Sportchef Johansson: – Alla spelare i Löven ska vara grovjobbare!

Björklöven inleder i dag torsdag sitt tränings- och matchläger i Östersund vilket är ännu ett steg på årets försäsong. I måndags presenterades yttern #20 Mattias Granlund som ett nyförvärv, med anledningen av just det förvärvet och även hur jakten på den 8:e backen går tog jag i går kontakt med sportchef Daniel Johansson.Dalle

Arkivfoto: The Sandwich

I måndags presenterades det senaste förvärvet i form av yttern Granlund från KHK. Hur gick tankarna inför du skrev med Mattias, då vi alltjämt saknar sista backen och forwardssidan egentligen mer saknar målskyttar än grovjobbare likt Granlund? – Vi ser poängpotential i flertalet forwards och vi vet att flera av dom att kliva fram och leverera. Alla spelare i Björklöven är och kommer att vara grovjobbare. Sen har spelarna givetvis olika egenskaper. Jag tycker att vi har en bra balans i vår forwardsbesättning och är inte orolig när det gäller målskyttet.

Men från vem eller vilka forwards ser eller hoppas du på minst de mål vi gjorde förra säsongen? – Det finns flera spelare i truppen med potential att leverera poäng.

Du pratade tidigare om en bred trupp och möjlighet till utlåning. Är forwardsbutiken på ”bara” 14 forwards verkligen stängd, eller tänker du dig någon ytterligare och då möjligen externt finansierad? – Truppen är ett levande dokument som aldrig stängs. Vid skador eller dylikt så kommer vi att agera om vi har behov av att komplettera truppen. Krävs det extern finansiering så kommer vi givetvis att undersöka om våra partners vill bidra till det.

Du sa nyligen i en intervju att det finns en plan för åttonde backen. Vad är det först och främst för karaktär du egentligen söker till den platsen?

– Kortfattat, är karaktär för mig att man i alla lägen gör sitt bästa. Laget före jaget och att man underkastar sig det vi kommit överens om. Tittar man på egenskaper så är det en back med styrkor i det defensiva spelet alternativt en tvåvägsback som vi söker.

Och möjligen lite mer konkret, utan att gå in på specifika namn. Hoppas du på något lån (Luleå Hpckey har bl.a 10 backar) eller vill du skriva ett eget kontrakt? – Det är egentligen oväsentligt om det är ett lån eller ett eget kontrakt. Vi söker ett alternativ som spelar med oss hela säsongen.

Men om lån då blir aktuellt, så då är det enbart säsongslån som kan komma i fråga? – Vi föredrar ett säsongslån.

Och om vi då i stället tänker oss ett eget kontrakt, vi hade bl.a Dennis Persson här i fjol under 10 matcher som nu är i gång med sin rehab. Hur går dina tankar kring Dennis? – Vi följer Dennis rehabilitering. Om han är aktuell för oss är för tidigt att svara på.

Jag vet att ni kommunicerar via hemsidan när något är helt klart, men när tror du den 8:e backen presenteras? – Det är en prioriterad fråga att hitta det alternativ som är bäst för Björklöven och den ishockey som vi vill spela. Målsättningen är att hitta den spelaren innan seriepremiären.

Tack att du tog tid Dalle! – Ingen fara, tack själv!

3 thoughts on “Sportchef Johansson: – Alla spelare i Löven ska vara grovjobbare!

 • 18 augusti, 2016 kl. 20:10
  Permalänk

  Tyckte han nämnde förut att han hade några trådar ute!!!!
  Gissar att det dyker upp en back om nån vecka elle två:)

  Svar
 • 18 augusti, 2016 kl. 20:30
  Permalänk

  Jag hörde bara en massa dåliga klyschor ???

  Svar
 • 19 augusti, 2016 kl. 08:02
  Permalänk

  Lite samma sak som det brukar sägas att alla ska hjälpa till att hålla efter i lunchrummet…
  Alla gör dock inte det.
  Låter väldigt otydligt men antar att Dalle inte vill säga mer innan alla roller är klara och hunnit satt sig för spelarna.
  Bara det inte blir för mkt sossehockey utan att det blir vissa spelare som får spela mer i olika roller och att man matchar vissa femmor mer.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: