Spontant efter rond 5 och torsken 0-5 mot Timrå..

.. i tyvärr sista finalen (i bäst av sju) avklarad och för motståndet svarade Timrå IK i NHC Arena. Sajtens spontana tankar efter matchen?

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Eftersnack-2-1024x683.jpg

Till sist alltså en rätt klar gröngul bortatorsk med 0-5 efter (2-0, 3-0, 0-0) och skotten 40-11.

Så här ställde vi för övrigt upp:

Målvakter:
34 Kevin Poulin (32 Isak Mantler)

Backar:
28 Adam Plant, 42 Teemu Eronen
74 Zach Palmqvist, 57 Karl Johansson
43 Alexander Popovic, 92 Daniel Norbe

Forwards:
67 Francis Perron – 96 Pontus Andreasson – 22 J. T. Brown
90 Alex Hutchings – 10 Tyler Vesel – 91 Justin Crandall
44 Olle Liss – 13 Fredric Andersson – 38 Sebastian Manberg
71 Gustav Possler – 18 Axel Ottosson – 11 William Eriksson
Extra: 19 Kristoffer Söder och 40 Sebastian Selin

Saknas/Utanför laget
8 Alexander Deilert (oklart), 7 Alexander Hellström, 48 Daniel Rahimi, (båda avstängda), 70 Nikolai Belov, 29 Alexander Wiklund (dag-för-dag skador), samt då duon, 20 Carl Holmner Härgestam och 98 David Eriksson, som avslutade säsongen i Tegs SK, som ställs utanför laget.

*

Lövens målskyttar: –

All statistik från matchen hittar du HÄR.

Sajtens spontana tankar kring matchen?

Vi kom ut med kniven mot strupen, nu gällde det att verkligen hålla det enkelt i enkelt zon och gärna få en tidig kasse och sedan få något att gå på. Vi behövde verkligen i det här läget lite medstuds och på något sätt få lite momentum.

Vad hände?

Tidig ledning till Timrå efter 72 sekunder och sedan då 2-0 redan efter knappt fyra minuter, därtill då samtidigt skada på Poulin som att det inte redan räckte? Fy fasiken vilken start och det var verkligen inte vad vi behövde i detta läge.

Vi var redan i brygga i brygga sett till avstängningar, skador och covid och sviterna därefter.. tyvärr fanns inte energin eller kraften att göra match av det i kväll och förlänga finalserien.

Timrå vann tämligen rättvist både i kväll som i serien i stort, de är lätt värdiga sin plats plats i kommande säsongs SHL. Bra jobbat!

*

Jag tror ärligt ingen heller i det här läget bryr sig om våra nycklar inför i kväll, den fråga vi ställde i försnacket eller matchens wtf, macka eller roligaste. Vi rundar därför av med matchens Löv innan vi går och drar nåt gammalt över oss.

Säsongen 20/21 blev inte alls vad någon av oss inför hade hoppats på.. Nu får vi låta detta sjunka in en en stund, vi får väl börja inventera kontraktsläget och sedan väntar en ny silly season.

Men apropå #ouppklaradeaffärer och den trupp vi sett på isen i våra gröngula tröjor går det inte att komma ifrån att säsongen 20/21 inte blev vad vi alla inför hade hoppats på.. i tider med sämre klimat, en pågående pandemi ska man inte prata i termer av katastrof eller liknande, men vi kan slå fast att det tyvärr är ett misslyckande. Man kan såklart snacka om små marginaler och stolpe ut, nu led vi absolut i finalen av såväl avstängningarna, en del skador som sviterna efter Covid men är man kaxig nog att inför säsongen ha ett uttalat mål blir det samtidigt ett misslyckande när man inte infriar målsättningen.

Svårare än så är det inte.

Vi vet att ni alla inom klubben verkligen gjort ett yttersta, säsongen 20/21 på många sätt en djävla skitsäsong men ni tog er sannerligen samman och verkligen krigade ända in i kaklet trots allt skit som drabbat er. Det får vi ta med oss, men nu blir det tyvärr en liten omstart i HockeyAllsvenskan igen.

*

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#32 Mantler, kommer in tidigt och gör det ändå bra..

två loggor

#10 Vesel, Tyler försöker ändå och tar mkt tekningar..

en logga

#57 Johansson, en av få backar vi kände igen..

* * *

Vi återkommer kanske med mer om matchen, men vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför?

Kommentarer, tankar etc. Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är coolbet-stor.png

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

6 thoughts on “Spontant efter rond 5 och torsken 0-5 mot Timrå..

 • 12 maj, 2021 kl. 22:41
  Permalänk

  En helt misslyckad säsong även om vi går till final igen, det lag vi ställde på is i höstas skulle ha gjort som Timrå gjorde och vi inledde med 10 raka men sen hände nåt, ja vad var det som hände??? Efter det kom vi aldrig tillbaka upp i nivå med vad laget borde kunnat prestera. Nu hoppas jag att Wallson flyttar hem till de andra Marklundarna och Lahti flyttar tillbaka till Kiruna. Bygg om laget och behåll 6-7 spelare ur dagens trupp och börja bakifrån med en riktigt bra förstekeeper kompletterat med fler duktiga defensiva backar med offensiva skills inte tvärtom. Satsa även hellre på yngre svenska forwards istället för alla dessa importer. Jag litar dock på att Kentää har tagit lärdom av dessa två sanslösa säsonger bara han inte hinner tröttna på denna förenings evinnerliga missflyt.

  Svar
 • 12 maj, 2021 kl. 22:59
  Permalänk

  Kan någon vänlig själ förklara för mig varför Belov inte fanns att tillgå.
  Och hur i hel…. Viktor Lodin inte fick några som helst disciplinära åtgärder efter att blivit tagen med kokaininnehav?
  Ska det bara Löven som har en code of conduct ?

  Svar
 • 12 maj, 2021 kl. 23:04
  Permalänk

  En sorglig dag! 🙁

  Men kör igång imorgon med er Silly-rapportering! Man behöver det som terapi. Och snabbt!
  Men sedan är det så att Lövens svackor hade aldrig blivit så djupa om vi hade varit på plats i ”Ladan”
  Nu kör vi igång 21/22!!!
  Och jag har bokat en spruta till nästa vecka så i höst ses vi i Ladan!
  Och då ger vi järnet på läktaren och SKRIKER OSS UPP I SHL!

  🙂

  Svar
 • 13 maj, 2021 kl. 00:43
  Permalänk

  Ja…tidigt för mig att summera.
  Har försökt att hålla mig kall under säsongen.Men,måste tillstå att jag dreglade rejält när såg att dom sajnade Norbe,Rahimi, Johansson,Plant.
  Att Zach stannade,Hellström, Deilert likaså.Ullman såg jag helt klart som ett framtida prospekt på sikt för Löven.Att dessutom defensive Belov på detta så jag endast som en bonus.(närapå onödig).
  Men,dessa spelare hittade inte tryggheten i backspelet,som säkert många räknade kallt med.Var Cooper,Aktell, Dansken så mycket bättre?Såg Aktell många gånger som säkerhetsrisk vissa matcher,visar sig duga gott som Svensk Mästare.
  Dansken kliver upp flera pinnhål under säsongen i OIK.Dom var inte ”så” etablerade när dom gick.
  Löven kom trea i serien,trots att spelet av dom matcher jag sett,missat 3,tror jag,i stort bara glimrade till ett antal ggr.Inte mot ”gurkklubben”,dom var bara för usla den matchen.Såg sällan 60 min den här säsongen.Ett par,kanske tre.Förra säsongen sig jag minst 10-15 helgjutna insatser.Minns att det var ibland svårt att ta ut spelare som utmärkte sig på plan.
  Alla gjorde sitt.Vi tog lednig med 3-1 i andra perioden,och sedan bara stängde matchen.Snyggt,nää,men effektivt och framförallt kraftsparande .När W/L kommer in,så vill ju dom givetvis sätta sin prägel på laget och spelet.
  Blev det bra? Nja
  Vad ska nu göras? Hoppas jag har fel,men visst kändes det som att en i laget har redan ”checkat ut”Mest i dom två sista
  Dom har sedan Corona tiden sneglat på kontraktförlag,är jag övertygad om.Allt annat är orealistiskt.100% fokuset var kanske inte där helt enkelt.Business as usual.,

  Svar
 • 13 maj, 2021 kl. 08:18
  Permalänk

  Sammanfattar året med en lövutdelning:

  5 löv

  4 löv –
  Alexander Deilert, Zach Palmqvist, Adam Plant, Tyler Vesel, Daniel Rahimi

  3 löv
  Pontus Andreasson, Gustav Possler, Alexander Wiklund, Teemu Eronen, Fredric Andersson, Olle Liss

  2 löv
  Kevin Poulin, Isak Mantler, Karl Johansson, Daniel Norbe, J. T. Brown, Alex Hutchings, Sebastian Manberg, Axel Ottosson, William Eriksson, Alexander Hellström

  1 löv
  Justin Crandall, Francis Perron, Kristoffer Söder, Alexander Popovic, Sebastian Selin

  Att Löven drabbades hårdare än Timrå av Covid är ett faktum. Att transatlantkedjan inte kommer ta oss upp till SHL är nog också är ett faktum liksom att vår gnuggarkedja skaffat familj och blivit lite till åren.

  Nästa år är det väl till 96% klart att pengastinna HV71 med pengastinna fallskärmar tar sig upp så Jesus måste nog gå på vatten …

  Personligen är det oklart om jag orkar höra Harald ”den sista färden” Luckner igen men fantastiskt att hans granne nerför floden Wessner på två år lyckas bli SHL-domare. Alla utom Harald vet att det handlar mest om den usla domarnivån men vi

  Grattis Harald och Wessner och grattis Timrå !

  🙂

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: