Stats från #74 Palmquists debut

Förförra fredagen presenterade sportchef Per Kenttä ett rätt spetsigt tillskott på backsidan i form av den amerikanske AHL-backen Zach Palmquist. En intervju med hemsidan .com hittar du HÄR. I går debuterade Zach mot Västervik.

Se först nedan för Zachs stats från matchen:

Antal byten: 24 (tot: 18:46 min)

Snittid/byte: 46 sek

Mål eller assist: –

Skott på mål: –

Skott i block: –

Skott utanför: –

Totalt antal skottförsök: –

Blocakde skott: 1

Utdelade tacklingar: 1

Mottagna tacklingar: 1

+/-: 0

* * *

En kort kommentar och väldigt spontan analys lyder att Zach gick i ett backpar med Oliver Larsen, Zach fick under kvällen dessutom spela såväl PK som i PP.

Sett till speltiden rullade man rätt jämt på fem backar där Larsen hade 18:36 min och Tornberg som spelade mest hade 20:01 min, i går var det endast Bouramman som hade några minuter färre med sina 15:27 min.

Men med tanke på att Palmquist tränat med laget bara ca en vecka och det var första matchen för säsongen så var det en debut som lovade så otroligt gott. Kraftfull och rejäl i egen zon, positionssäker och med väldigt rörliga fötter. Därtill ett fint passningsspel och han inte heller blyg i den offensiva zonen utan visade både kreativitet som mod.

Så sammantaget en väldigt fin debut för Zach i den gröngula dressen, men vad säger ni läsare om hans debut?

Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in oddsen för i kväll.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Stats från #74 Palmquists debut

 • 22 november, 2019 kl. 11:14
  Permalänk

  Jag tycker att han såg otroligt bra ut både i egen zon men även i off zon. Bra första pass, bra speluppfattning, mycket bra på rören och spelade med pondus. Dessutom tog han för sig bra på isen och vad han snackade med sina lagkompisarna där hade han bara Cooper som sin överman.
  Och att han inte spelat en enda match i hösten märktes definitivt inte och imponerande att han kom in i spelsystemet så direkt i första matchen.
  Jag är är imponerad över hans spel och är övertygad om att vi kommer att få mycket glädje av honom framöver. Han är en värdig ersättare för Hjelm även om Andreas var mer defensiv i sitt spel medans Zach känns mer som en riktigt bra 2-vägsback.
  Sedan jag såg första fotot på honom så har jag tyckt att hans utseende påminner om någon och jag kom igår att tänka på Douglas Murray, visst påminner dom om varandra ?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: