 22:24
  Permalänk

  Toppen då står vi där med 6 backar varav Emmerdahl matchotränad.

  Svar
 • 16 december, 2017 kl. 22:45
  Permalänk

  Samlad bedömning som återfallsförbrytare?
  När fick än en avstängning senast?

  Svar
  • 16 december, 2017 kl. 22:55
   Permalänk

   Bara en känsla. Förstår fortfarande inte hur man ger matchstraff för tacklingen före crosscheckingen, men man måste kanske ta det i kronologisk ordning? Går man på enbart tacklingen så kan han kanske klara sig på tre matcher, men väger man in resten så törs jag inte ens spekulera…

   Svar
 • 16 december, 2017 kl. 22:57
  Permalänk

  Luuuugn nu, vi har ju Berglin i Teg samt garanterat något otippat stjärnskott i Vännäs… Det är blir nog bra! En sedan tidigare urstabil backside som helt enkelt får chansen att visa sin enorma bredd…

  Svar
 • 16 december, 2017 kl. 23:15
  Permalänk

  En redan spretig och svag backlinje luckras nu upp ytterligare? Ska bli intressant att se vad man har för backupplaner? Jag måste säga att jag börjar bli orolig för om det någonsin kommer att bli någon ordning på lövens organisation. Man har ingen dålig budget och förutsättningar direkt jämfört med vissa andra lag i allsvenskan…..

  Svar
 • 16 december, 2017 kl. 23:41
  Permalänk

  Varför kan inte Frölunda som sitter på alla miljoner värva en eller två nya backar pga alla skador? Dom lär ju vilja ha så stark trupp som möjligt? Tror inte Stenqvists indianare kommer uppskattats nämnvärt. Lånar vi nått mediokert nu blir jag galen.

  Svar
  • 16 december, 2017 kl. 23:55
   Permalänk

   Inte konstigare än att de förstås inte vill sitta på extra kontrakt i början av januari. Det är vi som satt oss i den här situationen med lån som kan tas tillbaka. De ser bara om sitt eget hus, precis som vi skulle göra i samma situation, men visst är det surt när det drabbar oss. Hur ska vi agera? Värva likvärdigt för fem matcher…eller kanske länge om han lyckas i Götet? Avundas inte Fagge just nu.

   Svar
 • 17 december, 2017 kl. 00:23
  Permalänk

  Låt Adam Berglin få chansen lär nog vara bättre än halva backbesättningen men bara inte favorit hos Jagr. Stor stark och bra skott men framförallt ett stort löven-hjärta! Inga desperata värvningar a´la Löven historik!!

  Svar
  • 17 december, 2017 kl. 01:14
   Permalänk

   Nä, nä, och nä igen. Han är inte bättre än halva backbesättningen. Stor ja. Det är en kollega också. Stark? Värva in Magnus Samuelsson. Lövenhjärta? Är det inte det som i viss mån satt oss i den här skiten från början? Tagit in spelare med rätt historia, sänder rätt signaler, men med fel kapacitet?

   Svar
  • 17 december, 2017 kl. 05:55
   Permalänk

   Hoppas att du skojar…! Berglin tillhör Björklöven endast pga av svågerpolitik, hans pappa är nämligen högt uppsatt inom föreningen som ungdomsansvarig.. Kan utan problem nämna flertalet backar i både Teg och Vännäs som är betydligt bättre än honom.

   Svar
 • 17 december, 2017 kl. 00:47
  Permalänk

  Får pavel mer än tre matchers avstägning för crosscheckingen och boforsspelaren som delade ut armbågen klarar sig är det skandalöst. I förlängningen ska vi vara glada för att vi har en spelare som skyddar sig själv och sina lagkamrater när domaren helt har tappat kontrollen på matchen. Man törs inte ens tänka på vad som kunde ha hänt ikväll om det hade fortsatt.

  Svar
  • 17 december, 2017 kl. 01:11
   Permalänk

   Tyvärr funkar ju inte devisen ”låta udda vara jämt”. Bara för att en sak släpps igenom/missas kan man inte blunda för resten. Sen kan ju någon anmäla armbågen i så fall, men vi kan inte låta detta ske och Pavel skyddar ingen genom sin crosschecking. Bjud i så fall in Parkkonen till dans och bunta ihop honom sen i så fall. Inte så här. Inte i min bok i alla fall.

   Svar
 • 17 december, 2017 kl. 02:00
  Permalänk

  Det är ju tillåtet att låna in SHL spelare bara för någon match (se Pantern/ IOK)
  Så varför inte vi? Något lag borde ju rimligtvis ha spelare som ”behöver speltid” Så brukar det ju låta men som övriga säger så blir det väl nåt skitlån från div 1 eftersom Löven verkar stå väldigt lågt i kurs hos SHL lagen

  Svar
 • 17 december, 2017 kl. 11:49
  Permalänk

  Då Stenqvist presenterades som lån sades det inte då att det var ett säsongslån precis som Werner,
  någon som minns ?
  Det här kommer verkligen att sätta oss i skiten och visar på att låna in spelare är något vi endast ska syssla med vid många spelare på skadelistan inte lån från början utan bygga en egen trupp som vi ”äger”. Tycker att Fagervall ska låta Frölunda behålla Stenqvist och värva in en egen back, förstår och vet att det inte finns så många bra backar att tillgå så här mitt i säsongen men Fagervall hittade ju Puuka föra säsongen.
  Och att Berglin ska komma in och ta en plats för att stärka upp det finns inte på världskartan.

  Svar
 • 17 december, 2017 kl. 12:38
  Permalänk

  Nån borde styra upp laget. Som det är nu kan tränaren inte vara sportchef samtidigt.Av olika skäl.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: