Sportchef Johansson: – Vi kommer vara redo när pucken släpps!

Isproblem i helgen och eftersom det är konståkningstävling i T3 Center och Hockeycup på Dragonhallarna till helgen tog bloggen kontakt med Björklövens sportchef Daniel Johansson för at kolla hur han ser på läget just nu och bl.a. hur de tänkt värma inför Mora-matchen.

Isproblem i helgen med inställd träning, räknar ni med att kunna träna som vanligt i veckan? – Vi har tränat både i går måndag, i dag och vi räknar med att kunna träna för fullt hela veckan fram till torsdagens match mot IK Pantern.

Jag noterade ingen planerad värmning inför Mora-matchen på lördag? Hur har ni tänkt lösa det? – Finns det ingen möjlighet att träna på is så kommer vi att köra någon annan fysisk aktivitet för att komma så väl förberedda till matchen som möjligt. Yttre omständigheter är inget vi kan påverka, så det gäller att gilla läget och hantera det på ett professionellt sätt. Vi kommer att vara redo när pucken släpps!

Sedan då konståkning i T3 Center inför matchen, inte så att du är orolig för ovanligt mycket gropar etc.? – Nej då. Vi litar på att våra vaktmästare ser till att vi har bra is.

Anton Toolanen nu tillbaka till Luleå, är det en spelare du kommer jobba på för att försöka få tillbaka och helst för hela säsongen? – Då vi under veckan får tillbaka skadade spelare jobbar vi i dagsläget inte aktivt på en förlängning av lånet. Vi utvärderar läget och framtiden får utvisa om Anton Toolanen spelar med oss igen.

Redan i går var #14 Murphy och #18 Ottosson tillbaka i träning även om både Stefan Andersson och Stefan Öhman vilade. Räknar du med alla dessa på torsdag? – Jag räknar med Axel och både Andersson samt Öhman. Cody tror jag inte kommer att vara redo till på torsdag.

Cody klev för övrigt även av dagens träning så att han spelar på torsdag känns inte alls särskilt troligt.

8 thoughts on “Sportchef Johansson: – Vi kommer vara redo när pucken släpps!

 • 18 oktober, 2016 kl. 17:20
  Permalänk

  Men va trött man då blir av att läsa att Västerås får ett säsongslån av Djurgården!
  Nej umekillarna ska knäcka nöten själva, ingen sportslig hjälp överhuvudtaget från Dalle….

  Svar
  • 18 oktober, 2016 kl. 17:45
   Permalänk

   Lån med klausul dock.Djurgården plockar hem han vid skador

   Svar
 • 18 oktober, 2016 kl. 17:29
  Permalänk

  Hoppas att Hutchings var rätt dyr. Han har ju skaffat en ny klubb nu. Ifall han inte var dyr, så tycker jag ärligt talat att det är väldigt illa att han inte blev erbjuden ett kontrakt.

  Svar
  • 18 oktober, 2016 kl. 19:38
   Permalänk

   Tyvärr så hade han ju sänkt sitt löneanspråk avsevärt enligt Gustav på vk. Plus att även ville tillbaka. Stämmer de bli man ju riktigt förbannad att dom sumpade honom. Men men, bli nog lång pina den här säsongen. Har de inte kommit in någon än så bli de kanske inte dom där 3-4 spetsspelarna jag hoppats på och som brukar dyka upp. Men den som lever få se…

   Svar
   • 18 oktober, 2016 kl. 20:12
    Permalänk

    Var står det att Hutch har sänkt sina lönekrav och vill hit?

    Svar
 • 20 oktober, 2016 kl. 01:05
  Permalänk

  Björklöven, A-lag och fans!

  Allt hänger ihop, från tre kronors yngsta verksamhet till A-lag. Från styrelse, VD ner till kioskansvarig, allt hänger ihop hur man lyckas! I åratal har ungdomsverksamheten försummats och ansetts oviktig, men det är den inte, tvärtom så betyder den mer än alla förstår för kommande juniorlag och ev lån till A-lag och kanske någon som tar steget upp i den egna moderföreningens representationslag.

  När skall då också den sportsliga ledningen (GM eller Jäger) förstå och inse att något är allvarligt fel i föreningen?
  Juniorlag som förlorar i J18-elit mot Vännäs och J20-lag som förlorar mot alla diverse lag. Våra juniorlag underifrån bestående av U16-elit underpresterade förra året, varpå vi ser att J18 och J20 också underpresterar idag, allt hänger ihop med att från och med -95 till -97 kullen så har inget lag egentligen tränat rätt. 98:orna har såklart också lyckats skapligt men ända ifrån -99 och för att inte tala om -00 kullen så är det en total katastrof i att leda en verksamhet.
  Tack och lov så tränade -01-kullen på bra men det kanske är för sent att få behålla dessa spelare nu?
  -02 körde på väldigt lugnt och har tack vare Teg tagit några yngre spelare in i U16-elit. För 03-kullen så finns det idag 3-4 toppspelare i Norrland, mer finns inte. I 04-kullen, som förlorat mot –05-kullen stort så är -04 en helt förlorad årskull, precis som -00-kullen blev. Det har föreningen inte råd med, här måste insatser in nu! 05-kullen har toppelit i Sverige med en spelare som verkligen sticker ut och ligger topprankad även i ett år äldre lag i Sverige men som helt saknar stöd från föreningen. Eftersom det är pappor med egna barn som beslutar i just sådana fall och att ungdomsorganisationen med en ungdomsansvarig inte förstår nivåanpassningens metodik så är föreningen dömd att misslyckas och kommer att underprestera minst 5 år framåt. För att råda bot på detta så måste man imorgon flytta upp spelare på sin riktiga sportsliga nivå oavsett ålder och tillåta att yngre spelare kör åttor ur äldre, dels för att väcka spelare att tävla, dels för att väcka pappatränare och föräldrar att ishockeyn inte är någon alldaglig sport för alla lata, det är tvärtom världens mest komplicerade lagidrott och individuella lagsport som finns. Om man tänker sig att bredd och elit skall kunna gå hand i hand så måste föreningen också låta toppen av varje ålderskull stimuleras och sedan gå ner vid behov och hjälpa till och dra sina egna ålderslag, något annat är helt otänkbart och går emot all forskning och empirisk verklighet.
  När kommer Björklöven förstå varför inga talanger törs stanna kvar i föreningen? Föreningen är i vägs ände här och nu inför kommande U16-elit och är det inte dags att vakna nu eller kanske föreningen behöver vänta i ytterligare 30 år…
  Björklöven behöver egna talanger som spelar upp J20-elit och som av ”rätt skäl” väljer att spela andra talanger

  Svar
 • 20 oktober, 2016 kl. 11:12
  Permalänk

  Bedrövligt att ambitionen är så kass Pappatränare som styr lag skapar ju bara konflikt men vilka krav ställer Fagervall på ansvarig för ungdom och tränare som upoenbarligen misslyckas!Erfarenhet pekar på att dåliga tränare och lågt engagemang visar sig snabbt genom dålig utveckling av spelare

  Svar
 • 20 oktober, 2016 kl. 15:36
  Permalänk

  Spel och träning i högre åldersutveckling måste tillåtas men inte enbart för tränarsönerna och givet alltid för de bästa självklart. AttJ18 förlorar mot Vännäs är underkänt. Om det beror på en förlorad årskull 00 så gör då inte om samma misstag med 04! Isproblemen hjälper inte till och måste lösas till nästa säsong

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: