– Starkt förvarsspel med sylvassa kontringar!

I morgon drar så paraishockeyn i gång borta i PyeongChang (Paralympics) och på temat Green Connection ville vi så klart kolla läget med förbundskapten Erik ”Serben” Vikström. I dag invigs för övrigt årets Paralympics.

Förbundskapten Erik Vikström på plats i PyeongChang. Foto: Privat

Tjena Serben, vi måste ju kolla läget inför turningen.. Hur är det? – Tjena, tjena.. Jo, tack bara fint!

Mål med Paralympics (både resultatmål och prestationsmål)? – Att vi skall göra ett bättre resultat än Sochi 2014. Samt att jag vill se samtliga spelare som presterar och spelar som vi själva har diskuterat igenom. Gör vi detta har vi en god grund att stå på under Paralympics.

Det låter bra.. Vad behöver fungera för att ni ska uppnå målen? – För oss som lag gäller det att samtliga individer fokuserar på det vi kommer åka dit för nämligen prestera och spela parahockey. Och att vi arbetar och spelar som ett lag som vi visade under den senaste turneringen i Toronto. Paralympics är en kort turnering och kan vi få med oss någon studs så vet man aldrig vad som kan hända……

Hur arbetar du som ledare för att få ditt lag att prestera på topp? – Under våra samlingar så visar jag ett seriöst bemötande samt en förberedd ledare för laget. I vardagen så återkopplar jag med spelarna och hjälper samtliga spelare med deras träning. Jag tror samtliga spelare märker av en seriositet och dem kommer alltid till samlingarna med vetskapen om vad som förväntas av varje spelare.

Vad ser du som lagets främsta styrka? – Lagets styrka är att vi kan visa att det gäller att vara bäst när det gäller. Vi har en bredare trupp än tidigare vilket gör att vi har en naturlig konkurrens i gruppen.

Vad har du för förhoppningar med Paralympics 2018? – Att vi visar upp den parahockey som vi jobbat strukturerat med sedan jag skrev på som förbundskapten. Starkt försvarsspel med sylvassa kontringar. Samt att samtliga spelare kliver fram och får visa sina fulla potentialer som idrottare.

Björklöven är ju numer helt klara för slutspelet och vid sista omgången förbättrades ju även läget genom en bonuspoäng och en extra hemmamatch. Så hur kommer du följa vårat kära Björklöven under tiden du är borta? – Ha, ha! Kul att ni frågar, Björklöven följer jag alltid och kommer så också göra detta under slutspelet så mycket som jag får möjlighet till under spelen.

Det låt bra Serben, tack för att du tog tid och stort lycka till i turneringen! – Ingen fara, och stort tack för det!

* * *

Spelen invigs för övrigt i dag och ceremonin visas på SVT1 mellan kl. 12 – 13:50.

Sveriges matcher i gruppspelet:

Lör 10/3 kl. 11 – 13 Kanada vs Sverige (SVT play)

Mån 12/3 kl. 11 – 13 Italien vs Sverige SVT play)

Tis 13/3 kl. 07:30 – 09:35 Norge vs Sverige SVT play)

* * *

HÄR hittar du för övrigt även ett klipp från Sveriges Radio P4 Västerbotten från den 1 mars där du kan höra mer från Serben och tankarna inför turneringen,

Erik Vikström är redo, bloggen önskar stort lycka till! Foto: Privat

Kommentarer, tankar eller några spontana reflektioner utifrån ovanstående intervju? Fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan ovan för att ta del av ditt gratisspel (250 kr) och loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna i slutspelet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: