Stålis: På isen eller i båset?

 Löven4Ever tog puslen och tryckte upp norra hockeyseveriges bloggkung, och numera dessutom assisterande coach, Jimmy Stålnacke mot sargen. Bloggen ville helt enkelt ha en förklaring till Kalix inledning och hur stort det nu blir när anrika Löven kommer på besök i morgon. Den alltid så sympatiske Jimmy tog sig så klart tid och besvarade följande frågor. Jimmy erkänner bl.a att det fortfarande kliar i benen när han står i båset och att han saknar att vara i hetluften.

Tjena Jimmy! – Tjena, tjena..

Två matcher och två förluster? Kalix Ungdoms HC har inte inlett bra, varför står du i båset och inte på isen? På något sätt kände jag att jag hade gjort mitt. Jag blev inte bättre och tog egentligen bara en plats från yngre och utvecklingsbara spelare.
Dessutom är det få förunnat att få börja sin tränarkarriär i division I och det var en chans jag inte vill tacka nej till. Men jag skulle ljuga om jag sa någonting annat än att det oftast kliar i benen när jag står där i båset och jag saknar att vara i hetluften.

Okej, förstår att du har det i blodet. Ni har förlorat mot Clemensnäs HC och Bodens HF, varför skulle det gå bättre i morgon? – Därför att ingenting talar för oss. Vi har underpresterat, möter seriens överlägset bästa lag och har allt att vinna. Någon gång kommer vår första seger och Björklövens första förlust. Varför inte redan i morgon?

Nåja, vi får se. Vad har inte fungerat i de senaste matcherna? Hockey är de små marginalernas sport. Vi har inte presterat riktigt på topp och då förlorar man oftast matcherna. Vi har skapat chanser men har haft för lite trafik på mål. Sen måste vi skapa oss mer energi och bli mer desperata.

Okej, små marginaler, inte satt chanserna och för lite trafik. Det är inte så att du har svårt att få ut budskapet eller att det egentligen är taktiken som sviktar? – Som tränare bär man alltid det yttersta ansvaret om spelet inte fungerar. Det är min och kollega Christofferssons plikt att få spelarna att prestera, och det har vi inte riktigt lyckats med än.

Vi släpper det och blickar framåt istället. Hur stort är det och i så fall varför att anrika Björklöven gästar Kalix och Fururinken? Det är otroligt stort. Senast lagen spelade i samma serie var säsongen 97/98 om jag minns rätt. Då vann faktiskt Kalix Hockey med 1-2 på bortaplan i premiären. Stora matchvinnare blev tvåmålsskytten Peder Larsson och målvakten Timo Leinonen. Men först när vi äntrar Umeå Arena inför Björklövens fanatiska hemmafans kommer jag att förstå hur mycket laget betyder för staden.

Taktiken? Vad eller hur tänker man som coach när Löven kommer på besök? Jag använder en klyscha här. Det gäller att vara tänd men inte spänd. Vi vet att varenda misstag kan bli kostsamt mot ett lag som Löven men för den skullen får vi inte bli rädda för att våga. Dessutom har vi ingenting att förlora och som spelare är det bara att njuta av stunden och försöka jäklas med Goliat så mycket som möjligt.

Tips inför matchen, vem vinner och varför? Kan du lämna ett resultattips vore det kul! Vi vinner med 3-2 tack vare vår oerhörda revanschlusta. Men ger vi allt och spelar som ett lag får man vara nöjd med det. Du kan aldrig gardera dig mot hur bra motståndarna spelar utan kan bara se till den egna prestationen.

Stort tack Jimmy och mången lycka till i morgon! – Tack själv. Ses vi i Fururinken?

Inte den här gången Jimmy, men bli inte förvånad om det finns några gröna fans på plats. Vi är många och vi finns överallt.

0 thoughts on “Stålis: På isen eller i båset?

 • 25 september, 2010 kl. 11:29
  Permalänk

  Ja,Peder Larsson, min gamle lagkamrat avgjorde förra mötet. Det sved å det grövsta, men den kommer inte hända igen. : )

  Svar
 • 25 september, 2010 kl. 18:13
  Permalänk

  vars ser man liveresultatet på teg-kiruna ?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: