Steen om debuten

Sedan Oskar Steen lämnade Björklöven i slutet av november med tolv mål på 16 matcher för totalt 15 poäng i bagaget har väntat på sin NHL-debut och bidat sin tid i AHL. Där har det blivit åtta poäng på tolv matcher för Providence Bruins. Igår fick han så beskedet av Boston Bruins huvudtränare Bruce Cassidy att det var dags för NHL-debut och det mot stjärnspäckade Pittsburgh på bortaplan och det slutade ju med seger 2-1. Vi tog kontakt med snabbskrinnaren och fick veta en hel del kring uppkallandet, hur han mår efter att ha brutit matchen i slutet och självklart pratade vi lite Björklöven också.

Inatt blev det debut för Oskar Steen för sitt Boston Bruins. Foto: Löven4Ever

Men om vi tar oss tillbaka till ögonblicket då du fick beskedet att du skulle få göra debut, hur gick det till och vad gick genom ditt huvud just då?
-Ja fick veta att jag skulle på matchmötet och då förstod jag att jag hade en chans att få spela. Sen såg jag mitt nummer på lineupen och då blev jag så klart väldigt glad och fick en speciell känsla i kroppen.

Det kan vi förstå. Fick du sätta dig i en bil och köra från Providence till Boston eller hur tog du dig till samlingen och matchen? Sen var det ju en bortamatch mot Pittsburgh också. Ta oss igenom alla detaljerna.
-Jag skulle faktiskt in och träna en helt vanlig dag i Providence. Sedan hade jag varit på hallen ett tag, sen kallade tränaren in mig på kontoret och sa att jag skulle upp till Boston och flyga med på deras roadtrip. Så körde ett ispass med Providence och sen så tog jag bilen och åkte rätt upp till Boston för att flyga till Pittsburgh.

Härlig vändning på en dagen. Hur tas man sen emot i laget när man kommer upp i NHL från AHL-laget?
-Jag tycker man blir välkomnad på ett väldigt bra sätt och omhändertagen. Så alla grabbar är väldigt schyssta och så.

Vilken plats får man i omklädningsrummet som rookie, en pinnstol närmast toaletten eller hur funkar det?
-Jag fick faktiskt sitta i ett litet omklädningsrum bredvid för nu med Corona och så kan alla inte sitta i samma rum, men det spelade ingen roll.

Sen matchen då? Hur var känslan att åka ut för första bytet? Ta oss igenom det.
-Mitt första byte dröjde lite då det blir lite utvisningar och så. Men man var väldigt sugen på att komma ut där på isen och få det första bytet avklarat. De var verkligen en skön känsla efter det bytet och man äntligen fick komma in i matchen.

Du spelade 9.13 och hade två skott på mål. Beskriv dom.
-Fick ett skott i första som från nära håll som jag försökte få in mellan benen på målvakten. Sen det andra skottet var faktiskt rätt nära att gå in från en dålig vinkel. Den tog i stolpen och var nära att leta sig in.

Nära att bli målskytt i debuten alltså. Det hade varit något. Stämmer det förresten att du spelar med nr 29 i AHL, men hade 62 i natt?
-Japp 62 i natt och 29 i Providence. Därför jag körde 62 i Björklöven.

Coolt. Vad händer nu då? Stannar du kvar i Boston, eller? Är ju nu match on the road mot Buffalo natten till fredag om jag läst spelschemat rätt?
-Ja, vi flög till Buffalo igår kväll så jag ska vara med hela roadtripen i alla fall så får vi se vad som händer efter det. Hoppas självklart få spela fler matcher här uppe!

Vi lövare håller förstås tummarna. Följer du förresten hur det gått för Björklöven sen du lämnade?
-Ja jag följer faktiskt löven och kollar hur det går. Har även lite kontakt med några i laget.

Kul. Är du i så fall nöjd med vad du fått se/höra?
-Jag tycker väl det ändå sett bra ut även fast det har varit lite upp och ner men det är nu det gäller och den viktigaste delen av säsong är här. Så då gäller det att steppa upp och jag vet att det där laget har väldigt bra chanser att ta sig upp!

Hoppas du får rätt. Någon hälsning till de lövenfans du aldrig hann få träffa, men som alla följer dina framgångar?
-Att det var grymt kul att få lira i Björklöven och att jag bemött på ett väldigt bra sett. Synd bara att man inte fick uppleva dom grymma fansen. Så önskar all lycka till för Björklöven i framtiden!

Du klev förresten av med efter en rejäl tackling och blöda de näsa. Hur känns det nu?
-Inget problem med näsan, det blödde bara litegrann!

Vi önskar förstås Oskar stort lycka till framöver och hoppas att det blir spel även mot Buffalo.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: