Spontant efter rond 4 och torsken 2-6 mot Timrå

Fjärde finalen (i bäst av sju) avklarad och för motståndet svarade Timrå IK återigen hemma A3 Arena. Sajtens spontana tankar efter matchen?

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Eftersnack-2-1024x683.jpg

Till sist alltså en ny rätt klar gröngul torsk med 2-6 efter (0-2, 1-3, 1-1) och skotten 24-32.

Så här ställde vi för övrigt upp:

Målvakter:
34 Kevin Poulin (32 Isak Mantler)

Backar:
28 Adam Plant, 42 Teemu Eronen
74 Zach Palmqvist, 43 Alexander Popovic
57 Karl Johansson, 92 Daniel Norbe

Forwards:
19 Kristoffer Söder – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
90 Alex Hutchings – 10 Tyler Vesel – 91 Justin Crandall
44 Olle Liss – 96 Pontus Andreasson – 71 Gustav Possler
67 Francis Perron – 18 Axel Ottosson – 22 J. T. Brown
Extra: 11 William Eriksson och 38 Sebastian Manberg

Saknas/Utanför laget
8 Alexander Deilert (oklart), 7 Alexander Hellström, 48 Daniel Rahimi, (båda avstängda), 70 Nikolai Belov, 29 Alexander Wiklund (dag-för-dag skador), samt då duon, 20 Carl Holmner Härgestam och 98 David Eriksson, som avslutade säsongen i Tegs SK, som ställs utanför laget.

*

Lövens målskyttar: 90 Hutchings, 11 Eriksson

All statistik från matchen hittar du HÄR.

Sajtens spontana tankar kring matchen?

Sammantaget en bättre insats rent energimässigt jämfört med i går, men fortfarande så långt ifrån det vi såg från laget inför detta så otroligt olyckliga corona-utbrott. Sedan under matchen lite mer energi efter en time out (halleluja!?) och några skiftade spelare, vi såg något mer desperata ut i sista och hade stundtals momentum, dock förtvivlat svårt att ta betalt eller nyytja våra lägen.

Det är dock inget nytt, så har det tyvärr sett ut stora delar av säsongen.

Vad tar vi med oss inför fortsättningen av finalserien mot Timrå IK?

Känslan av dessa #ouppklaradeaffärer, att vi stänger PK och visade lite mer energi och känslor, nu gäller det bara att vi nästa gång börjar på det sätt vi slutade.

Numer har vi slagit ut Mora med 3-1 i kvartsfinalen, vi har därefter slagit ut BIK Karlskoga 4-3, vi har 1-3 i serien mot Timrå.. uppförsbacken just nu rätt brant, men det är samtidigt fortfarande bara tre segrar kvar innan vi ska summera säsongen 20/21 apropå #ouppklaradeaffarer

*

Sajtens nycklar inför i kväll var:

 • Komma ut starkt och direkt koppla greppet om Timrå.
 • Sedan mer disciplinerat och kontrollerat, inga onödiga utvisningar.
 • Vinna målvaktsmatchen och special teams trots ev. utvisningar.

Matchens fråga?

I går såg vi lite trötta ut, kan vi hitta lite energi till i kväll..?

..och hur gick det?

Njae, så där lagomt beige ändå.. visserligen ett tidigt underläge, men när vi väl skapade bra lägen så nyttjar vii inte dessa. Bra disciplin visserligen, vilket gav få lägen till PP för Timrå och vi stängde dessa effektivt, på samma sätt nyttjade vi inte de få lägen vi skapade.

I förra matchen var Poulin en gigant, klart mer mänsklig denna kväll och Johansson har varit tämligen stabil i Timrås kasse hela serien.

*

Matchens wtf??

Det måste ju ändå bara vara Timrås tredje mål, när det blir denna typ av mål inser vi att våra möjligheter att nå drömmen denna säsong blir rätt små.

Matchens macka?

Det var ingen macka, men så otroligt snyggt av Ottosson att släppa passet från Brown mellan benen och ge Perron ett så öppet läge som det bara går. Helt klart värt ett bättre öde.

Matchens roligaste?

Att Plant ändå kom till spel, vilken krigare denna kille är. Oerhört viktig i en tämligen väl sårad backbesättning.

*

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#42 Eronen, enda av backarna som ändå kommer undan med + och spelade dessutom näst mest i kväll.

två loggor

#71 Possler, ikväll kände vi igen Gustav igen som verkligen rev och slet och skapade en del offensivt.

en logga

#11 Eriksson, under hela säsongen har det varit in och ut, lite hit och dit. Men Wille krigar alltid på, ny kasse i kväll!

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, men vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför?

Fältet som vanligt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är coolbet-stor.png

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

4 thoughts on “Spontant efter rond 4 och torsken 2-6 mot Timrå

 • 10 maj, 2021 kl. 21:37
  Permalänk

  Finns bara ett läge, ge allt på onsdag och ta hem till en ytterligare hemma match.
  Ser alla möjligheter att lyckas , med ytterligare någon dags återhämtning.

  Svar
 • 10 maj, 2021 kl. 21:53
  Permalänk

  Först å främst kanske man ska tycka det är starkt att löven tagit sig till final efter den bestulna SHL-platsen förra året. Med tanke på hur psykologiskt knäckande det naturligtvis varit så är det bra gjort…dock krävdes det ( enligt mig) på pappret det starkaste laget i Allsvenskans historia för att lyckas. Nu känns det ju tyvärr avgjort…..stor risk för tennisiffror..även nästa match…om det beror på corona-sviter eller lagets lite upp-å-ner -varande form/motivation eller en kombination av de bägge är ju svårt att veta. Jag tycker dock långt ifrån att man fått ut max av detta lag. Det känns som att något inte stämt under hela säsongen. Det gör ont att säga men det känns ändå som att Timrå är värdiga att gå upp. Lövens chanser att gå upp nästa år ser jag tyvärr som extremt små med tanke på konkurrensen nästa säsong. Ja jag vet…vi vet inte vilket lag vi kommer få….men en sådan psykologisk smäll vi åkte på förra säsongen ser ut att ta lång tid att resa sig från. Jag kan bara hoppas att jag har totalt fel.

  Svar
 • 10 maj, 2021 kl. 22:05
  Permalänk

  Att ni orkar skriva om skiten, ta sommarlov , skeppa ett gäng spelare bygg om bygg nytt byt tränarduon och besegra HV72 nästa säsong.

  Svar
 • 10 maj, 2021 kl. 22:07
  Permalänk

  Det ser ut som att Växjö slår ut Rögle ikväll och att Erik Källgren stor spelar! Nu tar Per Kenttä in Källgren på onsdag borta mot Timrå och han kommer in med stabilt spel och medvind bra självförtroende och håller nollan i sin första match för Björklöven.

  Då har vi det mirakel Björklöven behöver. 🙂

  Jonathan Dahlén ser trött ut men han fick ändå med sig ett mål igen, vilken kille. Sedan tycker jag att Björklöven krigade i tredje och började vinna kamper igen, det var viktigt. Även om jag hade hoppas man skulle spela så hela matchen.

  Det är inte slut före det är slut, kom tillbaka nu Björklöven. 🙂

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: