Spontant efter Västervik

Femte matchen avklarad och för motståndet svarade Västerviks IK hemma i A3 Arena. Sajtens spontana tankar efter matchen?

Till sist alltså en knapp gröngul hemmaseger med efter (2-1, 0-1, 1-0) och skotten 40-33.

Så här ställde vi för övrigt upp:

Målvakter:
34 Kevin Poulin (32 Isak Mantler)

Backar:
28 Adam Plant, 48 Daniel Rahimi
8 Alexander Deilert, 92 Daniel Norbe
57 Karl Johansson, 74 Zach Palmqvist
33 Erik Ullman

Forwards:
29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
90 Alex Hutchings – 10 Tyler Vesel – 91 Justin Crandall
44 Olle Liss – 62 Oscar Steen – 38 Carl Grundström
18 Axel Ottosson – 96 Pontus Andreasson – 11 William Eriksson
19 Kristoffer Söder

Saknas/Utanför laget:
7 Alexander Hellström, 43 Alexander Popovic, 70 David Eriksson, samt 71 Gustav Possler.

*

Lövens målskyttar: 29 Wiklund, 19 Söder, 62 Steen (PP).

All statistik från matchen hittar du HÄR.

Sajtens spontana tankar kring matchen?

Vi kommer ut rätt starkt och sätter oss lite i förarsätet, möjligen att vi därefter kanske blev lite bekväma. Tappade lite momentum och å andra sidan är inte Västervik ett så dåligt lag heller.

Sedan har vi haft svårt mot dem förut förlorade väl första i A3 på straffar, men moralen i laget är stark och till sist vinner vi alla tre poängen. Man kan inte heller sett till matchbilden påstå att det är direkt orättvist.

*

Sajtens nycklar inför i kväll var:

 • Komma ut som senast, ta kommandot redan från första perioden.
 • Undvika onödiga utvisningar, håll klubban på isen.
 • Första målet alltid viktigt, även hemma i A3 Arena.

Kvällens fråga?

Ser vi Mantler i kassen och/eller Ullman i laguppställningen?

..och hur gick det?

Jodå, vi kom ut rätt starkt och tog tidigt kommandot med både 1 och 2-0 på tavlan. Sedan återigen en del både onödiga som tveksamma utvisningar, men vi har 20% i PP och 100% i PK så på sätt blev inte special teams avgörande på något negativt sätt.

Ingen Mantler i kassen. däremot Ullman och William Eriksson i laguppställningen, resultatet blev 6 byten för Ullman (04:28 min) och 10 byten för Eriksson (05:48 min).

*

Några korta reflektioner..

Kvällens ramsa?

Alltid härligt att höra matchspeakern köra med fullsatt efter publiksiffran på 50 åskådare.

Matchens jaha!?

Tydligen kan det bli utvisning vid upprepade förseelser vid tekning, tror det var första gången på flera säsonger jag noterade att domarna plockar för det. Behöver inte alls ha varit fel gällande Steen i dag, konstaterar att det bara är väldigt sällan tekningssituationerna leder till utvisning.

Matchens wtf??

Möjligen förspelet till Västerviks reducering till 1-2, Poulin ute och lirar med klubban och sedan lyckas han och Ullman trassla i hop sig. Till sist har Kevin hunnit tillbaka till kassen men ligger likt en sköldpadda på ryggen när pucken rullar in..

Av det det jag sett hittills har inte Kevin samma klubbteknik som ex.vis Joe Cannata hade, men så länge han står i buren och stoppar puckarna kommer det här gå fint ändå.

Sambon var rasande vid deras reducering apropå att keepern enbart ska hålla sig till målet, vad är det jag alltid har sagt typ!? Svårt att säge emot vid den situationen.

Matchens macka?

Andreasson hade ett par härliga mackor, inte utdelning på alla.. men jag gillade den till Ullman i första perioden som fick ett helt öppet hav till avslut eller den till Plant i en spelvändning i andra perioden, vi kanske rent av hade spel i PK vid det tillfället?

Matchens roligaste?

Kul att både Ullman som Wille Eriksson fick istid, nu ser vi bara fram emot Mantlers debut i kassen… kommer den redan på tisdag i mötet med Kristianstad?

*

I Löventipset 20/21 belönades rätt teckens dvs. hemmaseger med 1,30 poäng och genom det rätta resultatet 3-2 dessutom med ytterligare 7,50 poäng.

Hr du missat lämna in ditt spel men fortfarande vill ta chansen att utmana gröngula profiler som #19 Peter Andersson, #27 Tore Ökvist, #34 Jon Palmebjörk. f.d. coach Randy Edmonds och f.d. målvakten Kevin Lindskoug har du fortfarande chansen.

Lägg ditt spel och dina resultat innan nedsläpp på tisdag och mötet med Kristianstad.

All info om tävlingen och filer att fylla i hittar du HÄR.

*

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#29 Wiklund, återigen väldigt nyttig i både spelet 5-5 som i PK.

två loggor

#8 Deilert, backgiganten är så viktig i båda zonerna.

en logga

#96 Andreasson, liraren förlängde nyss kommer bli oerhört värdefull framöver.

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, men vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför?

Fältet som vanligt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “Spontant efter Västervik

 • 18 oktober, 2020 kl. 22:07
  Permalänk

  Nja..det var bara ”sådär” den här matchen.
  Karlin har en jävla förmåga att hitta sätt stt störa på papperet bättre lag.Man måste ge han det.Han hade läst läxan angående lövens uppspel.Allt som oftast stod en spelare framför Poulin,även när löven hade kontroll på pucken.Lövens backar löste det,men blev klart störda.Spelet bromsades helt enkelt.Poulins tavla lite onödig,med lite bättre kommunikation händer det aldrig. Strongt ändå att vinna.Kristianstad kommer nog att få det jobbigt på tisdag.Revanchlust,trots vinst,tror jag finns.Freddans lina bäst.Va fan håller Modo på med?

  Svar
  • 19 oktober, 2020 kl. 09:35
   Permalänk

   Modo är inte bättre än så här.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: