Sportchef Johansson: – Kim stegrar sin träning med succesivt ökad belastning!

I fredags fick vi in den 24:årige centern Tobias Hage (närmast från Djurgårdens IF) och med några få luckor kvar i truppen tyckte jag det var läge att försöka ta sportchefen Daniel Johansson lite på pulsen. Håll till godo.Dalle

I fredags det senaste förvärvet i form av centern Hage från DIF. Hur går tankarna kring spelartruppen.. sista backplatsen och dina tankar kring ytterligare en ytterforward? – I första hand söker vi ytterligare en back. Det finns flera olika alternativ och det får ta den tid som krävs för att det ska bli rätt. Det kan bli aktuellt att även krydda med ytterligare en forward men jag tror inte det är aktuellt innan vi kliver på is. Spelartruppen blir egentligen inte helt klar förrän transferstopp och är väldigt levande beroende på hur säsongen utvecklar sig.

Så är det ju, sedan är vi rätt många som är oroade över tystnaden kring #6 Karlsson. Vad är dagens status kring Kims hälsotillstånd, steg i trappan och vilken ev. träning genomför Kim just nu? – Kim stegrar sin träning där belastningen succesivt ökar. Han har åkt på bakslag under resans gång men går planen som den ska så tränar han med övriga spelare inom en snar framtid.

Känner du någon oro över att Kim möjligen inte är 100% redo den 14 sept mot IKO och hur ser i så fall plan B ut? – Kim är en viktig spelare och lagmedlem. Så länge han inte är helt 100% återställd så finns det självklart en oro. Det viktiga är att Kim först och främst blir helt återställd, eventuella andra scenarion löser vi om det blir aktuellt.

Fortfarande väldigt tyst kring #90 Hutchings, ligans fjärde bästa målskytt föregående säsong och dessutom bra på rören samt hårt jobbande. Visst passar väl Alex in i profilen för kommande säsong? – Alex är en bra målskytt och skulle definitivt passa hos oss men just har vi ingen möjlighet att kontraktera honom.

Ni uppgavs stå en bit ifrån varandra inledningsvis, pågår det några förhandlingar nu eller är Alex helt avskriven för kommande säsong? – Förra säsongens succé gör att hans värde har ökat och i det här fallet så blir det för mycket pengar för oss, tyvärr.

Mycket tråkigt så klart men finns något kontraktsförslag ute till någon spelare och i så fall back och/eller forward? – Det måste tyvärr bli ett riktigt tråkigt svar i stil med att vi för diskussioner med spelare.

Okej, inte direkt konkret va? Förra säsongen dels en insamling från supporterklubben Green Devils (där även bloggen bidrog med 30 000 kr), men även externa tillskott från partners och vi fick in ytterforwarden #7 Trotter. Hoppas du på något liknande till hösten eller under vintern för att kunna spetsa truppen än mer? – Om vi har behov och hittar rätt spelare ska vi naturligtvis försöka hitta vägar för att kunna värva honom utanför ordinarie budget. Hur vi rent praktiskt går tillväga är en senare fråga.

Väldigt tyst utåt gällande målvaktstränare även om vi hört att det redan ska vara klart.. Hur ser det egentligen ut i den frågan och när hoppas du kunna presentera namnet? – Positiva samtal förs och jag hoppas vi kan presentera ett namn snart.

Okej, tack för svaren Daniel.. – Ingen fara, tack själv!

4 thoughts on “Sportchef Johansson: – Kim stegrar sin träning med succesivt ökad belastning!

 • 1 juni, 2016 kl. 07:48
  Permalänk

  Tingsryd knyckte Schmidt igår.Han måste ju ha kostat en hel del.
  Varför kan vi då inte matcha andra klubbar angående Hutchings??
  Tror fortfarande att han mörkar

  Svar
 • 1 juni, 2016 kl. 11:00
  Permalänk

  Är Trotter helt borta ur leken? Pratas bara om Hutchings, men Trotter är ju bättre och skulle göra större nytta i löven. Just nu är det ju bara Kim som har teknik nog att hålla i pucken. Eller ska löven enbart spela dump and chase? Är skeptisk till truppen, ser inte kul ut.

  Svar
 • 1 juni, 2016 kl. 11:45
  Permalänk

  Håller med att truppen ser grå och anonym ut.
  Inget som lyfter ,om nu inte av dom som värvats överaskar.
  Nä..på den nedre halvan igen.

  Svar
 • 2 juni, 2016 kl. 14:35
  Permalänk

  jag skulle vilja kalla truppen grön/gul

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: