Stats från #44 Liss debut

I söndags presenterade sportchef Per Kenttä ett rätt spetsigt tillskott på forwardssidan i form av Olle Liss. En intervju med hemsidan .com hittar du HÄR. I går debuterade Olle mot Västerås.

Se först nedan för Olles stats från matchen:

Antal byten: 18 (tot: 14:10 min)

Snittid/byte: 47 sek

Mål eller assist: 1 mål

Skott på mål: 5

Skott i block: 5

Skott utanför: 1

Totalt antal skottförsök: 11

Blockade skott: 1

Utdelade tacklingar: –

Mottagna tacklingar: 1

+/-: +1

* * *

En kort kommentar och väldigt spontan analys lyder att Olle gick direkt in i en intressant lina med Weigel och spännande Andreasson. Liss fick under kvällen dessutom spela i PP.

Sett till speltiden rullade man rätt jämt på flera forwards där Liss hade 14:10 min och där kaptenen lirade drygt 20 min som spelade mest, men här ex.vis 79 Lundberg endast spelade ca 08:00 min.

Kenttäs tankar kring Liss debut:


Olle var bra i dag , skapade och gjorde ett snyggt mål. Sen är det helt horribelt eller rent ut sagt uselt att 4 st. domare kan missa klubban i ansiktet på honom som hade gett gett oss PP i sudden.

Så sammantaget en väldigt fin debut för Olle i den gröngula dressen, men vad säger ni läsare om hans debut?

Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in oddsen för i kväll.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

6 thoughts on “Stats från #44 Liss debut

 • 12 december, 2019 kl. 07:29
  Permalänk

  Varför i h- vete går inte Fagerwall ut offentligt och säger vad han tycker om dommare Lyfts insatts. Inte första och förmodligen inte sista gången hans ego fäller ett hockeylag. Ny har vi drabbats av Holm, Lyth och Facebook geniet Schilken. Att hockeyligan har problem bevisas därmed. Om dommarna inte kan ta kritik och inte vågar stå för sina insattser med både kommentater och eftetsnack har dom inget i rinken att göra. Se å lär av andra länders ligor. Kräv en förklaring och publicera den offentligy. Då kan dommarna få respect för både fel och brister. Inte som nu. Gömma sig och skyddas av en representant från dommarförbundet. Svagt av Löven att inte avgöra matchen i andra perioden. Nu är det dax för en total urladdning mot Almtuna.

  Svar
 • 12 december, 2019 kl. 08:08
  Permalänk

  Herregud löven.
  Kentää tar ställning. Det är skönt vi har en sportchef som säger vad man tänker.

  Lyth var en katastrof.

  Under övertiden sitter expertkommentator Harald Luckner och försvarar bort den solklara utvisning som Lyth missar då Liss får klubban solklart i ansiktet. Han med sin erfarenhet pratar bort den situationen och kan inte ens hålla med om att det var utvisning. Att man oavsett om det är meningen eller ej har ansvar över sin klubba. Tessier kunde erkänna det men inte Harald, sk expert.

  Men det beror helt sonika på att Harald avskyr löven innerst inne.

  Ingen ens kommenterade armbågen Weigel får i ansiktet innan hans hakning.
  Tacksamt att spela en match på det sätt löven gjorde igår för att bli rånad i en förlängning av inkompetenta domare.
  Hur fan kan man ta utv på den hakningen efter att ha bommat så uppenbara situationer innan.

  Det är fan bedrövligt. Vilket hån mot löven.

  Förövrigt skönt att se Vik fantasten Niklas Lidström i sann gentlemannastil berömma lövens spel på det sätt han gjorde igår.

  Svar
  • 12 december, 2019 kl. 14:16
   Permalänk

   Weigel sög tag i VIKarns tröja innan hakningen. Därav armbågen.

   Svar
 • 12 december, 2019 kl. 12:14
  Permalänk

  De där med domarna brukar jämna ut sig, så förhoppningsvis har vi mycke pluspoäng tillgodo när dom avgörande matcherna ska avgöras.

  Fagervall följer väl bara den uppgjorda överenskommelsen, tränare och spelare klagar inte på domaren till media. Dessutom vet domaren själv redan att han gjort ett misstag redan och må förmodligen skit över det (om han fungerar någorlunda normalt). Mer hets och skit på domaren hjälper inte. Det är ett oerhört otacksamt jobb att vara domare och dom lever under stor stress och press och får dessutom hot mm mm.

  Den stora frågan är hur hockeyn (och andra sporter) ska få domaryrket att bli attraktivt? För så som jag ser det är det enda sättet att höja kvaliteten på domarna. Så fler söker sig till yrket

  Svar
  • 12 december, 2019 kl. 20:23
   Permalänk

   När vi har domare som dömer efter sitt egna ego, så har dom INGET i en hockeyarena att göra. Weigel hade sågat Bergman på twitter medans han var i finland. Och åkte för säsongens lamaste misconduct när han sa ”BRA DOMAREN!” ifrån båset när dom dömde en felaktiv off-side. I samma match sparkade han bort hans tandskydd för att visa vem ”som bestämmer”. Det börjar bli uppenbart hur ryggradslösa och lättstötta och kassa domare vi har i hockeyallvenskan. Det är en sak att missa saker, men att döma medvetet fel för att du känner dig stött, då ska du få skit tills förbundet agerar mot detta. Bara se på dessa ”omvända” hemmadomare, som gör sak att sluta döma solklara utvisningar som hade varit till hemmalagets fördel för att det buats mot domaren. När t. om modos klack skanderare ”HEJA DOMAREN” så borde man ju inse att något är åt helvete.

   Svar
   • 13 december, 2019 kl. 13:36
    Permalänk

    Ja de va mer än jag hört, stämmer de är det katastrof!

    Men likväl kvarstår problemet. Vi har bara dom domarna vi har… Det går inte att trolla fram nya.

    Men självklart måste nåt göras! Efter varje SHL/Allsvensk omgång är det alltid snack! Men att enbart såga och kritisera ger inte så mycke och gör inte domaren bättre. Efterlyser en lösning på problemet och tyvärr så kommer det vara en långsiktigt lösning som behövs. Så vi får bra domare på några års sikt.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: