Spela på dagens hockey!

Även om den gröngula säsongen tog slut i och med 4-3 hemma mot AIK förra söndagen så rullar säsongen fortfarande på för några av lagen. Bloggen tänkte bjuda på sina tankar inför kvällens matcher.

SM-Slutspelet (kvartsfinal 4)

Brynäs IF vs Växjö Lakers (1-2 i serien)

Så här långt idel hemmasegrar i den här matchserien och ska gävlelaget och så mycket mer klassiska Brynäs ha någon chans att rå på megafavoriten Växjö är det nog lite av sista chansen i kväll. Växjö vann första hemma med 4-1, det var mer knappa siffror (4-3) när Brynäs vände tillbaka i returen och efter Lakers senaste seger står det nu alltså 1-2 i matchserien. Under säsongen tre av fyra till hemmalaget även om det faktiskt behövts straffar (4-3 x 2) båda gången lagen möts i Vida Arena. Bloggen hoppas i kväll att Brynäs i vart fall kan ta detta till minst förlängning och avgöra på övertid, annars ser det nog tyvärr rätt mörkt ut för Brynäs i säsongens slutspel.

Löven4Ever tippar x

Linköping HC vs Djurgårdens IF (1-2 i serien)

6-1 i första mötet på Hovet medans Linköping fick kriga betydligt mer för sin seger i returen, till sist 2-1 sedan #41 Chad Billins avgjort i den 6:e perioden efter 108:38 min och senast 4-3 till DIF på Hovet. Under säsongen 2-2 i inbördesmöten och idel hemmasegrar. Den här matchserien betydligt mer oviss än de övriga och inte minst den mellan Växjö och Brynäs. Men för att serien ska leva på allvar krävs hemmaseger i dag, vi tror att serien verkligen lever efter i kväll men är ändå kanske inte helt säkra på att Linköping vinner efter 60 minuter.

Löven4Ever tippar 1

*

Play off inför Direktkval till SHL (match 3)

Leksands IF vs IK Oskarshamn (1-1 i detta play off)

Första matchen gick knappt till Leksand och även om man laget hade 4-2 med bara sex minuter kvar senast så kämpade sig IKO i kapp och tvingade faktiskt favorittippade Leksand till övertid. I det senaste mötet ett klart rappare och betydligt mer effektivt Oskarshamn och matchen slutade till sist 4-1 och i dag vid det tredje och helt avgörande mötet klart mer press på hemmalaget. Nu såg jag inte det första mötet men bloggkollegan pratade redan i det mötet om ett vassare och rakare Oskarshamn, det var verkligen något jag kunde skriva under på från returen. Dessutom överglänste Rifalk helt klart Rahm i kassen och det är bara en av grundbultarna för att Oskarshamn ska kunna rubba Leksand i dag.

Nu gillar jag verkligen inte det Oskarshamn med alla sina lån under säsongen egentligen står för rent identitetsmässigt och helt klart är det inte heller ett lag som SHL vill ha upp till sitt finrum, men i dag håller jag båda tummarna och alla tår i världen för att laget ska tysta Tegera Arena och därefter få ta sig an Mora i ett direktkval. Tror faktiskt det kan bli en rysare och inte omöjligt att avgörandet kommer på övertid.

Löven4Ever tippar x

*

Kvalserien till HockeyAllsvenskan 18/19 (2:a omgången)

Huddinge IK vs Västerviks IK

Hemmalaget föll senast borta mot Borlänge medans gästerna besegrade rivalen Troja/Ljungby och fick på så sätt en smakstart på denna negativa kvalserie. Otroligt viktigt för hemmalaget att plocka någon seger rätt tidigt för att serien ska leva för deras del. I dag är det nog i så fall dels en 100%:ig insats samt ett lite för mätt och omotiverat bortalag som krävs för tre poäng. Bloggen tror dock att gästerna Västervik till sist kommer bli för svåra.

Löven4Ever tippar 2

IF Troja/Ljungby vs Piteå HC

Två lag som föll senast var hemmalaget Troja/Ljungby och gästande Piteå HC, i dag så klart att pressen är betydligt större på hemmalaget där även hemmapubliken lär tro och kräva seger i jakten på nytt kontrakt. Gästerna som senast möjligen lite oväntat föll hemma mot VIK Västerås lär dock vara revanschsugna och skulle de tidigt göra mål kan hemmaplansfördelen och pressen bli för stor för Troja/Ljungby. Det troliga så klart dock att hemmalaget vinner, men desto roligare att lira på gästerna från Piteå.

Löven4Ever tippar 1

VIK Västerås HK vs Borlänge HF

I ABB Arena nord möts i dag två lag som kommer från varsin seger, hemmalaget besegrade Piteå borta med 2-1 medans Borlänge vann hemma mot Huddinge med 5-3. Lagen har mötts fyra gånger under säsongen det står 4-0 i inbördes möten till Västerås. Det av lagen som vinner matchen hakar på på allvar och till sist tror jag det blir hemmafansen som får jubla. Inte omöjligt vi får se en kasse från Fredrik Hetta heller, så här långt under säsongen

Löven4Ever tippar 1

* * *

Bloggens tips inför i dag?

Dagens fyrling:

Linköping vs Djurgården 1

Leksands IF vs IK Oskarshamn x

Huddinge vs Västervik 2

VIK Västerås vs Borlänge 1

 

Odds: 55,34

*

Kvällens chansspel:

Brynäs vs Växjö x

Leksands IF vs Oskarshamn x

Troja/Ljungby vs Piteå 2

 

Huddinge vs Västervik 2

VIK Västerås vs Borlänge 1

Odds: 317,11

* * *

Kommentarer, reflektioner eller tankar baserat på våra våra tips inför dagens matcher? Fältet som vanligt fritt.. Skriv gärna en kommentar.

Är du på jakt efter de bästa oddsen i Hockey? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in kvällens odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Är ni på jakt efter de bästa oddsen på Kvalet till HockeyAllsvenskan, Play off inför Direktkvalet eller kanske slutspelet i SHL? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: