Snyggaste dräkterna i ligan?

I torsdags presenterade så Björklöven designen och hur den kommande säsongens matchtröjor för representationslaget kommer se ut. För designen svarar numer som vanligt Niklas Eriksson för och det är inte direkt svårt att förstå varför Niklas får förnyat kontrakt och ständigt ges nya chanser att designa tröjorna.

För att ”bara” spela i den näst högsta ligan är det fortfarande ett av de mer klassiska märkena som sitter på framsidan av bröstet (citat sportchef) och jag känner flera som håller på laget från Norra Västerbotten som ändå ger oss att både märket på bröstet, men även tröjorna rent generellt alltid är väldigt snygga. Det ska vi så klart tillskriva Niklas Eriksson som sedan återkomsten bl.a. designat våra matchtröjor och alltid försöker hitta dels sin, men även lagets egna identitet.

Niklas sa bl.a följande till hemsidan:

Hur går arbetet med att designa ett matchställ till? – Man sitter och letar lite för att hitta vad man haft tidigare och hur man tänkt. Det är ju inte att nyskapa direkt. Man får sätta ihop ett koncept som känns genomtänkt från huvud till tå. Det är väl där klubbar gör lite fel som jag ser det – man ser inte helheten. Man ska väl ha någon konstig gen för att störa sig på sådant och nörda ner sig kanske.

Hur har du tänkt kring Björklövens matchställ? – Den senaste tiden har man ju pushat rätt hårt för ”de rätta färgerna”. Jag försökte plocka bort det vita från det gröna stället. Flytta upp siffrorna så de syns bättre. Små detaljer man jobbar med men för att få till helheten. Jag har försökt hitta ett typsnitt som jag hoppas vi är lite ensamma med. Det ska vara lite eget liksom.

Eriksson sa även att Björklövens nya matchställ är den tröja han så här långt är mest nöjd med. Niklas har även bl.a. designat tröjor åt Asplöven och Vännäs.

Har ni ännu inte sett det gröna stället?

Både jag och bloggen som helhet tycker tröjorna är förbannat snygga på ren svenska, de blir mer och mer rena och helt klart ännu ett steg mot de rätta färgerna.

Jag tycker själv ev. ,om man nu ska vara den som är den, att snörningen vi haft vid halsen nåt år möjligen kunde plussat tröja än mer, vill ändå påstå att tröjan helt klart är Erikssons vassaste så här långt och det är synnerligen vackert med ett stort fint Björklöv på bröstet. Gillar även att namnet sitter ovanför siffran bak och då även på baksidan av ryggen.

Sedan så klart nästan hur avgörande som helst, hur man därefter kan integrera all reklam. Så här långt lovar det hursom väldigt gott inte sant?

Någon ställde en fråga på forumet gröngult.se gällande bortastället och även detta med grönt hemma och vitt borta.

I går (eller när inlägget egentligen skrevs) låg dock forumet nere, eller körs på annat sätt då bilder inte var tillgängliga.. Varför detta denna gång lämnas utanför diskussionen. Men visst lovar dessa gröna tröjor ändå väldigt gott?

Kan vi rent av ha de snyggaste tröjorna i ligan?

Kommentarer, reflektioner eller tankar.. fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Sedan kommer vi så klart under resten av maj att i vart fall veckovis redovisa aktuell ställning i vår senaste tävling gällande två biljetter till U Rock fredag den 17 augusti där du skulle ha tippat på fem spelare som Björklöven kommer kontraktera t.o.m. maj månad, spelstopp att lämna sitt bidrag (läs kommentar) var dock satt till valborgsmässoafton måndag den 30:e april kl. 18:00.

Klicka på bilden nedan för all info kring evenemanget U Rock och deras hemsida, så här skrev U Rock i en kommentar till bloggen:

U Rock. Umeås stora rockfestival i Hedlundadungen Fredag 17 augusti. Headline ett återförenat Helloween.”

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller helgen.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda kommande evenemang!

9 thoughts on “Snyggaste dräkterna i ligan?

 • 26 maj, 2018 kl. 09:31
  Permalänk

  Gör en Brynäs så kan jag hålla med om att dom är ”snygga” ,tror att all reklam kan förstöra

  Svar
 • 26 maj, 2018 kl. 10:32
  Permalänk

  Helt klart snyggast, helt oberoende av vilket lag man håller på O:)!

  Det är ju bara att kolla på Lukas och Wille i Almtunadräkten så ser man ju?

  Helt klart gör ju Nicke ett väldigt bra jobb.
  Jag gillar tänket men ni som följer alla enskilda spelare får det lite jobbigt med gula siffrorna?
  Grön och gul ligger ju bredvid varandra i färgskalan. Kanske inte gör så mycket live? Men på tv eller mindre skärmar blir det bättre kontrast med vitt. Med reservation för att det är få som bryr sig om enskilda nummer.

  Om vi lämnar designen av tröjorna och pratar om dom ”rätta färgerna” så anser jag att den gröna färgen som används i dag och har använts i många år, är fel grön färg. Den är helt enkelt för mycket grön. Jättefin grön färg men inte den rätta?

  Vilken är då den riktiga?
  Svår fråga, här skulle jag nog ta hjälp av något proffs på färger som t.ex Ernst Billgren eller Wilhem von Kröckert. Han kan det där med gröna färgtoner.

  Är ju otroligt svårt att namnge en grön färg som är bildsökbar enkelt för alla på nätet. Nu är det ju fransmännen som är ledande på området och alla erkända modehus som exempelvis Hermes och Christian Dior använder samma leverantör. Dior vernis 501 är nog ganska lik dom tidiga tröjorna men är otroligt svår att hitta rätt nyans på bildsöket. Kanske Dior 602 är den mest riktiga lövenfärgen, eller kommer närmast, om man orkar söka en stund, eftersom alla bilder inte kommer i rätt ljus. 501:an ger kanske mer ett uttryck för urtvättade matchtröjor och 602:an lite mer crisp.

  Kanske ter sig lite nördigt men jag har saknat den gamla kulören och börjar man snacka om ”De rätta färgerna” även om det mer är symboliskt så kan man väl lägga ned lite arbete på att hitta rätt kulör också? Eller är det för mycket begärt? 😉

  Svar
 • 26 maj, 2018 kl. 11:26
  Permalänk

  Bara att instämma. Klar förbättring från tidigare säsonger.

  Svar
 • 26 maj, 2018 kl. 11:31
  Permalänk

  Är inte björklöv ljusare än den dystra gröna på bilden? Lite vita inslag hade gjort susen.

  Svar
  • 27 maj, 2018 kl. 10:45
   Permalänk

   Vi har testat ljusgrönt och de ser inte bra ut varken live eller på tv, ter sig nästan mintgröna på tv-skärmen. Ljusgrön färg finns inte heller som byxor….tack o lov.

   Svar
 • 26 maj, 2018 kl. 15:28
  Permalänk

  Önskar ett större löv på tröjan. Gärna ett som sträcker runt midjan bak mot ryggen.

  Svar
 • 26 maj, 2018 kl. 23:46
  Permalänk

  Nja, den vita färgens frånvaro gör att stället saknar djup. Lite som Timrås ställ 17/18 men det kanske bringar tur….

  Svar
 • 28 maj, 2018 kl. 16:34
  Permalänk

  En av de fulare faktiskt! Avsaknaden av det vita gör att det blir sämre kontrast och en dovare framtoning! Den nya tröjan har ett par övermän då det gäller fulhet, bland annat då vi innan konkursen också tog bort det vita och dessutom hade gula bortatröjor! Tack och lov rasar vi ännu inte hela vägen ner i fulhetsträsket där Lynxtröjan med svart och grönt i zickzackmönster fortfarande dominerar!!!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: