Stabila 4-1 mot AIK

Till sist en rätt resultatmässigt sett rätt klar seger med 4-1 hemma mot AIK i kväll. Slutresultatet skrevs alltså till 4-1 och periodsiffrorna, i hemmalagets favör, till sist (4-0, 0-0, 0-1), skotten 37-30 inför 3 702 åskådare i T3 Center den här kvällen.

Våra målskyttar i tur och ordning: #19 Farley, #24 Hage, #22 Johansson, samt #24 Hage.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi allt jämt har en liten lista över indisponibla i #4 Emmerdahl, #42 Wikström, #49 Backman, kapten #13 F Andersson, samt #51 Ericson.

Sedan denna gång backen #2 Berglin samt #29 Stenlund-Ädelgran som extraspelare, dessa fick dock bara sju byten under matchen. Då var det Isak som tog Eriks plats..

Laget mot AIK:

Målvakter:

Adam Werner (Oscar Masiello)

Backar:

Mikko Pukka – Jakob Stenqvist

Stefan Andersson – Simon Åkerström

Jacob Andersson – Niklas Pavel

Adam Berglin

Forwards:

Roope Talaja – David Lindquist – Alex Hutchings

Nicklas Johansson – Axel Ottosson – Austin Farley

Erik Rainersson – Tobias Hage – Cody Murphy

Mattias Granlund – Andreas Vikström – Marcus Jonsson

Extra: Isak Stenlund – Ädelgran

* * *

Matchen som sådan?

Med tanke på de senaste matcherna klart oroande att dessutom viktiga klippan Backman, kaptenen Andersson och nyttige sargspelaren Ericson inför saknades.

Det visade sig ganska snabbt vara helt obefogat och efter ett sylvasst och sällan skådat PP (100%) faktiskt 2-0 redan efter 5:25 och så långt blott 53 sek i den spelformen. Faktiskt både dessförinnan och därefter ett flertal lägen så 4-0 efter första klart i underkant. Sedan märkligt med skottet i burgaveln som slank in från Holm, domarna borde eller brukar väl kolla burarna innan match?

Andra lite mer ställningskrig, ett helt annat AIK och även lite mer fläng i båda riktningarna, men så långt hursom 4-0 på tavlan efter 29-17 i skott. Det är ändå vad som räknas.

I tredje som vi vet är vår bästa (vår starka fys?) kändes det ändå som det skulle väldigt mycket till för att de tre poängen skulle rinna oss ur händerna. Måste säga att vi spelade ovanligt stabilt när poängen skulle säkras, vi fortsatte spela även om vi så klart värderade våra lägen att kliva upp än mer noggrant. Men vi ville behålla pucken på ett helt annat sätt vilket gjorde a

Special teams?

Björklövens PP i kväll 66,67% (2,53 min) och i kväll var vårt BP 50% (3,07 min).

Annan statistik?

Istid?

  1. #28 Åkerström, 20:58 min
  2. #57 S Andersson, 20:03 min
  3. #26 Stenqvist, 20:01 min

Tekningar?

  1. #24 Hage, 64,71%
  2. #11 Vikström, 63,64%
  3. #7 Lindquist/#18 Ottosson, 41,67%

Övrigt?

Vi vann alltså skotten med 37-30, vann i grenen tekningar med 29-26, även seger med 10-3 i viktiga grenen blockade skott även om vi slutligen föll i grenen tacklingar med 5-10.

Mycket av detta visade ändå att vi var påslagna och verkligen var beredda att ”gå för det” på ett helt annat sätt än det vi sett på slutet.

Våra tre nycklar inför kvällens match

  • På något sätt hitta tillbaka till ”hemmaspelet” igen med lite mer check, som tänder publiken och på så sätt ger mer energi.
  • Bättre effektivitet vid målchanser samt special teams.
  • Sedan som vanligt att värdera lägena. Det är misstagen man vinner eller förlorar på.

..och hur gick det?

Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna 

Björklöven fick jubla igen, hela fyra gånger om!

Skönt att visa vilka som äger borgen, kändes som AIK först kom ut lite nyvakna eller om de möjligen fortfarande satt kvar i bussen. Trots viktiga kuggar borta en häftig gröngul inledning där vi tuggade på och skapade lägen och inte gav AIK en lugn stund. Sedan sällan skådad effektivitet i PP och två snabba mål i den spelformen gav än mer energi.

I kväll räckte vår effektivitet främst i första, ett sylvasst PP och sedan en väldigt inspirerad #35 Werner väldigt långt.

När vi sedan skulle spela hem det var det aldrig någon fara på torpet, vi vet att vi har fysen för tredje och nu tyckte jag även vi vågade vårda pucken på ett annat sätt. Stabilt som Dr Alban skulle ha sagt!

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Mycket.. det är ”systemet” och inte individerna som gör laget och hur det kommer gå för vårt Björklöven under säsongen, viktigt dock att alla är närvarande. Sedan kommer man väldigt långt med en inspirerad målvakt i zonen och ett effektivt PP.

..och sedan möjligen då att det fortfarande är 30 matcher och hela 90 poäng kvar att spela om till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#35, Adam Werner var otroligt inspirerad i kväll..

två loggor

#26, Stenqvist svarade för ett par nya väldigt fina framspelningar i kväll.

en logga

#24, Hage som vanligt väldigt säker vid tekningar och som vikarierande i PP dessutom målskytt.

* * *

Vi återkommer så klart med mer från matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände hemma mot AIK i kväll. Vad tyckte du annars själv om lagets insats och våra val av matchen Löv. Skriv gärna en kommentar, fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg ett spel för att krydda säsongens matcher!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: