Stats och matchens Löv

Efter matchen mot Leksand inget traditionellt eftersnack men bloggkollegan jobbade på bra och fick bl.a två intervjuer med kaptenen #13 Andersson och headcoach Jocke Fagervall. Nu lite stats och de vi utsett till matchens Löv.

Special teams?

Björklövens PP i matchen 33% (4:05 min) och i matchen var vårt BP 100% (2:00 min).

Otroligt viktigt att vi fortsätter producera i PP, sedan då befriande att vi i denna match även stängde i boxplay.. Sedan helt klart en fördel och möjligen en bidragande faktor att vi numer kör på två renodlade PP-uppställningar.

Annan statistik?

Återigen mest istid på #49 Backman med knappa men häftiga 28 min (när hade vi en back med den istiden senast?), av forwards spelade kaptenen #13 F Andersson mest med knappa 18 min, sedan då Pukka på 17:29 min.

Återigen vinner vi grenen tekningar via bl.a. 65% på #24 Hage, 53% på #13 Andersson, samt 50% på #18 Ottosson.

Slutligen vann vi blockade skott med 7-2 och tacklingar med 11-10.

När det gäller blockade skott och tacklingar coolt att #33 Jonsson stod för tre av de blockade skotten samt fyra av tacklingarna, sedan återigen bara en noterad tackling av backarna och i denna match kom den från #49 Backman.

Nåt att ta med sig från Leksands-matchen till nästa match?

Så mycket, först inledningen att vi är påslagna redan från första nedsläpp och inte börjar med att ge motståndaren ett form av handikapp. Sedan hur vi genomför matchen på många nivåer, så klart befriande och lugnande att vi fortsätter näta i PP och även att vi tätar till i BP.

Till sist även moralmässigt att vi trots ett rätt snöpligt underläge efter två perioder, de individuella misstagen som kostade två baljor i andra ändå kommer ut med energi och vilja noga att först komma i kapp och sedan skölja över Leksand. Att vi nu verkligen har fysen för 60 minuter borde ingen behöva tvivla på längre.

..och sedan möjligen då att det fortfarande är 50 matcher och hela 150 poäng kvar att spela om till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#13 F Andersson, vår kapten och härförare.. Producerar och bl.a. tekar föredömligt, stod även upp vid egen kasse. Ett föredöme!

två loggor

#7 Lindquist, snidaren och teknikern som alltid hittar på det oväntade och kan slingra sig genom vilket försvar som helst.

en logga

#49 Backman, den finska backen som med 666 matcher i finska högstaligan gett stabilitet i vår egen zon, Häftiga 28 min i fredags.

* * *

Vad tyckde du annars om själva matchen samt då så klart även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

2 thoughts on “Stats och matchens Löv

 • 24 september, 2017 kl. 13:31
  Permalänk

  Bortsett från de egna misstagen som föranledde Leksands mål så måste väl detta anses vara en av de bästa matcherna på länge. Fantastisk fart, mycket målchanser och bra tryck på läktaren. Inget defensivt tråkigt gnet. Hoppas bara effektiviteten framåt förbättras.

  Svar
 • 26 september, 2017 kl. 09:02
  Permalänk

  28 minuter, och knappt märkas.
  Det är stabilt, det är respekt!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: