Starka 7-1 mot ÖSK HK….

….var ju inte kattskit. Men helt ärligt kan jag säga att Div 1 Norra B känns rätt halvsvalt. Man må vara stört idrottsintresserad och snudd på kriminellt hockeytokig, ibland väntar man nästan att någon myndig herre med vit rock kommer med tvångströja och slänger in en i ett litet rum där man kan ska komma på bättre tankar.

Att rubriken blev om Njurundas match hajjar ni som köpte matchprogrammet i kväll. Klart som tusan att matcherna i serien kan vara av intresse, men Kovland – Härnösand och Njurunda -ÖSK HK känns helt kalla. Klart vi gläds över Gustav Håkanssons 5 p (3+2) och Markus Zetterlunds 5 p (1+4), men jag orkar helt ärligt inte ens gäspa när det plingar till och Njurunda ökat på ännu en gång.

+++

Löven då? Tja, inledningen lovade väldigt mycket. Laget kom ut som otämjda tigrar och snurrade i VIK:s zon likt irriterade bålgetingar. Öberg styrde och ställde i PP som det anstår en kapten och efter dubbelstolpskott blir det till sist hemmaledning efter en retur av Svedberg eter 6:42. Ingen vet vad som hänt om Aki satt 2:an efter den coolaste dragning jag sett I ladan på många år. Backen köpte inte bara korv och kaffe byxlös, han vara bara SÅ grundlurad. Tyvärr mattades grapparna och VIK tilläts komma in i fighten.

När Öbba försvinner ur matchen verkar det tyvärr som att grapparna mjuknar. Jag vill på intet sätt påskinna att Öbba lyste, men liret i PP lovade gott och han ledde laget som den kapten han är. Löven skjuter bara 9 skott (nio??) på de två sista perioderna och det kan på intet sätt vara acceptabelt trots ny ordförande, biljettstrul och löningshelg. Jag vet inte om VIK kändes bra, men de gjorde säkert en "bra bortamatch". Lusen Hellkvist  gjorde visst mål för femte matchen i rad men knappt någon på H gjorde vågen.

Bara till att bryta ihop och komma igen som Per Elofsson skulle sagt…

!!! Aki Heino, dragningen kommer jag leva länge på…

!! Johan Svedberg, spelade resolut och spände musklerna vid ett par tillfällen.

! Siken Sehlstedt, som förutom 90,3% drog ner applåder när han slog till icing och för en kort stund skapade lite lugn och ro i ett skärrat försvar.

? Lindgren och Isaksson, på försäsongen åkte ni skridskor så att isen smälte. Vad har hänt, vad har hänt? I dag är jag knappast förvånad över att Luleå släppte er, jag är däremot förvånad över att ni ens lirat i ES. Ni ska ju för fan bära det här laget…

+++

Matchfakta från swehockey och lite fakta från Njurundas match mot ÖSK HK, helt ärligt kan någon vettig klubb komma på att vi heter "Sport Klubb Hockey Klubb" efter den ort vi kommer i från.. Foppa, måtte foten hålla så att MODO finns kvar.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: