Spontant efter ny torsk mot Mora

26:e matchen avklarad därigenom även halvtid av grundserien och för motståndet svarade Mora IK hemma i A3 Arena. Sajtens spontana tankar efter matchen?

Till sist alltså en rätt snöplig, men fullt rättvis gröngul hemmatorsk med 1-3 efter (0-0, 1-1, 0-2) och skotten 33-22.

Så här ställde vi för övrigt upp:

Målvakter:
32 Isak Mantler (31 Marcus Johansson, lån från Vännäs)

Backar:
8 Alexander Deilert, 48 Daniel Rahimi
92 Daniel Norbe, 28 Adam Plant
74 Zach Palmqvist, 57 Karl Johansson
33 Erik Ullman

Forwards:
90 Alex Hutchings – 96 Pontus Andreasson – 91 Justin Crandall
29 Alexander Wiklund – 18 Axel Ottosson – 40 Sebastian Selin
94 Grant Besse – 11 William Eriksson – 44 Olle Liss
70 Elias Edström (Teg SK) – 19 Kristoffer Söder – 38 Sebastian Mannberg (Teg SK)
67 Carl Holmner-Härgestam

Saknas/Utanför laget:
34 Poulin (skadad), 7 Hellström (skadad), 10 Tyler Vesel (skadad), 13 Fredric Andersson (skadad), 71 Gustav Possler (oklart), 70 David Eriksson utlånad Teg SK samt att senaste förvärvet Teemu Eronen ännu inte är på plats. Teemu väntas debutera på måndag mot BIK Karlskoga.

Mannberg & Edström Foto: Lövenbloggaren

*

Lövens enda målskytt: 96 Andreasson

All statistik från matchen hittar du HÄR.

Sajtens spontana tankar kring matchen?

Efter träningsrapporten från Gustav var förväntningarna rätt höga, även om vi visste att vi skulle sakna några viktiga pjäser i Poulin, Vesel och Andersson.

Jag tyckte sedan inledningen lovade gott, nu var det tyvärr den iskalle Selin som fick första friläget annars hade kanske den pucken suttit och det bara rullat på. Men inledningen på matchen helt okej, så långt käkndes viai rejäla och att vi jobbade hårt.

Men allt eftersom matchen går så är det Mora som återigen nyttjar sitt PP trots att vi vet precis vad de söker, de andra kan alltid lätt plocka bort Hutchings men vi kan inte plocka bort motståndarnas främsta hot i deras PP. Detta trots att vi rimligen borde ha scoutat det.

Sedan kändes det tyvärr som vi tidigt blev energilösa och utan initiativ, det verkade inte vara nåt speciellt tugg i båset för att mana på varandra, Det är såklart lite oroande att det ser ut så, men det verkar inte vara nåfon som direkt tar tag i grejerna när de går emot.

Därtill passivt vid power break etc. från Wallsson och Lahti, jämför detta med Robert Kimby (numer Almtuna) som vi hade i fjol som var som ett yrväder och hela tiden pushade och försökte skapa energi.

*

Våra nycklar inför i kväll var:

 • Första målet känns väldigt viktigt
 • Vinna målvaktsmatchen
 • Noggranhet i specialteams

Matchens fråga?

Får vi stopp på Oskar Stål Lyrenäs? Svarade för hattrick i senaste mötet.

..och hur gick det?

Njae, inget vidare på..? Mora tog ledningen i just PP (tot 50% i spelformen i kväll) , Ward vann kampen mot Mantler och sedan nollades vi i vårt PP, dock bara lite drygt fyra minuter.

Sedan då sista kassen från Stål-Lyrenäs, men det blev liksom rätt tydligt med spiken i kistan

*

Några korta reflektioner..

Matchens jaha!?

De missade frilägena, Selin, Eriksson, Hutchings och när Besse inte får in pucken.

Matchens wtf??

Utvisningen på Deilert, det börjar ju bli löjligt detta. Vad hände med kroppskontakt och fysiskt spel.

Matchens macka?

Njae, det var inte mycket till mackor i kväll.. vill minnas att Besse fick ett bra läge, men minns inte vem som passade.

Matchens roligaste?

Det är ju inte tillåtet med publik, men ni på plats i logerna jobbade kanon och skapade i vart fall en viss ljudkuliss. Hela hatten av för er, sedan krigade ni tvärt emot spelarna ända in i kaklet.

*

Löventipset 20/21 belönades rätt teckens dvs. bortaseger med 5,40 poäng och genom det rätta resultatet 1-3 dessutom med ytterligare 17,50 poäng.

*

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

två loggor

#32 Mantler, kommer in och gör det ändå helt okej.

en logga

#38 Mannberg, kommer in från Teg och kedjan med Söder och Edström såg inledningsvis rätt pigg ut.

Att vi denna gång inte utser någon till 3 loggor var för att vi ärligt hade så otroligt svårt att hitta någon som stack ut positivt på det sättet. Återigen en så blek och energifattig insats att man häpnar, sett till materialet beaktat dessa skador är det otroligt lite som man får ut av laget just nu.

Sedan då att detta var den 26:e matchen, vi har alltså kommit halvvägs och just nu har vi inte mycket till spel, därtill ett impotent special teams och det kan vi varken skylla på skador eller corona. Så är det bara.

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, men vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför?

Fältet som vanligt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

4 thoughts on “Spontant efter ny torsk mot Mora

 • 9 januari, 2021 kl. 20:59
  Permalänk

  Nu börjar de kännas som det klassiska att skeppet börjar sjunka, man borde kunnat vinna över Mora idag och de finns inga ursäkter.. löven känns sämre än mora

  Svar
 • 9 januari, 2021 kl. 21:41
  Permalänk

  Håller med fullständigt.Blir fortfarande irreterad på första pass från egen zon,med åt helvete för små marginaler.
  Vi blev inte straffade målmässigt ikväll,men när det gäller får helt enkelt sånt inte förekomma.Nu tänker jag främst på Pontus,Otto,Ullman.7-8 ggr under matchen.Och detta när det finns enkla,säkra alternativ.Laget tappar momentum,fart,och framförallt pucken.
  Plant,givitvis inte i matchtempo än.Besse,tyvärr med ett alltför långt byte i benen vid friläget.Liss,verkar helt ha tappat självförtroendet.Men,det som mest syntes var avsaknaden av våra bästa centrar.Lånen från Teg,anser jag bara fick chansen rejält i första perioden.Sedan nästan bara avlastningsbyten.Gjorde det bra,mycket energi.W/L,måste börja coacha snart,visa lite attityd.Om inte,måste någon bärande spelare göra det.Rahimi,typ.Mantler bäst.Deilert ok.Palmqvist måste vässa grillerna.Bara att komma igen.Bik på måndag blir intressant…

  Svar
 • 10 januari, 2021 kl. 00:45
  Permalänk

  Bra sammanfattning bloggen. Björklöven är hockeyallsvenskans bästa lag på att spela på utsidan, ” stjärnor utan vilja och attityd ”.

  Svar
 • 10 januari, 2021 kl. 10:12
  Permalänk

  Ser ett lag utan helt självförtroende, virrigt backspel dåliga uppspel, kassa avslut och en helt handlingsförlamad huvudtränare.. Suck…..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: