Spontant efter torsken mot Timrå

Toppmötet avgjort och för motståndet svarade Timrå IK borta i NHC Arena. Sajtens spontana tankar efter matchen?

Till sist alltså en rätt knapp gröngul torsk med 2-3 efter (0-0, 1-0, 2-0) och skotten 32-25.

Så här ställde vi för övrigt upp:

Målvakter:
34 Kevin Poulin (32 Isak Mantler)

Backar:
8 Alexander Deilert, 48 Daniel Rahimi
57 Karl Johansson, 74 Zach Palqvist
33 Erik Ullman, 92 Daniel Norbe
43 Alexander Popovic

Forwards:
29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
96 Pontus Andreasson – 10 Tyler Vesel – 91 Justin Crandall
67 Grant Besse – 18 Axel Ottosson – 44 Olle Liss
71 Gustav Possler – 19 Kristoffer Söder – 11 William Eriksson

Saknas/Utanför laget:
7 Hellström (skadad), 28 Plant (skadad), 90 Hutchings (avstängd), samt 70 David Eriksson utlånad till Teg SK.

*

Lövens målskyttar: 8 Deilert och 29 Wiklund i PP.

All statistik från matchen hittar du HÄR.

Sajtens spontana tankar kring matchen?

Timrås första period riktigt vass, även om det kändes som vi satt kvar lie i bussen. Sedan återigen detta med disciplinen, redan i första två utvisningar och de två i första för båda sättas på kontot över onödiga.

Även i inledningen på andra en onödig för snack även om nu Wiklund menade att domaren gissade på vad han sa så gäller det att ha fokus på rätt saker, Laget verkar inte riktigt vara i harmoni nu, så är det bara. Den därefter på Poulin klart olycklig, i sitt fjärde PP tar Timrå rättvist ledningen. Men genom några PP tog vi oss in i matchen även om vi inte kom närmare än ramen. Hade vi två eller tre i virket redan i andra perioden.

Sedan i tredje fick vi en smakstart genom ett tidigt kvitteringsmål från Deilert, sedan står det lite och väger innan Timrå elegant nyttjade ett läge i PP. Otroligt snyggt av Dahlén fram till Lööke och dennes andra för kvällen. Den är rätt vass den linan alltså. Sedan kom en forcering och närmast var väl Liss med en riktig missil i ribban, strax därefter en 1-1 nere i ena tekningscirkeln där Ullman gör i kväll Timrå-spelaren. Kändes väl inte som ett klockrent friläge men innan jag läst regelboken får man väl lita på att det blev rätt. Sedan ett tröstmål från Wiklund som återigen nätade.

Men sett till 60 minuter rättvist med Timrå-seger, Löven inte riktigt påslagna från första nedsläpp och utan en storspelande Poulin hade det varit avgjort långt tidigare.

*

Sajtens nycklar inför i kväll var:

 • Neutralisera Timrås förstalina med Lööke, Dahlén, Lundin.
 • Sätta uppspelen i eget slott för att spela sig förbli pressen för snabba kontringar.
 • Målvaktsspelet. Kliver Kevin Poulin fram och vinner målvaktsmatchen mot Jacob Johansson?

Matchens fråga?

Vem får dödsstöten av Mats Wennerholm efter kvällens drabbning?

..och hur gick det?

Njae, den kedjan blir ju lite tungan på vågen denna kväll. Just det egna spelet hackar rätt rejält just nu, tycker vi har svårt att ta oss ur egen zon på ett kontrollerat sätt och på så sätt kunna bygga upp ett bra anfallsspel. Många gånger får vi bara chippa ut, tycker även att vi många gånger jämfört med i fjol slänger iväg pucken för att byta när vi förra säsongen behöll pucken inom laget och på så sätt kunde börja med lir istället för att jaga när vi fått i nya gubbar.

Sedan två bra målvakter i kväll, tycker dock att Poulin vann den kampen mot Johansson genom fler svettigaparader och utan Kevin i målet hade denna match varit körd långt tidigare.

Det vi nu får hoppas på är att Wennerholm skriver upp Timrå i aftonblaskan och att deras ras därefter kommer som ett brev på posten-

*

Några korta reflektioner..

Matchens jaha!?

Återigen lite stolpe ut, vi får verkligen jobba för kassarna just nu.

Matchens wtf??

Återigen detta med disciplinen, det här måste vi komma till rätta med.. det sliter dessutom ojämnt på materialet och vissa får sitta och bli kalla.

Matchens macka?

Dahlén till Löökes och Timrås andra, hockey blir inte så mycket vackrare än så.

Matchens roligaste?

Får ändå säga att Kevin Poulin så snabbt hittade matchformen efter sitt uppehåll, utan Kevin i buren hade Timrå avgjort redan i första perioden.

*

I Löventipset 20/21 belönades rätt teckens dvs. hemmaseger med 2,15 poäng och genom det rätta resultatet 3-2 dessutom med ytterligare 7,50 poäng.

*

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#34 Poulin, vilken match alltså. Svarade för flera svettiga parader.

två loggor

#8 Deilert, backen återigen målskytt och ett offensivt hot.

en logga

#57 Johansson, även denna match otroligt aktiv och rörlig i sitt spel.

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, men vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför?

Fältet som vanligt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

8 thoughts on “Spontant efter torsken mot Timrå

 • 27 december, 2020 kl. 18:36
  Permalänk

  Det känns som vi inte riktigt har satt ett uppspel som fungerar. Mot lag som inte sätter press så funkar det men direkt något går på så faller idéen och det blir nervöst eller fel.

  Timrå har självförtroendet, ett spelsystem som de är trygga med som de kan i sömnen och riktigt bra sammansatta femmor.
  Som vi var förra året.

  Svar
 • 27 december, 2020 kl. 18:49
  Permalänk

  Domarna kan man naturligtvis (och med rätta..?) ha åsikter om, men på riktigt….hur många lagstraff har man dragit på sig i år!!??
  Nåt oklart måste det ju vara eftersom man felar så ofta med detta!
  Och det kan man inte skylla på domarna, det är faktiskt något man måste klara av!

  Svar
 • 27 december, 2020 kl. 19:13
  Permalänk

  Rättvis seger. Kan ta en förlust mot ett taggat Timrå, det kan jag.Men,att Timrå spelar sig inte till en seger,anser jag.Löven har minst 15 ggr under matchen kontroll på pucken i egen zon,men tappar den konstant.Sätter sig själva i helt onödiga situationer med tidsbrist,dåligt tajmade ”bakom ryggen” passningar,eller på stillastående spelare.Timrås andra mål var ett sånt.Löven hade kontroll på pucken i momentet innan målet kom,tappade den med en dålig passning på blå.Liksom fel lina att hamna på hälarna på i egen zon.
  Att konstant skylla på domarna börjar bli lite tröttsamt.Mera fart,då får vi med oss 2 min istället.Det såg man ju i tredje.Att Timrå skulle ”gå ner” lite,som cmore kommentatorerna antydde,är bullshit.Spela på 1-0!!??!!??Dumheter.Löven stängde mittzon bättre,genom att spela enklare,rörde på fötterna.Fick ner pucken bättre.Sen måste det väl nästan börja närma sig nån form av rekord av ramträffar dom senaste 5 matcherna..Helt sjukt,inte mycket gratis…
  Trodde att Besse skulle ha fått lite mer fart under ledigheten,men verkar vara en bit kvar….Poulin suverän,missflyt med utvisningen.Wallson!!Cmore är med på ett hörn och betalar din lön!!Släpa dig till mikrofonen!!!Sen,att du är förbannad,är en annan sak…Tycker jag…

  Svar
 • 27 december, 2020 kl. 19:42
  Permalänk

  Dålig första perioden (har vi sett förut), För många utvisningar (har vi sett förut), Dåliga domare (katastrof nivå denna säsongen), ineffektiva i avsluten (ingen ny trend tyvärr). Åk mer skridskor och klubborna i isen. Behövs ytterligare nyförvärv eller borde detta laget prestera bättre, jag tycker det sistnämnda bortsett målis. Poulin klart bäst idag men är det en position som vi bör stärka upp så är det målvakt.

  Svar
 • 28 december, 2020 kl. 05:21
  Permalänk

  Verkar inte bara gott troll i spelet, ska vi vara oroliga för Kenttääs scouting oxå?
  Först Ingram o nu Besse
  Sen säger jag det återigen, varför i h-e utnyttjar de inte Liss skott bättre och mer? Fattar inte! Kan dra hur många exempel som helst på lag och spelare som får en sån sak att fungera. Ex Dif / Bemström osv osv

  Svar
  • 28 december, 2020 kl. 19:18
   Permalänk

   Ingram var en chansning han har ju bra meriter. Besse hade inte spelat en match på 9 månader ingen försäsong och ingen isträning pga att Minisota hade stängt alla ishallar då har han inte haft möjlighet att åka skridskor. Plus att han bara har gjort 3 matcher med löven

   Svar
 • 28 december, 2020 kl. 09:29
  Permalänk

  Börjar bli otroligt less på all fixering på dåliga domare. Visst nivån på domarna är ibland alldeles för låg. Men städa bort alla onödiga utvisningar till att börja med. 6 man på plan, hur många har vi tagit?

  Svar
 • 28 december, 2020 kl. 10:13
  Permalänk

  Liss måste släppa pucken till medspelara tidigare…han gör för mycket med pucken…sedan tycker jag att det ofta stannas upp i rundeln i anfallszonen… Ifjol vann löven dom kamperna men i år är känslan att vi förlorar fler än vi vinner. Kanske något att träna på eller så får dom undvika att hamna där!
  Sedan snackas det om att det laget är ner tränat…i min värld så tror jag inte man kan träna sig ur en sådan här svacka…lägg i en oplanerad vila…för sätter det sig i huvudet spelar det ingen roll om Löven är det bäst tränade laget i ett eventuellt slutspel!!!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: