Sportchef Johansson: – Vi ska spela slutspel i vår!

I går fick vi så in den 11:e forwarden då Björklöven och sportchef Dalle Johansson till sist valde att presentera David Linquist från Piteå Hockey, David skrev för övrigt på för två säsonger. Det var en tid sedan vi kollade läget med sportchef Daniel Johansson så här en liten uppdatering.Dalle

Truppen börjar så smått ta form. Hur tänker du kring de få platser som är kvar i truppen? Kan vi förvänta oss något tillskott i form av etablerad spets.. Eller blir det fler ”spännande” och rätt oprövade namn? – Hur tankar kring dom återstående platserna ser ut behåller vi för oss själva tills vidare.

Okej.. och i fjol slutade vi 12:a i ligan, ordföranden har pratat om att vi ska vara etablerade i SHL 2020. Hur tänker du kring målsättning inför kommande säsong? – Vår målsättning är att ta kliv framåt varje säsong. I den kortsiktiga satsningen gäller det även att tänka långsiktigt och bygga en stabil grund att stå på. Vi vill och ska spela vidare efter grundserien är färdigspelad.

En del klubbar har släppt premiärmotståndare för kommande säsong.. Vilka kommer vi möta i säsongens premiär? – Vi har endast fått ett preliminärt spelschema och kommer inte gå ut med matcherna förrän det är klart.

Och rent generellt under försäsongen då, vilka kommer vi möta och när spikas försäsongsmatcherna ifall de inte redan är det? – Vi håller på med försäsongsmatcherna och lägger ut på hemsidan så snart det är klart.

..och till sist då målvaktstränarfrågan, vi vet sedan tidigare dina tankar. Är du nära ditt namn och när tror du denna viktiga post är löst? – Vi jobbar fortfarande med frågan och kommer att presentera ett namn så snart det är klart.

Tack för att jag fick störa Dalle! – Ingen fara, tack själv!

* * *

Som vanligt lite svårt att få ut något konkret.. vi får hoppas det löser sig med målvaktstränare inom kort och det är ingen vågad gissning att lösningen stavas Markus ”Steken” Ekman. En intern och säkert bra lösning, där Markus under föregående säsong tränade Björklövens J20.

När det gäller de sista bitarna i truppbygget hade det smakat hallonbåt med en riktig backklippa att luta sig emot, en rejäl tvåvägsback med erfarenhet från minst HockeyAllsvenskan som kan backa upp #57 Andersson samt #4 Emmerdahl. I övrigt en rätt oprövad men spännande backsida med tillsammans totalt 107 matcher i HA och SHL.

Tittar vi till forwards har vi nu alltså 11 på kontrakt och vad det känns ett överskott på centrar, men där kan säkert antingen Ottosson eller senaste tillskottet Lindquist gå på en kant. Skulle vi däremot lyckas landa Erik Forsell har vi ett angenämt problem och en väldigt lyxig centerlinje. Tidigare har man varit intresserad av en fysisk spelare som Simon Mitman och där lär det säkerligen finnas alternativa spår, men i fall vi skulle lyckas landa Forsell och en likvärdig karaktär likt Mitman. Då är det väldigt få tröjor kvar.

Vad är det då för spets som ska in på sista platsen, och vem ska egentligen göra målen i vinter?

Hittills har vi tappat Quist, Palmebjörk, Maegaard Scheel.. inte heller nära lösning med Hutchings, Kessier eller Trotter. Trots allt 54 mål (av totalt 141 mål eller ca 38% av dessa) och totalt 119 poäng från dessa lirare under fjolårssäsongen. Sånt skrattar man inte bort. Och då slutade vi alltså på plats 12 och till våren ska vi spela slutspel, så det vill till att flera spelare tar rejäla och flera kliv kommande säsong..

* * *

Vad vill du själv se för sista back och vilka forwards vill du addera.. fältet som vanligt fritt.

11 thoughts on “Sportchef Johansson: – Vi ska spela slutspel i vår!

 • 3 maj, 2016 kl. 07:51
  Permalänk

  Det nya hemliga Björklöven.

  Svar
 • 3 maj, 2016 kl. 09:00
  Permalänk

  Herregud, titta på truppen! Slipper jag Stefan Anderssons lönecheck kan jag nästan finansiera hela den gröngula truppen på min egen månadslön. Undrar vad Fagerwall som GM kostar egentligen?

  Svar
 • 3 maj, 2016 kl. 09:40
  Permalänk

  För min del känns det som att vi kastat bort den grymma stomme som började växa fram och som Waltin fick att fungera skitbra innan han stack. Avslutningen på den säsongen visade verkligen vilken kunskap och potential som fans i gruppen. När Jonsson tog över kom inte många upp i sin normala nivå med några få undantag. Han såg även till att lagmoralen slängdes i papperskorgen. Nu fortsätter han sitt 2-årskontrakt och jag önskar honom och föreningen lycka till. Björklöven kommer alltid att vara Björklöven, men jag har aldrig tidigare känt sånt uppgivenhet och besvikelse inför en kommande säsong. Vi kastar bort profiler och vår identitet. Ja ja, åren går så snabbt så och tiden läker alla sår…

  Svar
 • 3 maj, 2016 kl. 10:02
  Permalänk

  Just nu känns det som befintlig trupp ligger på en tredjedel av förra årets trupps lönekostnader??? Fagervall har naturligtvis slukat en hel del?? Det borde finnas utrymme för en riktig kanon spelare ändå! ?Väldigt sunt att man håller budget men..någon mer ”etablerad” måste in…Alla pratar om Forsell…risken är väl att om han väljer löven så är det för att ”trappa ner”….likt ex.Fredrik Öberg? Nej jag tror på en yngre hungrigare ”etablerad” spelare.

  Svar
  • 3 maj, 2016 kl. 16:33
   Permalänk

   Jämför inte Forsell med Fredrik Öberg. Forsell är nog 10 ggr så vältränad och långt ifrån avdankad ännu.

   Svar
 • 3 maj, 2016 kl. 10:08
  Permalänk

  Att spela kvalserien nedåt är ju att fortsätta spela efter kvalserien också. .. 😉

  Svar
 • 3 maj, 2016 kl. 10:21
  Permalänk

  Sluta upp med ordet ” hungriga”
  Bara för man är ung och hungrig betyder det inte att man har den kvalité som krävs..
  Nu tycker jag det är intressanta förvärv men nya mantrat med ordet hungrig börjar bli utslitet och naivt.
  Forsell är klasser bättre.

  Svar
 • 3 maj, 2016 kl. 10:51
  Permalänk

  Jag tror fortfarande att om Forsell väljer löven så är det för att trappa ner…och han kommer bli dyr!! Bättre att bygga på lång sikt…

  Svar
 • 3 maj, 2016 kl. 11:12
  Permalänk

  Kommer Forsell så är det inte för att trappa ner! Brukar vara negativ men Erik Forsell är fullblods proffs. Han tränar stenhårt och är seriös i allt han gör. Så någon avdankad likt Öberg är inte Forsell. Dessutom har han ju en hel kropp jämfört med Öberg och Lavander

  Svar
 • 3 maj, 2016 kl. 12:29
  Permalänk

  Ja….hoppas verkligen ni har rätt….vi får se….än saknas ju underskrift!?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: