Sportschefskollen – Per Kenttä

I början på maj, vi har redan 16 spelare på kontrakt och efter gårdagens presentation av toppbacken Daniel Norbe börjar det bli dags att ta sportchef Per Kenttä lite på pulsen.

Hej Per, hur är läget i dessa lite speciella valborgstider? – Hej, det är speciellt men det funkar. Alla får ta ansvar i dessa tider och i övrigt kan man inte göra så mycket.

Så här långt 16 spelare presenterade, hade du på förhand trott att det skulle se så här bra ut rent numerärt redan i början på maj? – Ja, hade gärna varit lite längre fram. Men samtidigt får man vara nöjd med tanke på omständigheterna

Rent numerärt även om truppen alltid är levande, hur tänker du att den bör se ut inför säsongspremiären borta mot KHK sett till antalet målvakter, backar och forwards? – Vi siktar på att gå in med med två, åtta och ca 13-14 forwards. Givetvis kan detta förändras lite grann och vi har också tänkt att några juniorer ska få chansen att starta säsongen med oss.

För en tid sedan blev det klart att tre kontrakterade backar lämnade för SHL, räknar du med att få behålla de som nu är på kontrakt eller finns det en risk att du kan tappa ytterligare någon back eller någon forward? – Det finns alltid en risk när vi har de centrala avtal som finns mellan SHL och HockeyAllsvenskan. Det är inget vi kan skydda oss emot och vi får agera om det skulle ske.

När vi kommer till ditt truppbygge hur har Covid -19 och Corona påverkat dina tankar kring bygget med ev. risk för framtida reseproblem mellan kontinenter/länder etc.? – Just nu bygger vi för en ”normal” säsong och hoppas att den kan starta som planerat.

Men om vi tar det lite, lagdel för lagdel, hur tänker du kring målvaktssidan.. söker du en mer uttalad etta och en yngre up coming eller mer två jämbördiga som får kämpa om spaden? – Där har vi lite olika alternativ och vi får se var vi landar utan att säga för mycket.

Hur nära i tid är du en lösning i det avseendet? – Hoppas att kunna lösa det så snabbt som möjligt men idag väntar många på hur det kommer att se ut i toppligorna och det är det vi får förhålla oss till. Känner ingen stress som läget är nu i vart fall.

På backsidan just nu efter signaturen från Norbe fem kontrakterade, det har ryktats en del kring Rahimi.. nu är även Matushkin släppt av Mettallurg Magnigorsk, sedan kanske inte Alexander Deilert är helt avskriven. Är alla dessa alltjämt aktuella och intressanta för kommande säsong? – Angående Deilert så har vi framfört vår önskan att behålla honom. Jag tycker vi har närmat oss varandra och är försiktigt positiv. Vi får ha tålamod och hoppas att vi kan lösa detta.

När det gäller ersättare till Larsen ser jag gärna att vi hittar en rightspelande back. När det gäller övriga har jag inte så mycket att tillägga mer än att det förs diskussioner och jag hoppas komma vidare i dessa inom kort.

Men apropå Norbe, han hade SHL-bud och sedan kommer du.. Hur lyckas du ständigt sälja in HockeyAllsvenskan, Umeå och Björklöven i denna konkurrens? – Äh, Björklöven är ett attraktivt lag så det är inte så svårt. Fin stad, fantastiska fans och en resa upp i seriesystemet som lockar.

Mhm, du får det att låta enkelt men hur nära i tid är du då en lösning i truppbygget sett till backsidan? – Jag får säga likt målvakterna.

I fjol en väldigt väl balanserad backsida sett till left och right, hur går dina tänker kring både backar som forwards sett till ”balans” mellan left och right? – Som jag sa, hoppas som sagt kunna ersätta Larsen med en rightfattad back.

På forwardssidan just nu elva kontrakterade, vad är det för spelartyp eller karaktär du vill se på de sista platserna och hur ser du på vår kanske mest klara lagdel i dessa tider? – Forwardssidan känner jag mig väldigt trygg med, den känns både stark och har en stor konkurrens på samtliga platser. Vi tittar på att ta in ytterligare en eller två forwards och jobbar för en lösning.

Hur nära i tid är du då en lösning i truppbygget sett till vår forwardssida? – Det blir som likt målvakter och backar, många avvaktar hur det kommer att se ut i toppligorna och det är det vi får förhålla oss till. Men jag känner ingen stress som läget är nu i vart fall.

Sedan är de väl en assisterande coach som ska adderas, du sa i någon tidiagre intervju att det fanns många intresserade.. Var när ni i den processen just nu och när hoppas du kunna presentera Wallssons assisteerande? – Där känner jag absolut ingen stress utan det får ta den tid det tar. Vi har många som sökt och kommer påbörja arbetet med intervjuer etc. under kommande vecka.

Finns det något mer att säga kring planeringen av försäsongen och träningsmatcherna, du har bl.a. pratat om ett möte med laget från Norra Västerbotten och att ni ska spela i SCA-cupen? – Det stämmer, vi kommer möta de andra från Västerbotten, Luleå och sedan spela SCA-cupen med Modo, Mora och Timrå samt någon match till. Men jag får återkomma med datum och tider då allting ännu inte är 100% spikat.

Stort tack att du tog dig tid Per, nåt du vill hälsa till alla gröngula fans runt om i världen? – Håll er friska och spar på rösten eftersom ni kommer behöva den till hösten.

*

Så är det, när Kenttä pratar så lyssnar man.. – Spar på rösten, den behövs till hösten!

Kommentarer, reflektioner i övrigt..? Fältet som vanligt rätt fritt..

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Kanske nåt Vitryskt? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: