Statistik för Deilert

Helt plötsligt i sommarhettan, men ändå inte direkt oväntat, presenterades i går lördag toppbacken Alexander Deilert som den gångna säsongen likt Cooper och Crandall representerade AIK. Vad ser vi då för stats?

Se nedan för Deilerts stats från säsongen:

Antal matcher: 41

Snittid/match: 20:17 min i grundserien, 19:26 min i final/slutspel

Mål: 7 st.

Assist: 26 st.

Poäng: 33 st.

Utvis.min: 38 min

+/-: +28 (47-19)

Skott på mål: 94

Utdelade tacklingar: 15

Kenttä sa bl.a. följande apropå Deilert: – Alexander är en smart hockeyspelare och en av de bästa backarna i Hockeyallsvenskan offensivt sett. Jag är glad att vi kunnat komma överens då vi förhandlat under en längre tid!

Jag tyckte helt klart att Deilert stack ut i grundserien, vann alltså poängligan för backarna trots bara 36 matcher och därtill tvåa i hela ligan sett till viktiga plus/minus. Sedan kom Deilert, som hela AIK, lite till korta i säsongens slutskede mot både Oskarshamn som Leksand.

Nu med en revanschsugen Deilert och med bl.a. sina två kompisar från AIK i Cooper, Crandall samt ännu mer nordamerikanskt i Cannata och Hutchings känns Björklöven anno 19/20 så mycket hetare och mer intressant än på länge.

Tänk och fundera lite kring att sportchef Per Kenttä lyckats landa bl.a. dessa fem spelare trots en lägre spelarbudget jämfört med tidigare.

Faktiskt värt att reflektera kring..

*

Sedan hoppas vi även att du tar chansen i månadens omröstning gällande hur hockeyabstinensen bäst lindras nu under juli. Läser du inlägget på dator hittar du omröstning ute till höger och sitter du med mobilen hittar du veckans omröstning längre ner..

* * *

Det var lite stats gällande Alexander Deilert och hans säsong i AIK den gångna säsongen, men vad säger ni läsare om Alex siffror..

Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in oddsen för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna!

3 thoughts on “Statistik för Deilert

 • 28 juli, 2019 kl. 09:29
  Permalänk

  Tycker att PK har lyckats förträffligt hittils med värvningarna.Hur pengarna har kommit fram sägs ju rätt tydligt,Deilert har externa finansiärer,Hutch,är ju supporterspelare.Pengarna dom hade har nog landat mest hos Cannata.Men,detta är bara ett antagande.Tycker bara att det är synd med så många långa kontrakt….Söders 3 år bl a.

  Svar
  • 29 juli, 2019 kl. 15:58
   Permalänk

   Exakt vars pengarna kommer ifrån för varje spelare vet vi nog inte riktigt Björklövsvägen.. För att Hutch blev Supporterspelare och Deilert delvis externt finansierad skulle iaf inte jag direkt dra slutsatsen att de mesta av pengarna lagts på just Cannata.. Givetvis en del av dem, men varken Cooper, Crandall eller ex.vis Larsen spelar heller gratis. Håller dock med om att PK lyckats bra hittills, känns på papperet som mycket hockey per krona.. Sedan satt vi på de kontrakt vi gjorde, inte mycket att göra åt. Vill ändå tro att de killar som lirade här i fjol är iaf grymt revanschsugna..

   Svar
  • 30 juli, 2019 kl. 11:10
   Permalänk

   Skulle vara intressant att se statistik på tacklingar bland backar idag, jämfört med tex. 90-talet i svensk hockey. Snart likt damhockey.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: