Special teams sett till de tre senaste!

Jag hade tidigare ett inlägg om att vårt special teams då var rätt ljummet, den avstämningen efter 29 matcher. Special teams så otroligt viktigt och det kan fram på vårkanten visa sig bli helt avgörande i en final, ett slutspel eller möjligen Direkt-kval.

När det gått lite troll i det momentet kanske man hellre pekar på den totala siffran om den är okej i stället för att prata om lite tillfällig måltorka, eller att man för stunden inte hittar rätt i boxen. På samma sätt om trenden är bättre än den totala siffran för säsongen så är det den man man hellre fokusrerar på.

Inget konstigt, men ett lite intressant fenomen.

Hur har då vårt special teams sett ut mot Almtuna, KIK och nu senast Vita Hästen?

Period PP PK
De tre senaste 28,6% 91,7%
Alla 32 matcher 23,6% (4:a) 87,1% (1:a)

Det här visar att vi helt klart är på rätt väg igen, upp några procent i PP så har vi både fler mål på kontot och även någon eller ett par extra segrar när allt ska summeras.

En annan intressant notering i PP är att det bara är BIK Karlskoga som får fler lägen i PP, 138 vs 127. Så utöver att vara effektiv när tillfälle till PP ges viktigt att lyckas spela till sig så många chanser som möjligt i den spelformen. Vår målkvot i PP 30-2.

13 Andersson har noterats för flest baljor i PP. Foto: Lucas Norlin

En annan intressant notering ifall vi synar PK på samma sätt som vi gjorde vi med PP är att det bara är dagens motståndare Tingsryd som bjuder på färre lägen för motståndare till PP, 100 vs 101. Så utöver att vara effektiv och tät i boxen när tillfälle till PP ges för motståndare, viktigt att lyckas spela till sig så få chanser som möjligt i den spelformen. Vår målkvot i PK smått otroliga 4-13.

Ser vi sedan mellan Hertzbergs mål för VIK i PP och Johanssons i Vita Hästen höll boxen tätt i hela 31,11 min. Det är riktigt djäkla bra alltså.

29 Alexander Wiklund, viktig i PK. Foto: Lucas Norlin

*

Så sett till de tre senaste och även säsongen i stort har vi något riktigt bra i gång även då i special teams.

Tankar och förhoppningar inför mötet med Tingsryd AIF och dina egna tankar kring vårt nuvarande special teams? Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Dina spel lägger du hos vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: