SSK och Troja/Ljungby fixade kvalet

Efter dagens 10:e och avslutande omgång i kvalet till HockeyAllsvenskan kan vi konstatera att Södertälje SK och nykomlingen IF Troja/Ljungby tog de två sista platserna till kommande säsongs liga.

SSK säkrade sin biljett via 3-1 mot jumbon Visby/Roma HK och IF Troja/Ljungby vann till sist hemma mot Huddinge IK med 5-4. Här avgjorde för övrigt Niclas Lehman med bara 32 sek kvar.

I Södertäljes match kan vi på temat Green Connection konstatera att både Felix Maegaaard-Scheel och Henrik Nyberg kom med i protokollet.

Dagens alla resultat:

IF Troja/Ljungby – Huddinge IK 5-4

VIK Västerås HK – Kristianstads IK 2-1 eft.OT

Södertälje SK – Visby/Roma HK 3-1

Detta innebär alltså att vi får hälsa SSK tillbaka till ligan och även då nykomlingen IF Troja/Ljungby efter några säsonger i Hockeyettan.

* * *

Sorgligt däremot att VIK Västerås HK trillar ur ligan och möjligen lite väl fritt fall för ett lag så sent som säsongen 14/15 mötte Karlskrona HK i den HockeyAllsvenska finalen.

Men det går fort i hockey och det är grymt små marginaler..

Troja/Ljungby avgjorde ex.vis med en sek kvar i det andra mötet med Mariestad BoIS HF i play off 3, de låg under 1-2 inför sista perioden men vände till sist och avgjorde i sista perioden. I dag alltså 5-4 med 32 sek kvar.

VIK Västerås HK hade den 11:e platsen och en säker plats i ligan till kommande med ca 5 min kvar den där 3:e mars i T3 Center. Men sedan ville såväl #7 Lindquist som #36 Hamill annat och resten är historia.

Det målet med bara 46 sek kvar var rätt så viktigt va, har alla verkligen insett det?

Men i dag får vi säga grattis till SSK och Troja/Ljungby som alltså gör ligan komplett till kommande säsong.

3 thoughts on “SSK och Troja/Ljungby fixade kvalet

 • 16 april, 2017 kl. 19:31
  Permalänk

  Jag tror att skulle vi ha hamnat i negativt kval hade vi nog rykt mest med tanke på det mentala. Säg att vi hade haft säkrat vårat kontrakt men VIK hade kvitterat ungefär med 46 sekunder kvar så hade vi aldrig klarat oss kvar..

  Svar
 • 16 april, 2017 kl. 21:38
  Permalänk

  Var och kikade på SSK-Visby. SSK var klart bättre hela matchen, strongt att spela så pass avslappnat trots 0-0 efter första perioden.

  Svar
 • 17 april, 2017 kl. 22:12
  Permalänk

  Det är synd VIK som kanske till och med går i konken. Helt sjuk serieavslutning mot dem och vi hade tur som slapp negativt kval och därmed kanske spel i div 1…

  Klassiskermålet av Hamill i repris…

  https://www.youtube.com/watch?v=qqFKT3zw76Q

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: