Spets trots allt på G

Det är trots misslyckandet med Aaltonen saker på G inom Björklöven och innan transferfönstret stänger så är jag nästan säker på att vi stärkt upp med  en, kanske två spetsiga forwards.

Joakim Fagervall fortsätter söka förstärkning. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Vi fick liksom Gustav på lövenbloggaren igår från två vitt skilda håll tips om att Juhamatti Aaltonen är på gång. Nu blev det inte så och kanske lika bra då hans attityd inte ska vara av världsklass. Vi har uppgifter på att man jobbar på en annan spetsig spelare, också den med hjälp av våra finska spelare och då det ska finnas en bra pengapåse att värva för så blir jag inte förvånad om man landar mer än denna. Varför inte ytterligare en forward och i bästa fall även en back?

Lätt att vara kritiskt mot Juhamatti just nu, men är han  rätt spelare för Björklöven? Nä, inte om man ska gå på vad Joakim Fagervall sagt tidigare. Det har ju hela tiden hetat att det ska vara en spelare som passar väl ni i gruppen och som inte bara ska värvas för slutet av säsongen utan även på sikt.  Juhamatti bänkades, placerades på läktaren och kickades ju till sist i Rögle just pga. av bristande attityd och lagarbete och med hans CV lär vi knappast ha råd att signa honom över flera säsonger heller, MEN karln kan ju göra mål och gudarna ska ju veta att vi behöver det just det. Frågan är bara om han hade kunnat motivera sig att ge 100 % i hockeyallsvenskan? Sen är det ju kasst så att det som i den skälvande dagarna inför dagen D inte blir ledigt EXAKT den man vill eller att man hinner skanna av till 100 % och då faller valet på bära eller brista.

Tittar vi på vad sportchef Grönberg idag sa till VK  så kan känns det märkligt, men samtidigt i linje vad man kan förvänta sig. – Jag har inte några kommentarer om det. Jag har inte varit i kontakt med honom och har igen dialog med honom. Ha någon hört om en sportchef som erkänt att de förlorat en race om en spelare? Inget konstigt där.

Han pratar vidare om att spelare finns att tillgå, men har ingen tom plats i omklädningsrummet. -Men vi har inte stängt några dörrar om vi hittar en spelare som kan tillföra oss något. -Nä, grejen är väl att alltid ha tillräckligt med spelare för att träna, men att också frigöra plats så att spelare som kan göra nytta ersätter de som inte gör detsamma? Ingen klubb skeppar väl spelare innan man har nya klara??

Vad tänker man då?

– Beroende på hur det ser ut, om skadade spelare inte hinner komma tillbaka, så är det då att ersätta de positionerna. Just nu har vi Hutch (Alex Hutchings) och Isak (Stenlund-Ädelgran) på skadelistan och det är väl mer offensivt inriktade forwards, så i så fall den typen av spelare. Ska vi med andra ord räkna in spelare som Jonas Emmerdahl, Cody Murphy och Tobias Hage som spelare som hinner tillbaka? Eller spelare som redan är ersatta? Visst, Jonas Emmerdahl ersatt emellanåt av Filip Westerlund, Tobias Hage av Filip Riiska, som i våra ögon bara ersätter tekningsmässigt och då Cody Murphy som man ju någonstans menade inte bidragit i år och således inte saknas? Dessa tre sistnämnda är alltså borträknade?

Som sagt, det finns en del andra spår och är rätt säker på att vi landar minst en sniper innan torsdag.

Ska vi sen går in på de skadade spelarna så fick vi även in uppgifter om att Tobias Hages säsong är över sen länge och det var ju förstås därför man värvade in Filip Riiska. Hage ska enligt våra uppgifter drabbats av en hjärnskakning och inte vara nära att lämna steg 1 på hjärntrappan. Om detta stämmer ska jag inte ta gift på, men kan ju förklara varför man inte sett honom med de övriga skadade lagkamraterna på matcherna.

Alex Hutchings säsong ska även den vara till 99 % över och det är väl därför man nu agerar på marknaden, även om jag kan tycka att det borde skett tidigare.

Cody Murphy är ju på is, men det ska vara tveksamt om han hinner bli redo för match något under denna säsong.

Jonas Emmerdahl ska väl ha problem med sina opererade höfter och men är likt Murphy på is, det vore naivt att tro att han kommer i någon matchform i nära framtid.

Tankar om laget just nu?

3 thoughts on “Spets trots allt på G

 • 12 februari, 2018 kl. 20:30
  Permalänk

  Helt klart måste det in ett par riktigt bra offensiva spelare som är poängmaskiner om det ska bli ett roligt slut på säsongen. Har ni hört några rykten på namn på den spetsiga spelaren ni skriver att ni har uppgifter på att Grönberg jobbar på ?

  På forumet har det ju skrivits en del om Joakim Hillding men i mina ögon är han för blek i poäng produktionen för att tillföra det jag vill ha in i alla fall.

  Någon back tror jag inte kommer in och målvaktsidan är ju också klar genom namngivandet av Evertsson.

  Svar
  • 13 februari, 2018 kl. 06:57
   Permalänk

   När det gäller Hillding tror jag inte han är aktuell. Det snackades om honom tidigare innan vi tog in Riiska. Nu ska inte spåret vara center längre. Tror inte heller Hillding själv lirar mer den här säsongen. Fick just barn för bara veckor sedan och efter ett misslyckat försök i Finland lär han nog inte riskera sitt CV med att chansa i HA några månader.

   Svar
 • 12 februari, 2018 kl. 22:45
  Permalänk

  Gäller att få in spelare som ger järnet. Hur många gav allt under sistlidna matchen? Var tröjorna blöta?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: