Stabila 4-1 mot Troja-Ljungby

Till sist en rätt resultatmässigt rätt klar seger med 4-1 borta mot nykomlingen Troja/Ljungby i kväll. Slutresultatet skrevs alltså till 4-1 och periodsiffrorna, i hemmalagets favör, till sist (0-2, 1-0, 0-2), skotten 24-26 inför 2 086 åskådare i Ljungby Arena den här kvällen.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #33 Jonsson, #18 Ottosson, #13 F Andersson samt #90 Hutchings.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi allt jämt har en liten lista över indisponibla #4 Emmerdahl,#42 Wikström, #6 Karlsson samt #29 Stenlund-Ädelgran. Dessutom saknades då #7 Lindquist av privata/familjära skäl.

Sedan denna gång #57 S Andersson och #14 Murphy som extraforward.

Laget mot IF Troja-Ljungby:

Målvakter:

Adam Werner (Oscar Masiello)

Backar:
Mikko Pukka – Jakob Stenqvist

Simon Backman – Simon Åkerström

Niklas Pavel – Jacob Andersson

Stefan Andersson

Forwards:
Mattias Granlund – Fredric Andersson – Alex Hutchings

Erik Rainersson – Axel Ottosson – Austin Farley

Nicklas Johansson – Tobias Hage – Mattias Moström

Marcus Jonsson – Andreas Vikström – Emil Norberg

Cody Murphy

Där både backen #57 S Andersson och forwarden #14 Murphy fick speltid.

* * *

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% (4:09 min) och i kväll var vårt BP 50% (11:00 min).

Här dock väldigt tveksamt på dels Alex utvisning, men sedan surt att det ringer med bara 41 sek på detta BP i 5 min.

Blir lite missvisande statistik dels då utvisningen känns felaktig och sedan Troja-Ljungby nyttjar med lite tid kvar..

Annan statistik?

Här inte annat än fruktansvärt pinsamt att kolla in statistiken från matchen, enligt den vann vi skotten med 26-24 och förlorade tekningarna med 17-26.. Sånt känns ändå märkligt för ett lag så tekat så bra som vi gjort så här långt.

Men när man kollar in istiden förstår man direkt att fystränare Stefan Öhman lagt en grym grund på UPC under sommaren.. har lirade nämligen Löven non stop på femman #12 Pavel, #37 J Andersson, #90 Hutchings, #13 F Andersson samt #90 Hutchings i första perioden.

Fystränare Stefan Öhman på UPC. Arkivfoto: Löven4Ever

Våra tre nycklar inför kvällens match

 • Behålla ödmjukhet trots två raka segrar och komma med rätt inställning.
 • Vara påslagna redan från första tekning och inte sitta kvar i bussen.
 • Som alltid målvaktsspelet och då även viktiga special teams.

Sedan gäller det att fortsätta spela efter ”systemet”, vara konsekventa, noggranna och försöka städa bort så mycket individuella misstag som möjligt. Sedan så klart hela tiden det hårda jobbet och bara tänka byte för byte.. Klyschigt och tråkigt, men samtidigt otroligt effektivt.

..och hur gick det?

Absolut inget fel på ödmjukheten även om vi väldigt tidigt fick ettan på en ”Salo” eller nåt liknande, såg iaf inte helt otagbart ut.

Vi satt varken kvar i bussen eller visade fel inställning.. tvärt emot. En pigg inledning och med 2-0 efter första kändes det stabilt.

Sedan var #35 Werner väldigt lugn och trygg i kassen, möjligen få spektakulära räddningar men väldigt stabil och trots ingen utdelning i special teams kändes vi rörligare och mer fantasifulla på slutet i spelformen. Trots allt bara 1 mål i baken trots 11 min i BP.

 

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

#35 Werner i kassen, #14 Murphy tillbaka på isen och sedan noterar vi balja för fjärde raka matchen för kaptenen #13 F Andersson.

..och sedan möjligen då att det fortfarande är 48 matcher och hela 144 poäng kvar att spela om till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#90 Hutchings, trollgubben i första linan. Liten, avig och ett ständigt hot.

två loggor

#35 Werner, vår målvakt som noterade fjärde raka matchen och agerade med rejäl pondus och stort lugn.

en logga

#8 Pukka, i en match när vi visserligen gjorde fler mål var det flera stabila backar som lag grunden. Mikka helt klart en av dessa.

* * *

Vi återkommer så klart med mer från matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot Troja-Ljungby i kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

2 thoughts on “Stabila 4-1 mot Troja-Ljungby

 • 29 september, 2017 kl. 22:55
  Permalänk

  Oerhört skön seger. 3:e raka trots flera tongivande spelare borta. Farleys matchstraff horribel bedömning. Slarvet och nonchalansen i egen zon, främst i första måste få ett slut. Skulle vara fantastiskt om Cody nu håller och kan kliva in och se till att vi får ytterligare en femma som producerar. Vis av erfarenhet nu så drar jag inga större växlar ännu då vi stundtals har riktigt låg lägstanivå, men på nått vis känns och ser det annorlunda ut i positiv bemärkelse. Nu vill jag bara att David, Kim och snart Emmerdahl är med. Tack å lov att Hutchings är tillbaka och att vi värvade Fredrik, 2 toppspelare.

  Svar
 • 30 september, 2017 kl. 01:16
  Permalänk

  Ja inte fan har det varit några publikfriande matcher att titta på de sista 2 iaf. Men vinner vi så får man väl vara glad. Otroligt snygga mål oxå. Alla 4 haha
  Svårt att se Farleys offensiva tackling på tvn men jag antar att de ser en ful armbåge o så fall är det väl inte nåt mer att diskutera.
  Gött med vinster mot ”sämre” lag som vi ofta saknade i fjol

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: